TRE SIMMONS: LEHKÉ TO JEN VYPADÁ

TRE SIMMONS: LEHKÉ TO JEN VYPADÁ

Nymburk udělal ve středu v Ostravě další krok k postupu do semifinále play off MNBL. V napohled jednoduchém zápase zvítězil o 33 bodů a v sobotu bude chtít na domácí palubovce naplnit očekávání. V ostravské hale to ze střelců Nymburka tentokrát nejlépe sedlo Tre Simmonsovi, podle něhož to ale na palubovce vypadá snadněji, než jaké to ve skutečnosti je.

Jednatřicetiletý guard nasázel ve středu slušných 21 bodů. Dohromady se svým patnáctibodovým příspěvkem z prvního čtvrtfinále je zatím nejlepším střelcem série s Ostravou. Plní tak svou očekávanou roli v týmu.


„Není to ale jenom o mých bodech. Skórovat je pro mě sice přirozené, ale snažím se pomoci týmu i v obraně. Samozřejmě jsem rád, že jsem splnil to, co se ode mě čeká a to jsou body, ale věřím, že dokážu být svému týmu prospěšný i jinak,“ řekl po zápase Tre, který si ve čtvrtfinále připsal kromě bodů také šest doskoků, tři asistence i čtyři ztráty.


MVP loňského poháru EuroChallenge připustil, že opticky mohou zápasy s Ostravou vypadat jednoduše, dodal však, že herní rozdíl mezi oběma týmy nevznikl samo sebou. „Možná to zvenku vypadá nekomplikovaně, ale je za tím hodně dřiny. To, co se v zápase jeví jednoduše, musíte nadřít v tréninku a to v Nymburce jednoduché rozhodně není,“ naznačil Tre, že i když sezona směřuje k očekávanému konci, kouč Kemzura na intenzitě svých tréninků neubírá.


Litevský kouč byl ve středu po utkání spokojený nejen se Simmonsem, ale z přístupu celého týmu, který duel odehrál bez náznaků podcenění soupeře. „Hráči byli koncentrovaní, dominovali jsme po celý zápas,“ hodnotil Kemzura.


„Možná jsme tam měli nějaké slabší minuty, kdy jsme se tolik nesoustředili a dovolili soupeři snadněji skórovat, ale byly to jenom momenty. Celkově jsme využily naší převahy ve vymezeném prostoru a po většinu času jsme hráli dobrou obranu. Výhru jsme si zasloužili,“ dodal kouč.

 
vloženo: 17.04.2014 16:01 / přečteno: 8899x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.