NYMBURK NAKROČIL DO SEMIFINÁLE

NYMBURK NAKROČIL DO SEMIFINÁLE

Nymburk bez větších problémů zvládl i druhý zápas čtvrtfinálové série play off a v sobotu bude chtít doma dokončit postup do semifinále nejkratší možnou cestou. V Ostravě vyhrál opět přesvědčivě 96:63.

Základní pětka ve složení Ilievski, Hruban, Pomikálek, Page a Mahalbašič rozjela zápas s dostatečnou intenzitou, aby se celkem bez potíží ujala vedení. Aktivní byl od prvních vteřin Tomáš Pomikálek, který dvakrát za sebou našel přesné ruce spoluhráčů na trojkovém oblouku (Page, Hruban).


Nymburk se během necelých čtyř minut dostal do dvouciferného vedení, ale pak se jeho jízda trochu zasekla. Ostrava před plným hledištěm bojovala podle očekávání na maximum a snažila se favoritovi každou minutu na hřišti maximálně znepříjemnit. V útoku spoléhala především na trojky. I proto, že tam v první čtvrtině tři spadly, drželi se domácí ve dvanáctibodovém závěsu.


Ve druhé části ale Nymburk zase zabral. Střelecky se začali prosazovat střídající hráči jako Tre Simmons nebo Lukáš Palyza. Oba se podíleli na výborné úspěšnosti střelby za tři body, kterou měl tým po poločase 6-8. Přestože obrana Nymburka nebyla nejpevnější, náskok hostů zase rychle rostl. V poločase vedli 55:30.


Třetí čtvrtina nabídla zhruba tisícovce fanoušků vyrovnaný průběh, čemuž odpovídá i skóre 20:20. Ostravu bodově táhl znovu Willman, který byl společně s Ruachem téměř výhradním zakončovatelem domácích akcí. Na rozdíl od svého rozehrávače měl ale o poznání přesnější ruku a dařilo se mu i na doskoku. Nymburk spoléhal na širší paletu střelců, z níž bodově vyčníval Simmons.


Ten se dostal po začátku poslední části přes dvacet bodů a stal se nejlepším střelcem zápasu. Pomohlo mu k tomu i všech šest proměněných trestných hodů. Na dvouciferné skóre dosáhli také Vojta Hruban, Dylan Page, Pavel Houška a Tomáš Pomikálek.

 
vloženo: 16.04.2014 19:27 / přečteno: 8125x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.