JEDEN ZÁPAS OD 11. TRIUMFU

JEDEN ZÁPAS OD 11. TRIUMFU

Stejně jako v prvním zápase se Nymburk prvních 20 minut trápil, aby ve třetí čtvrtině zlomil odpor Prostějova a zvítězil. Po výsledku 80:66 vyhrál i druhý zápas finálové série a už jen jediná výhra ho dělí od zisku 11. titulu v řadě. Toho může dosáhnout už příští středu znovu ve Sportovním centru od 20.00.

Zranění z prvního finále nepustilo do zápasu domácího Radka Nečase, ale Prostějov i bez něj načal zápas devítibodovou šňůrou. Nymburku se střelecky nedařilo, naopak obrana byla průchozí. Lehký koš Kamila Švrdlíka už nadzvedl trenéra Kestutise Kemzuru ze židle natolik, že si vzal první time out. Po něm už konečně prolomil úvodní střelecké trápení Dylan Page i s faulem. Za chvíli přidal americký střelec další tři body, když ho v rohu našel Jiří Welsch. Na to reagoval prvním oddechovým časem pro změnu domácí trenér.


Nymburk ale stále prohrával. Už třetí pokus za tři minul Vlado Ilievski, přesto mu kouč Kemzura zatleskal. Úvod zápasu se úplně nevyvedl Rašidu Mahalbašičovi, který byl pod košem tvrdě bráněn a zdvojován. Bylo znát, jak právě jeho chce Prostějov nejvíce odříznout od hry. Na hřiště šel místo něj Pavel Houška a hned se uvedl dlouhou dvojkou. Nymburk pak zbrzdila odpískaná technická chyba Page, kterému se výrok rozhodčího hodně nelíbil. Nesportovní chybu pak dostal i Švrdlík, ale Nymburk ji na rozdíl od Prostějova nevyužil. I proto prohrával po první čtvrtině 15:24.


Stahovat náskok soupeře pomohla na začátku druhé části první nymburská trojka zápasu z ruky Thomase Massamby. Pak v podkošovém souboji konečně prosadil Mahalbašič. Parádní donáška Welsche znamenala už jen jednobodovou ztrátu. A po výborném vypíchnutí Massamby v obraně obstaral svému týmu vedení poprvé v zápase Tre Simmons.


Nymburk se z něj ale dlouho neradoval. Když se přes Simmonse prosadil Dušan Pandula, vedl Prostějov už zase o šest bodů. Druhý Američan v dresu hostů měl slabší pasáž hry, vzápětí se Tre nechal velmi snadno zblokovat Švrdlíkem. Neurovnanou hru Nymburka pak přišel na palubovku zklidnit Welsch. Opět srovnat mohl Vlado Ilievski, ale pět vteřin před poločasem minul obě šestky a jeho tým tak po druhé čtvrtině prohrával 35:37.


Hned na začátku druhé půle měl problém s fauly Page a trenér ho stáhl na lavičku. Svou druhou tvář ale ukázal Simmons a hlavně jeho přičiněním se Nymburk opět ujal vedení. Nejdřív proměnil po uvolnění dlouhou střelu, pak dal obě šestky, pokračoval nalezením úplně volného Mahalbašiče pod košem, potom si připsal těžký doskok, přeběhl hřiště a znovu se parádně individuálně prosadil. Po jeho horkých minutách vedl Nymburk o šest bodů.


Když přidal Tre z pod koše další těžkou střelu, vedli favorit zápasu poprvé dvojciferným skórem. Hvězda předchozích momentů si šla odpočinout na lavičku a ta ho vítala ve stoje. Nymburk se definitivně uklidnil dvěma trojkami Vojtěcha Hrubana v řadě, po které vedl o 21.


V poslední části se Prostějov ještě pokoušel s výsledkem ze všech sil něco udělat, ale Nymburk už si vítězství nenechal vzít. Svým fanouškům na tribuně nad košem, na který ve druhé půli útočil, předváděl pohledné akce, ale i několik ztrát, které soupeř dokázal trestat. A tak si dvě minuty před koncem vzal kouč Kemzura ještě time out, protože náskok jeho týmu se ztenčil na 14 bodů.


Na závěr se vrátil Page a svou energii přišel vložit do koncovky také poprvé v zápase i Tomáš Pomikálek. I s jejich pomocí už Nymburk žádný koš Prostějovu nepovolil a zvítězil.

 
vloženo: 24.05.2014 19:38 / přečteno: 8059x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.