NA ÚVOD VÝHRA NAD ÚSTÍM

NA ÚVOD VÝHRA NAD ÚSTÍM

V prvním soutěžním zápase nového ročníku Nymburk porazil Ústí nad Labem 85:66. Zlomit odpor výborně hrajícího soupeře se mu podařilo definitivně až v poslední čtvrtině.

Nymburk měl v prvním kole NBL na soupisce jen 10 hráčů. Chyběli Luboš Bartoň, Derek Raivio, Chris Burns i Garrett Stutz, tedy všechno nové letní posily.


Bodový účet nové sezony načal Rado Rančík, ale ofenzivní smršť tím nerozpoutal. Po trojce Američana Rahona dokonce prohrával, takže si kouč Kestutis Kemzura vzal první time out. Ústí po něm přidalo ještě čtyři body, než dal koš s faulem střídající Jiří Welsch. Na druhé straně ale ihned stejným způsobem zakontroval opět Rahon, pro kterého byl proměněný trestný hod už 12 bodem. Hlavně jeho zásluhou Nymburk po první čtvrtině prohrával 20:24.


Vyrovnat se podařilo Radovi Rančíkovi až po třech a půl minutách druhé části. Jenže nebezpečný Rahon znovu trefil dlouhou střelu za dva body. Domácí tým musel přeřadit v obraně na vyšší stupeň intenzity, ale v útoku se nadále prosazoval složitě. Navíc Nymburk nechával soupeře doskakovat pod vlastním košem a dával mu tak druhé šance. Některými z nich Ústí nepohrdlo. I proto byl poločasový stav vyrovnaný 40:40.


Začátek druhé půle nastartovala Nymburk technická chyba Ústí, kterou potrestal Rado Rančík dvěma trestnými hody. Domácím zůstal míč a další body tak mohl přidat parádním nájezdem ze strany Tomáš Pomikálek. Po Aličově trojce ale znovu vedl soupeř. Jak náročné utkání Nymburk hrál, dokazovala i velká radost Petra Bendy po jeho smeči z protiútoku. Až v závěru třetí čtvrtiny se podařilo mírně odskočit na 62:54. Pomohla i první trojka Tre Simmonse v zápase.


Ústí načalo poslední část hry pětibodovou šňůrou a bylo opět na dohled. Nymburk ale další drama nepřipustil. Pomohly bodové příděly Dariuse Washingtona, nebo trojka Pavla Houšky, po které vedl domácí tým poprvé v zápase dvojciferným rozdílem.


Kuriózní moment nastal při tříbodovém pokusu Matěje Svobody, když míč zůstal trčet mezi deskou a obroučkou. Vzápětí se ale z perimetru nemýlil Rado Rančík v momentě, kdy už nebylo o vítězi pochyb. Nymburk vyhrál své první utkání v nové sezoně 85:66.


Body NBK: Washington 22, Rančík 15, Houška 13, Kříž 9, Welsch 8, Pomikálek 7, Benda 6, Simmons 3, Hruban 2.

 
vloženo: 22.09.2014 20:02 / přečteno: 9916x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.