KOUČ: NA CHIMKI NEJEDU VZPOMÍNAT

KOUČ: NA CHIMKI NEJEDU VZPOMÍNAT

Basketbalový tým Nymburka se pod vedením kouče Kestutise Kemzury v sobotu vydal na první letošní cestu do Ruska. Konkrétně do Moskvy, kde sehraje v rámci VTB ligy další zápas s jedním z ruských obrů. V neděli v 15:00 SEČ ho čeká milionářské Chimki.

Ve VTB lize není momentálně moc papírově těžších zápasů k sehrání. Konkrétně jen jeden na palubovce slavnějšího CSKA. Na tento souboj ale dojde až na konci března. Teď je tu zápas na Chimki, které je jen těsně druhé v tabulce dlouhodobé části soutěže.


„Všichni víme, jak silný tým nás v Moskvě čeká. Mají prý nějaké zraněné hráče, ale nemáme přesné informace, kdo proti nám nenastoupí. Každopádně to je jedno, Chimki zůstane vždycky dostatečně kvalitní,“ ví trenér Kemzura dobře, co jeho celek v neděli čeká.


„K nejtalentovanějším a nejnebezpečnějším hráčům patří jejich guardi. Co se týče ofenzívy, jsou nejlepší v celé lize, když průměrně dávají kolem 90 bodů. Bude těžké to zastavit. Musíme poctivě dělat svou práci v obraně a dostat co nejméně bodů. Mají však také výborné střelce za tři body. I co se toho týče, patří statisticky vůbec k nejlepším v lize,“ uvedl litevský vůdce Nymburka.


„Celkově hrají ve vysokém tempu. Pro nás to bude velká výzva, odehrát první zápas v novém roce proti tak silnému soupeři. Abychom mohli pomýšlet na dobrý výsledek, je potřeba atakovat hranici našich možností. Nechceme tam jen přijet, prohrát a jet zase domu. Je potřeba naše šance maximalizovat a především odehrát dobré utkání. Po dlouhém čase jsme zase kompletní, nebo aspoň v maximálním počtu hráčů, které máme k dispozici,“ připomněl trenér návrat Dariuse Washingtona a také fakt, že s Radem Rančíkem už počítat nemůže.


Jedním si ale může být jistý. V hale ho čeká vřelé přivítání, o čemž se přesvědčil už při své loňské návštěvě. Kestutis Kemzura se totiž vrací do známého prostředí. Chimki úspěšně trénoval dvě sezony v letech 2007-2009.


„Byla to dobrá část mé kariéry, na kterou mám dobré vzpomínky. Pokaždé když tam přijedu, potkám se s lidmi z klubu a s fanoušky. Jsem rád, že si mě tam stále pamatují a rád se tam vracím. Nejedu tam ale vzpomínat. Teď jsem ale součástí organizace Nymburka, tak to je,“ řekl trenér na závěr.

 
vloženo: 04.01.2015 00:24 / přečteno: 8327x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.