VÝHRA NA ZÁVĚR VTB LIGY

VÝHRA NA ZÁVĚR VTB LIGY

ČEZ Basketball Nymburk má za sebou vítěznou tečku za sezonou v evropských soutěžích. Ve svém závěrečném zápase VTB ligy doma porazil Spartak Petrohrad 89:79 a poskočil na konečné osmé místo tabulky skupiny A. To mu kromě lepšího pocitu dává také nárok na finanční bonus.

Domácí tým nastolil hned od začátku svoje tempo a nenechal si vnutit pěší basketbal, kterým se nechal ukolébat v zápase na Spartaku. Agresivní obrana, bleskový přechod na útočnou polovinu po zisku, rychlé předávání míče v útoku s volnými střeleckými pozicemi na konci akcí. To byly jasné pokyny pro zápas, které se dařilo přenést na palubovku.


Nymburk zahájil osmibodovou šňůrou, která určila vývoj skóre v první čtvrtině. Svůj náskok postupně zvýšil na 12 bodů. Pomohly tři trojky Tre Simmonse, Rada Rančíka a Dylana Page a také střelecké příspěvky střídajícího Petra Bendy. Spartak ale v poslední minutě stáhl ztrátu pod 10 bodů. Nymburk vedl po první čtvrtině 23:14.


Druhá čtvrtina patřila k tomu nejlepšímu, co Nymburk letos na mezinárodní scéně předvedl. Zejména v druhé pětiminutovce, kdy utekl soupeři až na 20 bodů. Rozjel se Tre Simmons, kterého v rozletu zastavilo až střídání. Na lavičku usedal po dvou proměněných šestkách s 15 body na kontě. Excelentní byl hlavně jeho průlet obranou chvíli předtím.


Na druhé straně se dařilo McGrathovi a Burttovi, kteří stáli často na konci útočných akcí Petrohradu. Zásluhou jejich přesné střelby soupeř něco umazal. Na palubovce byl ale v tuto pasáž Pavel Houška, jehož dvě trojky pokaždé padly v pravý čas. Úspěšný nájezd Jiřího Welsche do koše téměř s klaksonem stanovil poločasové skóre na 55:37.


Druhou půli načal rychlou trojkou Tkačenko. Podkošová odpověď Rašida Mahalbašiče byla stejně rychlá. Thomas Massamba pak s klaksonem trefil svou druhou trojku a vrátil Nymburku 20 bodový náskok. Následně rozebraly domácí obranu dva rychlé protiútoky zakončené Jakovenkem. Kouč Kemzura si raději vybral time out.


Nástup soupeře tím ale nezastavil. Spartak deseti body v řadě stáhl náskok na devět bodů. V tu chvíli si vzal naštěstí opět slovo Tre Simmons, jehož pět rychlých bodů přišlo jako na objednávku s podporou koše Dylana Page navrch. Přesto tuto čtvrtinu Nymburk prohrál o šest bodů. Do závěrečné části šel s vedením 72:60.


Tu zahájila spolupráce asistujícího Rašida Mahalbašiče, který nabídl snadný koš pro Vojtěcha Hrubana. Akce zahájila velké chvíle domácího týmu, který nemilosrdně trestal chyby Spartaku v útoku. Zasmečovali si Rašid i Vojtěch a Nymburk vedl od 21 bodů. To už byl dostatečný náskok. Posledních 5 minut sice patřilo Spartaku, to už ale nic neměnilo na tom, že Nymburk se s VTB ligou rozloučil vítězstvím.

 
vloženo: 24.03.2014 21:15 / přečteno: 8096x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.