V MOSKVĚ ROZHODLA UŽ PRVNÍ ČÁST

V MOSKVĚ ROZHODLA UŽ PRVNÍ ČÁST

Basketbalisté Nymburka odehráli ve VTB lize další zápas, ve kterém si získali respekt, ale nemají z něj ani bod. Na palubovce druhého týmu tabulky moskevského Chimki prohráli 82:94 a dál zůstávají na 14. místě dlouhodobé části.

Za prohrou stojí nezvládnutých prvních osm minut zápasu, kdy si Chimki vybudovalo až 20 bodový náskok. Nymburk pak ve zbytku zápasu zahodil respekt, vyhrál dvě čtvrtiny ze tří a sehrál s velkým favoritem výbornou partii. Ve třetí čtvrtině dokonce prohrával už jen o dva body. Moskevský velkoklub ale nakonec podle očekávání vyhrál. Měl však mnohem větší problémy, než v posledním domácím zápase se silnou Kazaní, kterou porazil dvojnásobným rozdílem.


Nymburku se v zápase dařilo za tři body, kde potvrdil svou druhou pozici v procentuální úspěšnosti. Dal devět trojek z 16. Lepé střílel i šestky (88%) a nezaostal za Chimki tolik ani na doskoku (33/38), přičemž na útočné polovině doskakoval lépe (15/14). Domácí však excelovali svým týmovým pojetím hry. Velmi slušných 19 asistencí Nymburka přebili nevídanými jednatřiceti.


Chimki vstoupilo do zápasu razantně a úvodní čtyři minuty ovládlo výsledkem 13:4. Nymburku dělala v obraně velký problém rychlá předávka míče soupeře a z ní pramenící festival volných střel. V útoku se nedařilo vůbec kombinací respektu a zkrátka příliš dobré obrany Moskvanů. Nymburk potřeboval být mnohem dynamičtější na její překonání, a když se o to pokoušel, přicházely ztráty.


Další úsek hry po prvním time outu zlepšení nepřinesl, Chimki ho ovládlo 11:0. Až dalším oddechovým časem se Nymburk dostal do hry. V obraně si pomohl přecházením na zónu a v útoku se dostali k volným střelám po dlouhém čase Vojta Hruban a Petr Benda, kteří zkorigovali stav po první čtvrtině na 26:8 pro domácí.


Nymburk pokračoval ve zlepšeném výkonu i po pauze. Nájezdem se prosadil opět Vojta Hruban a stejný hráč dal za chvíli trojku v časové tísni z velmi těžké pozice a sám snížil už na rozdíl 13 bodů, čímž donutil kouče Rimase Kurtinaitise vzít si první time out.


Nymburku pomohlo také zapojení širšího počtu hráčů do rotace. Do obrany bylo potřeba dát mnohem více energie a agresivity, používat fauly a rozprostřít je na více hráčů. Velmi brzy se tak na palubovku dostali i Tomáš Pomikálek, Martin Kříž nebo Luboš Bartoň. Ten pomohl svou v poslední době zlepšenou střelbou. Po příchodu se dařilo i Garrettu Stutzovi, který snížil dvěma šestkami už na rozdíl 10 bodů. Ten udržel úspěšně zakončeným rychlým protiútokem Darius Washington a rozhodčí mohl klidně ještě zapískat faul. Nymburk vyhrál druhou část 27:19, když odehrál jednu ze svých dosavadních nejlepších čtvrtin v sezoně. Po ní prohrával v poločase 35:45.


Hostující tým začas druhý poločas parádně a totálně domácí tým zaskočil. Rychle totiž snížil na rozdíl dvou bodů a domácí hala začala nespokojeně hučet a pískat. Chimki však odpovědělo sedmibodovou šňůrou a Kestutis Kemzura ukázal poprvé ve druhém poločase ke stolku časoměřičů téčko.


Po time outu přidal domácí tým ještě tři body, než se podařilo Nymburku po delší době konečně skórovat dvěma šestkami Washingtona. Rozdíl byl stejně jako v poločase desetibodový, Chimki se tak podařilo skvělý nymburský nástup do třetí čtvrtiny smazat. Přestože hosté bojovali ze všech sil, nedali v posledních dvou minutách ani bod. Koncovku třetí čtvrtiny prohráli 6:0 a Chimki vedlo před nástupem do posledního dějství 69:55.


I ten Nymburku vyšel. Podpořen trojkou Luboše Bartoně a tříbodovým nájezdem Jiřího Welsche snížil opět na rozdíl deseti bodů. Pak ale dnes nebývale přesný střelec Vjalcev zůstal opět trestuhodně volný na perimetru a nemýlil se.


Hosté se nadále nevzdávali a snažili se v Moskvě proti velkému favoritovi o co nejlepší výsledek. Bartoň trefil další poměrně těžkou trojku a snížil opět na 12 bodů. Když se na druhé straně trefil za tři Popovič a podle rozhodčích mu u toho o ruku ještě brnknul Simmons, atakovalo Chimki už zase 20 bodový rozdíl. Ten ale Nymburk nepřipustil, nakonec zůstalo u dvanácti.


I přes povzbudivý výkon prohrál tým ve VTB lize pátý zápas v řadě. Navíc další dva zápasy ho čekají na palubovkách letos euroligových týmu Nižného Novgorodu a Kazaně. Na hranici play off jsou momentálně týmy s 50% bilancí (Astana a Avtodor, oba Nymburk doma porazil). Český tým je pod 30 procenty. Na zlepšení má však zatím ještě více než polovinu základní části.


Kompletní statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 04.01.2015 18:31 / přečteno: 8306x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.