KOLÍN ZDOLÁN AŽ V ZÁVĚRU

KOLÍN ZDOLÁN AŽ V ZÁVĚRU

Basketbalisté Nymburka nadále drží neporazitelnost. Ani v šestnáctém zápase letošního ročníku Mattoni NBL svému soupeři nepodlehli. Tentokrát se ale na vítězství 78:66 v derby s Kolínem doma hodně nadřeli. Definitivně rozhodli až v poslední pětiminutovce.

Trenér Kestutis Kemzura nechal odpočívat tentokrát Tre Simmonse a Vlada Ilievskiho. Role prvního rozehrávače tak připadla Thomasi Massambovi. Kromě něj si od začátku jako pokaždé v domácí soutěži připisovali četné minuty další hráči z širší rotace.


Přestože Nymburk první poločas prohrál o čtyři body, byl k vidění zajímavý basketbal. Domácím dělal problém především Mitchell, který za první poločas stihl 21 bodů. Horkou ruku měl především z perimetru, když trefil za prvních 20 minut pět trojek ze šesti pokusů. Sekundoval mu Jeremy Lewis, který dal ze stejné vzdálenosti dva ze tří hodů.


Nymburku kromě Mitchella ubližovaly především vlastní chyby. 11 ztrát je toho přesvědčivým důkazem. Domácí se soupeři nevyrovnali ani ve střelbě za tři, když trefili pouze tři střely z 12 pokusů. Všechno ale špatné nebylo. Nymburk byl lepší na doskoku a snažil se stále o kolektivní výkon. Vypovídá o tom poměr asistencí 13:4 v jeho prospěch.


Pro druhý poločas tak bylo nutné změnit dvě věci, Minimalizoval ztráty v útoku a odříznout od hry Mitchella. O to se postaral především Massamba a výsledek byl, že hostující střelec dal ve druhém poločase už jen dva body.


Kouč Kestutis Kemzura si to pojistil ještě příchodem Rašida Mahalbašiče, který jako jediný z lavičky za první poločas nenastoupil. Podkošová jednička za to také ihned vzala hned od prvních vteřin svého pobytu na palubovce. Rakouský reprezentant se dvakrát po sobě prosadil pod košem a rychle srovnal. Vzápětí vrátil Nymburku vedení páteční point guard číslo jedna Thomass Massamba.


Přesto to ale ještě chvíli trvalo, než se domácí uklidnili. Nadále je trápila hlavně úspěšnost střelby, protože i když povolili Kolínu za třetí dějství pouze sedm bodů, vedli před závěrečnou částí pouze o tři.


V pravou chvíli se začalo dařit Vojtěchovi Hrubanovi, jenž na začátku poslední desetiminutovky vybojoval sedmibodový náskok. Další trojka Lewise sice vrátila Kolín na dostřel, Nymburk už však působil mnohem odhodlaněji nestrachovat se o výhru až do posledních minut.  Na čtvrtou trojku kolínského rozehrávače odpověděl stejně Rado Rančík, která vzápětí smečí zakončil rychlý protiútok a Nymburk vedl o 10 bodů. Srdnatý odpor Kolína pak definitivně zlomil dvěma trojkami Dylan Page.

 
vloženo: 28.02.2014 21:13 / přečteno: 8688x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.