S BEKSOU ROZHODL DRUHÝ POLOČAS

S BEKSOU ROZHODL DRUHÝ POLOČAS

Jedenáctý zápas Nymburka v probíhajícím ročníku Kooperativa NBL skončil desátým vítězstvím. Tým Kestutise Kemzury ho dosáhl na palubovce BK JIP Pardubice, kde vyhrál 88:75. Nymburk o svém vítězství rozhodl ve druhém poločase až poté, co výrazně zlepšil obranu.

Středeční prohra v úvodním domácím zápase druhé fáze Eurocupu s Petrohradem na týmu zanechala stopy. Zápas s Pardubicemi byl příležitostí, jak je aspoň částečně zahladit. Dlouho se to však nedařilo, konkrétně téměř celý první poločas, ve kterém Nymburk nepřistupoval k obraně s patřičnou energií a pouštěl Pardubice ke snadným košům.


Ne všechno však bylo špatně. Nymburk se dobře připravil na ve formě hrajícího Dušana Pandulu. Domácí křídelník skóroval poprvé až ve druhé čtvrtině a v zápase dal jen čtyři body. Nymburská obrana ho navíc donutila k sedmi ztrátám. Ty byly největší slabinou Pardubic v zápase. Celkem dvacet ztrát v zápase Nymburk potrestal 18 body.


Nymburk si první poločas držel mírné vedení, Pardubicím se porařilo srovnat, když se hostující obrana nevrátila s najíždějícím Josephem Wallem z druhé vlny. Ten samý hráč trojkou a po něm i Kohout dokonce poslali Beksu do pětibodového vedení. Nymburk však stihl ještě do poločasu zakontrovat sedmibodovou šňůrou, kterou načala dlouhá trojka Dariuse Washingtona.


Nymburk i po poločase pokračoval ve zlepšeném výkonu a dohromady s koncem prvního poločasu navýšil šňůru na 15:0. Až ve 26. minutě zápase se poprvé trefil Pandula po spolupráci se Sandersem. Hosté měli už zase navrch, což bylo hlavně zásluhou agresivnější obrany a zachytávání rychlého pardubického protiútoku. Přesto jen jednou během třetí čtvrtiny vedli o 10 bodů.


Až dva tříbodové příspěvky Dereka Raivia na začátku poslední části definitivně nasměrovaly Nymburk k výhře. Americký rozehrávač trefil v zápase celkem čtyři trojky z pěti a ze hry skóroval výhradně z perimetru. Hned po jeho dvou trojkách nepřešel tu svou ani Martin Kříž a Nymburk už vedl o 18 bodů. V závěru ale tým ztratil koncentraci a dovolil Pardubicím snížit na konečný třináctibodový rozdíl.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 10.01.2015 21:12 / přečteno: 8347x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.