V ZÁHŘEBU S NEBEZPEČNOU CIBONOU

V ZÁHŘEBU S NEBEZPEČNOU CIBONOU

Basketbalisty Nymburka čeká ve středu v Záhřebu těžká práce. V rámci Eurocupu se v bouřlivém prostředí arény Dražena Petroviče utkají se slavnou Cibonou, jejíž forma jde po špatném začátku sezony nahoru. Nymburk by ale rád poprvé ve skupině vyhrál na venkovní palubovce.

Nymburk před více než měsícem v domácím prostředí Sportovního centra Cibonu porazil 84:76. Byl to první domácí zápas nové sezony a fanouškům se v něm poprvé předvedl nový pivot Rašid Mahalbašič. Uvedl se výborným výkonem a 25 body. Nymburk pak ale následující dva venkovní zápasy prohrál a do hry o postup ze skupiny se vrátil dvěma dalšími domácími výhrami s Artlandem a Oostende.


Cibona mezitím v Eurocupu výsledkově strádala a tak se vedení rozhodlo vyměnit trenéra. Po Nevenu Spahijovi převzal družstvo jeho asistent Slaven Rimac a chorvatský tým od té doby pouze vítězí. V minulém kole překvapivě vyhrál v Le Mans, a pokud by doma porazil i Nymburk, vrátil by se do hry o postup.


„Bude to úplně jiný zápas než doma. Od té doby, co Cibona vyměnila trenéra, vyhrála třikrát za sebou, z toho dvakrát venku. Nás nejvíce zajímá její výhra v Le Mans v Eurocupu, ale varováním může být i sobotní vysoké vítězství nad Zadarem v Adriatické lize,“ řekl před zápasem v Záhřebu kouč Nymburka Kestutis Kemzura.


„Cibona má velmi nebezpečný tým, především svou základní pětku. Velkou hrozbu představuje křídlo D. J. Strawberry, rozehrávač Jerell Blassingame a také devatenáctiletý talent Dario Šarič, který může hrát na pozici křídla i pod košem,“ jmenoval trenér opory středečního soupeře, které lze ještě doplnit o pivota Andriju Žižiče. Tito čtyři hráči nasázeli Nymburku v prvním zápase dohromady 63 bodů.


„Cibona hraje před vlastními fanoušky s velkým sebevědomím.  I když jsme ji doma porazili, měli jsme velké problémy s bráněním rychlých protiútoků. V Záhřebu si na to musíme dát pozor a zaměřit se na rychlý přechod do obrany, jinak nemůžeme uspět. Čeká nás velmi těžký zápas,“ ví dobře litevský kouč Nymburka.


Utkání začíná v 18:00.
 
vloženo: 26.11.2013 19:04 / přečteno: 8493x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.