ŠPATNÝ ZÁVĚR V NOVGORODU

ŠPATNÝ ZÁVĚR V NOVGORODU

Tři čtvrtiny živili hráči Nymburka slušnou naději na vítězství v dalším zápase VTB ligy, než přišla studená sprcha v závěrečné části. Tu vyhrál domácí Nižnyj Novgorod 31:11 a celý zápas pak 95:73. Nymburk tak prohrál v této soutěži počtvrté v řadě a celkově pojedenácté.

Po středečním postupu do LAST 16 Eurocupu to dlouho vypadalo, že basketbalisté Nymburka přenesli nadšení z velkého úspěchu i do dalšího zápasu v jiné soutěži. Tři čtvrtiny hráli s Nižným Novgorodem vyrovnanou partii a útočili na první letošní výhru na ruské půdě. Povzbuzení před play off s Kazaní se ale nedočkali.


Nymburk odjel do Novgorodu bez dvou nemocných podkošových opor Radoslava Rančíka a Petra Bendy. Kvalitním kolektivním výkonem, ze kterého vyčnívala nedělní střelecká potence Tre Simmonse, se ale s jejich absencí po tři čtvrtiny dobře vyrovnával.


Do základní sestavy poslal kouč Kestutis Kemzura po delší době Tomáše Pomikálka a ponechal ho tam bez dvou vteřin úvodních devět minut zápasu. Čtyřiadvacetiletý forward za tu dobu stihl osm ze svých celkových 11 bodů, dva zisky míče a dva fauly, čímž dobře využil své minuty. Právě po jeho smeči se Nymburk dostal poprvé v zápase do vedení, ale první čtvrtinu nakonec prohrál o pět bodů.


V druhé části hosté rychle vyrovnali. Nepodařilo se jim sice znovu převzít vedení, ale drželi se za soupeřem na minimální bodové ztrátě. Nymburk v této fázi zdobila kvalitní obrana, domácímu týmu povolil pouze 16 bodů za druhou čtvrtinu. Sám jich sice nastřílel 17, ale v poločase odcházel do šaten s nepatrnou ztrátou a šance na dobrý výsledek i předváděná hra byla dobrá.


Úvod třetí čtvrtiny ale Nymburku vůbec nevyšel. Domácí tým se po pěti minutách této části dostal až do 12 bodového náskoku. Hosté ale zareagovali impozantní čtrnáctibodovou šňůrou a dostali se po delší době zpět do vedení. Až pak se po dlouhé době za domácí trefil Taylor Rochestie a zastavil nápor Nymburka.


Jenže tomu nevyšel ani úvod poslední části. Hosté se pomalu vytráceli z obou částí palubovky. Obroučkou propadal jeden lehký koš za druhým. Hráči Novgorodu nemilosrdně trestali i téměř všechny volné pozice na perimetru. Za čtvrtou čtvrtinu naházeli pět trojek. Náskok domácího týmu nezadržitelně rostl a sestava v červených dresech nebyla schopná tomu čelit, ať byl na hřišti kdokoliv.


Tečku za zápasem udělala daleká trojka Lukáše Palyzy, ale ta už nic nemohla změnit na pokaženém závěru Nymburka. Tomu už zbývají jen tři zápasy na vylepšení postavení v tabulce skupiny A. Dvakrát si zahraje doma (Kubáň a Petrohrad) a jednou venku (Kazaň).

 
vloženo: 23.02.2014 18:14 / přečteno: 8542x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.