TŘI ZÁPASY OD SPLNĚNÍ CÍLE

TŘI ZÁPASY OD SPLNĚNÍ CÍLE

ČEZ Basketball Nymburk stojí před svým dvanáctým finále Mattoni NBL v řadě. Deset posledních jich bylo úspěšných a proto tým vedený litevským koučem Kestutisem Kemzurou zaútočí na svůj jedenáctý titul. Soupeřem mu bude popáté za sebou tým Arieté Prostějov.

První zápas finále začne ve středu 21. května v 18.00 v nymburském Sportovním centru. Série pokračuje v sobotu v Prostějově. Do Nymburka se vrací opět následující středu ve 20.00. Případný čtvrtý a pátý zápas je na programu 31. května v 15.30 v Prostějově a 4. června v 18.00 v Nymburce.


První středeční finále bude mít slavnostní úvod. Před zápasem proběhne křest knihy Za zlatou oponou od autora Matěje Sýkory, bývalého nymburského hráče, která mapuje dosavadních 10 nymburských titulů v řadě. Publikaci pokřtí první Čech v NBA a někdejší hráč Nymburka Jiří Zídek společně s muzikantem Michalem Davidem.


Český multišampion zatím prochází play off i celou sezonou bez jediného zaváhání. Ve vyřazovací fázi má za sebou šest výher. Tři si připsal proti Ostravě ve čtvrtfinále, stejný počet pak přidal v semifinále proti Opavě. Teď ho čeká poslední překážka na cestě za dalším titulem.


Prostějov měl cestu do finále trnitější. Ve čtvrtfinále zdolal Kolín hladce 3:0 na zápasy, ale v semifinále byl s Pardubicemi jeden zápas o vyřazení. Tým, jehož velkou oporou je nymburská legenda Radek Nečas, však sérii otočil a do finále postoupil po výsledku 3:2 na zápasy. Vybojoval si tak právo znovu po roce vyzvat na souboj favorizovaný Nymburk.


„Prostějov nás potrápil ve finále poháru a také v posledním ligovém zápase u nich doma to s ním bylo těžké. Musíme být připraveni nejlepším možným způsobem. Ve finále potkáme zase silnějšího soupeře než v semifinále,“ míní Vlado Ilievski, který bude usilovat o čtvrtý ligový titul ve čtvrté zemi.


Nymburk si na první finále musel počkat dlouhých 14 dní. Taková doba uplynula od jeho postupu přes Opavu. „Byla to dlouhé čekání a bylo samozřejmě složité udržet tým soustředěný a ve formě. Jak se nám to podařilo, uvidíme doopravdy až v prvním zápase. Hráči měli nejdřív čtyřdenní volno. Po návratu jsme nemohli hned začít naplno trénovat, abychom předešli zraněním. Na druhou stranu i Prostějov byl po semifinále bez zápasu osm dní, což je také dlouho,“ soudil trenér Kemzura.


Jeho tým má před sebou ještě jednu výzvu, kromě té hlavní mistrovské. Nymburk zatím v této sezoně Mattoni NBL neprohrál a pokud vyhraje i tři následující zápasy, stane se prvním týmem v historii, který by prošel domácí nejvyšší soutěží bez porážky. „Jasně, že chci psát historii! Tento tým je toho schopen,“ věří švédský rozehrávač Thomas Massamba.


Na své jedenácté finále MNBL se chystá i prostějovský Radek Nečas. Dosud jenom ve dvou z nich neoblékal nymburský dres. Teď to bude potřetí. „Chceme být více než důstojným. Myslím, že hodně napoví už první zápas. Pro oba týmy to bude utkání po dlouhé pauze, což není ideální. Pokud budeme hrát ve finále, jako jsme hráli poslední dva zápasy, tak můžeme hodně kousat,“ uvedl podle hlasování odborníků nejlepší ligový obránce sezony, který se i přesto, že nastoupí v jiném dresu, může těšit na podporu nymburských fanoušků, mezi kterými je stále velmi oblíbený.

 
vloženo: 19.05.2014 09:46 / přečteno: 8130x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.