JEDNODUCHÉ NEMĚL, TĚŽKÉ NEDÁVAL

JEDNODUCHÉ NEMĚL, TĚŽKÉ NEDÁVAL

To vypověděl po utkání Vojtěch Hruban k zásadnímu zlomu ve třetí čtvrtině zápasu, kdy Nymburk výrazně zagresivnil obranu a nutil Prostějov k těžkým zakončením. Jak na zápas pohlíželi další aktéři z jedné i druhé strany najdete v článku. 


Vojtěch Hruban

Nejdříve bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří dali přednost nám před hokejem (taky jsme dopadli lépe) a byli skvělí. Zápas byl podobný tomu prvnímu. Na začátku nebyla hra z naší strany ideální, prohrávali jsme bitvu na doskoku, zbytečně moc jsme odstupovali a dostávali jsme jednoduché koše. Postupně jsme zpřesnili obranu, udělali jsme jednu parádní šňůru, která zápas rozhodla.


Co stálo za tou zmiňovanou dvacetibodovou šňůrou?

Dokázali jsme vybičovat obranu na náš nejvyšší level. Prostějov prostě neměl jednoduchou střelu a těžké nedával. My jsme naopak z každého obranného doskoku valili dopředu a koše dávali.


Proč ses radovat po své první trojce a po druhé už ne?

Po té druhé jsem už neměl ani sílu se radovat, jak jsem byl unavený (smích). Když jsem jí vystřelil, myslel jsem, že bude o metr kratší. Mezi obroučku a míč by se asi nedostal ani papír…


Takže dneska jsi unavený víc než obvykle?

Hrál jsem dvakrát asi 12 minut v kuse, navíc v hale bylo vedro… takže toho mám dost.

                                               
Pavel Houška

Zápas jsme zlomili ve třetí čtvrtině zlepšenou obranou, kdy jsme Prostějov tlačili do těžkých střel, které nedávali. My jsme naopak chodili do rychlých protiútoků a pár nám jich vyšlo. Důležité ale bylo i to, že po celý první poločas jsme drželi s domácími krok.


Proč byl prvním poločas tak nápadně podobný minulému utkání?

V prvním zápase jsme byli po dlouhé herní pauze a dneska jsme si na to nedali opět pozor.  Možná to bylo zapříčiněno dlouhou cestou sem. Přeci jen dlouho jsme tak daleko necestovali. Asi jsme vypadli ze cviku (smích).


Dvacet jedna bodů je asi ta šňůra, která zlomila zápas i soupeře?

Zápas zlomila určitě, ale Prostějov úplně nerezignoval a nesložil zbraně. Ještě zabral a kousal až do konce. Vždyť dokázal stáhnout ještě asi sedm bodů z našeho vedení. To by nás mělo varovat před posledním zápasem sezony, který musíme hrát ho až do konce.

 
Jiří Welsch

Jirko, jak bys zhodnotil první polovinu zápasu?

Nehráli jsme moc dobře a oni věděli, že je to jejich poslední šance, aby udělali nějaký zvrat v sérii. Trochu nás zaskočili, ale v druhém poločase jsme měli zápas zase pod kontrolou.


Co bylo tím startovacím impulzem ve třetí čtvrtině.

Opakovaly se události z prvního zápasu. My jsme lepší tým, a jakmile si uděláme menší náskok, tak se jejich hra rozloží. Což se stalo i dneska. Na začátku třetí čtvrtiny jsme dali pár košů a najednou se jejich agresivita zmírnila, sklopili hlavu a my jsme šli do náskoku dvaceti bodů.

 
Dušan Pandula

Dnešní zápas byl trochu podobný tomu prvnímu finálovému. Ze začátku máme dostatek energie, ale s Nymburkem je to těžké. Oni chodí do rychlého protiútoku a celý zápas se snaží hrát nahoru dolů. Na konci už nám asi odešly síly. Ve třetí čtvrtině jsme měli i smůlu při střelbě.


Co se stalo ve třetí čtvrtině?

Nymburk přitlačil v obraně a začalo jim padat z venku. My jsme riskovali, že se jim nebude dařit při střelbě z dlouhé vzdálenosti. Trefili se … a už byl problém. Nemohli jsme tolik vypomáhat na podkošové hráče a Nymburk se rozjel k náporu.


Jak moc vám chyběl Radek Nečas?

Na obranné polovině nám chyběl hodně a hlavně je to další hráč do rotace.


Co můžeme očekávat od posledního zápasu?

Zase se budeme snažit podat, co nejlepší výkon, aby finále mělo úroveň. Letos má finále důstojný průběh. Jsme schopni Nymburk přinutit hrát v úzké rotaci, jako kdyby hráli evropské poháry. Myslím, že nás berou jako rovnocenného soupeře. V jiných zápasech Mattonky hrávala širší sestava.

 
Jaroslav Prášil

Do zápasu jsme šli s tím, že chceme vyhrát. Věřili jsme, že doma, když se sejdou určité okolnosti, je můžeme porazit.


Jaké okolnosti se nesešly?

V prvním poločase byl recept správný, byli jsme lepším týmem. Jenže ve třetí čtvrtině přišel výpadek. Pokud bychom vydrželi hrát celých čtyřicet minut vyrovnaný zápas, mohlo se v závěru stát cokoliv.


Co bylo příčinou tragické třetí čtvrtiny?

Nymburk zesílil tlak a nám ten úsek nevyšel. Nymburku stačí pět minut a rozhodne zápas. Celá třetí čtvrtina byla hluchá z naší strany a pak už byla vidět trochu bezmoc. Stačí, když chvilku zaváháme, oni mají tři útoky po sobě, náskok se dostane na 10 bodů a už jsou na koni.


Recept na Nymburk: Nepustit je na koně?

Kdyby to šlo celých 40 minut… (s úsměvem) O to se snaží spousta týmů… To je právě ta velikost Nymburka. Jim se nemusí dařit skoro celý zápas, ale díky rostoucímu tlaku, který oni dokáží aplikovat celý zápas, většina týmů dříve nebo později podlehne.

 
vloženo: 25.05.2014 10:40 / přečteno: 8596x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.