NYMBURK TO ZVLÁDL I V OSTRAVĚ

NYMBURK TO ZVLÁDL I V OSTRAVĚ

NH Ostrava byla v MNBL posledním týmem, se kterým se Nymburk v této sezoně ještě neutkal. Po středečním večeru už to neplatí. V dohrávce 19. kola vyhrál obhájce titulu na palubovce tohoto soupeře 85:69. Do konce základní části zbývají Nymburku odehrát už jen tři zápasy.

Už podle výsledku je jasné, že Nymburk ani tentokrát svého protivníka z domácí soutěže nijak výrazně nezdecimoval. Ostrava ze sebe vymáčkla zřejmě maximum a favorit se musel v poslední čtvrtině probudit, aby nepřipustil dramatickou koncovku.


Pět minut před koncem se prosadil ostravský pivot Rostislav Pelikán a snížil ztrátu svého týmu jen na sedm bodů. Rychlých pět bodů, o které se postarali Vlado Ilievski a nejlepší střelec zápasu Rado Rančík ale další ukrajování náskoku zastavilo a Nymburk opět pokračoval v kontrole zápasu až do závěrečného klaksonu.


Volno tentokrát dostala trojice Jiří Welsch, Dylan Page a Tre Simmons. Nepočítaje Rada Rančíka tak Nymburk odehrál zápas jen s trojicí cizinců, z nichž největší prostor dostal Vlado Ilievski. Z Čechů si hodně zahráli i Tomáš Pomikálek, Lukáš Palyza či Pavel Houška. V Nymburce letos skoro nevídanou porci více než 32 minut dostal od kouče Kestutise Kemzury Vojtěch Hruban.


V samotném zápase Ostrava podle očekávání zkoušela hodně pálit z perimetru. Na devět trojek potřebovala 32 pokusů, což byla téměř polovina jejích střel v zápase. Svěřencům kouče Dušana Medveckého tak trojková taktika nevyšla, úspěšnost nebyla dostačující.


Nymburk na svých sedm tref za tři body spotřeboval 15 střel a měl tak téměř 50 % úspěšnost. Domácím se naopak docela dařilo vyvarovat se ztrát, hosté ztráceli dvojnásobně, celkem čtrnáctkrát. Zhruba vyrovnaný byl zápas i na doskoku. O výsledku tak rozhodla hlavně vyšší úspěšnost Nymburka při střelbě z pole.

 
vloženo: 26.03.2014 20:19 / přečteno: 8508x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.