ÚVOD ROZHODL

ÚVOD ROZHODL

Vyhráli jsme první i poslední zápas letošního ročníku VTB ligy. Jak se na průběh zápasu dívají jeho protagonisté Vojta Hruban, Jirka Welsch, Rado Rančík a Pavel Houška najdete v dalším textu. 

Vojtěch Hruban
Hruban

V tomhle utkání jsme si docela spravili chuť. Poslední zápas nám vyšel snad nejlépe z celé sezony. Hráli jsme aktivně, rychle dopředu, v obraně jsme nenechávali moc místa. Chyby bychom určitě nějaké našli jak v obraně, tak v útoku, ale dokázali jsme je vždycky něčím vyvážit. Hlavně jsme se vyvarovali našich velkých výkyvů. Od druhé čtvrtiny jsme hosty nepustili blíž než na devět bodů.

Věděli jste, že jde klubu o prize money?

Věděli. Pan Šimeček byl ráno na tréninku a vysvětlil nám situaci. Jsem rád, že jsme klub nezklamali a dokázali jsme v utkání zvítězit.

Podívejme se ve světle dnešního zápas na utkání v Opavě. To skoro postrádá logiku…

V Opavě to byl úplně jiný zápas. Určitou roli hrálo cestování a bouřlivé prostředí, tentokrát skoro až nepřátelské. Významnou roli hrálo i to, že jsme před utkáním s Opavou docela těžce trénovali. Dělali jsme si legraci, že jsme se vrátili do Slovinska na předsezonní přípravu (smích).

Jak sis dnešní zápas užíval?
Dneska mě to bavilo… jen kromě mé krvavé stopy.

Krev ti tekla z nosu po nějakém úderu protihráče?

Můj na několikrát zlomený nos už nepotřebuje tolik. Soupeř mě ťuknul, šel jsem hned střídat, ale nevypadalo to nijak dramaticky. Po chvíli na lavičce jsem chtěl jít hrát, ale krvácení se obnovilo – to bylo snad půl litru. Proto jsem nastoupil zase až v poslední čtvrtině.

 
Jiří Welsch
Welsch
Čím byl dnešní zápas jiný než ten v Opavě?

Asi jsme před ním nejeli čtyři hodiny autobusem (s úsměvem) a netrénovali jsme před ním tak tvrdě. Dneska jsme hráli s větší chutí, s větší energií a entusiasmem. V Opavě jsme neměli dobrý vstup a pak jsme se v tom potáceli celou dobu.

Co vás v utkání proti Spartaku motivovalo?

Chtěli jsme rozloučit vítězstvím a zakončit soutěž s pozitivním pocitem výhry. V Petrohradu jsme prohráli zápas, který jsme měli šanci vyhrát a možná nás trochu ovládala i touha po odplatě.

Co bylo klíčovým bodem zápasu?

Naše výborná ofenzivní hra v prvním poločase.  Pětapadesát bodů v prvním poločase… ani nepamatuji, kdy jsme dali za první půli tolik bodů. V Opavě jsme tolik nedali skoro ani za celý zápas. V celém zápase jsme hráli rychle dopředu, několik košů padlo po rychlém protiútoku, dělili jsme se o míč a vytvářeli jsme si dobré pozice ke střelbě.

Jak se cítíš po tom ošklivém pádu?
Trochu mě bolí hlava, ale jinak v pohodě.
 
Rado Rančík
Rančík

Dneska jsme hráli týmově, posouvali jsme míč a hned to bylo vidět na průběhu zápasu. Měli jsme hodně střel, kdy jsme byli sami a střely jsme proměňovali.

Na kolik v zápase pomohly naše zisky?

Nevím, kolik jich bylo přesně … ale to je obraz naší obrany, pokud pracuje zodpovědně. Dneska podávali výkon, jaký jsme si naplánovali při trénincích.

Jak důležitý byl vstup do utkání pro jeho vývoj?

Vstup do zápasu je důležitý pro každý zápas. Rytmus, který chalani z první pětky nastolili, jsme my z lavičky dokázali udržet.

Více než padesát bodů za poločas je asi dobrý počin…

Je to výsledek dobrých střel z výborných pozic. K tomu se přidalo vysoké procento úspěšnosti a rychlá hra dopředu. Všechno dohromady vyústilo v pětapadesát bodů za poločas.

 
Pavel Houška
Houška

První polovina utkání se nám vyloženě podařila, ve třetí čtvrtině jsme na chvíli zaváhali, ale soupeře jsme si k tělu nepustili. Ve čtvrté jsme zase zabrali a skóre jsme si kontrolovali. Byl to poslední zápas VTB ligy a jsem rád, že jsme naše letošní vystoupení v lize orámovali vítězstvími.

Co bylo ve třetí čtvrtině příčinou lehkého snížení náskoku?
Zpomalili jsme pohyb, přišlo pár ztrát balónu, nechávali jsme skórovat lehké body zpod koše. Trenér nás při time outu nabádal, abychom si více vypomáhali pod košem a eliminovali snadné body.

Tvoje první trojka přišla jako blesk z čistého nebe. Byla to předem připravená akce?

Nebyla. Můj obránce zůstal pod košem, a tak jsem to zkusil. Po první povedené střele jsem si pochopitelně na druhou více věřil.

V čem byl největší rozdíl mezi námi a Spartakem?

Ve výkonu v prvním poločase. My jsme si dokázali vytvořit dostatečný tlak, Rašid měl pár útočných doskoků a hráli jsme rychlý basket. Myslím, že náskok na začátku je hodně nahlodal.

Bylo to nejlepší utkání, které jsme ve VTB lize sehráli?

Podle výkonu by patřilo rozhodně k té lepší půlce. Ale na rozdíl od jiných zápasů, které jsme sehráli dobře, jsme v tomto i zvítězili.   

 
vloženo: 25.03.2014 11:40 / přečteno: 8653x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.