PATNÁCTÉ VÍTĚZSTVÍ

PATNÁCTÉ VÍTĚZSTVÍ

Nymburk dosáhl probíhajícím ročníku v Mattoni NBL na patnácté vítězství v řadě a i po pátečním zápase si drží neporazitelnost. Opavu, se kterou přijel nymburský dlouholetý kapitán Ladislav Sokolovský, porazil 94:65.

Úvod patřil Rašidu Mahalbašičovi, který stihl za prvních pět minut devět bodů, tři doskoky a jeden faul. Opava ale ukazovala, proč je čtvrtá v lize. Neztrácela míče a solidní obranou nepouštěla Nymburk k lehkým košům. Jeho hráči to tak zkoušeli z dálky, ujaly se trojky Dylana Page a Tre Simmonse.


Za hosty ale kontroval stejnou kartou Milutin Dukanovič, po jehož trojce už se zdálo, že Nymburk zakončí první čtvrtinu pouze s tříbodovým náskokem. Pak ale s klaksonem vypustil střelu přes celou palubovku Vlado Ilievski a míč k překvapení všech propadl obroučkou. Nádherný moment, po němž Nymburk vedl 24:19.


Opavu jakoby tento moment zmrazil. Nymburk ve druhé čtvrtině rychle navyšoval skóre. Začalo se dařit Petru Bendovi, který přebíral výborné přihrávky od svých spoluhráčů, prosazoval se pod košem a velmi rychle dosáhl na dvojciferný počet nastřílených bodů. Poslední slovo prvního poločasu ale patřilo Ladislavu Sokolovskému, po jehož trojce Opava snížila na 48:34.


První minuty třetí části uplynuly ve vlažném tempu. Oba týmy se dopouštěly ztrát, ale ty soupeřovy nedokázaly trestat. Jeden z mála rychlých protiútoků ve třetí čtvrtině zakončil Dylan Page. Pak se hra trochu zrychlila a pro oko fanouška i zatraktivnila. Za Opavu se definitivně rozstřílel Dukanovič, který měl výborná procenta úspěšnosti za dva i za tři body. Otěže zápasu ale pevně držel v rukou domácí tým, který šel do poslední části s náskokem 69:45.


Na konci třetí čtvrtiny poslal kouč Kestutis Kemzura do hry sedmnáctiletého Matěje Svobodu, který tak poprvé v životě nastoupil za první tým Nymburka před vlastními fanoušky. Když v poslední části proměnil s přehledem delší střelu za dva body, byly to pro Matěje první body za áčko, protože při svém debutu v Jindřichově Hradci minulý pátek neskóroval.


Velmi slušně hrající Opava nakonec udržela bodové manko na přijatelné devětadvacetibodové hranici. V závěru ještě dostal Tomáš Pomikálek druhou technickou chybu, což hodně rozčílilo domácí fanoušky. Na výhře Nymburka v poměru 94:65 už to ale nic nezměnilo, protože opavský Petr Dokoupil trestné hody neproměnil.

 
vloženo: 31.01.2014 20:23 / přečteno: 9540x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.