POTÍŽE NA VÝCHODĚ

POTÍŽE NA VÝCHODĚ

Strastiplnou cestu do Nižného Novgorodu má za sebou výprava Nymburka. Kvůli dvojnásobnému zpoždění obou letů byl kouč Kestutis Kemzura nucen zrušit nedělní trénink, který měl tým absolvovat večer ihned po příjezdu z letiště. I tak byl příjezd na hotel o několik hodin opožděn.

„Hodina zpoždění z Prahy, hodina zpoždění z Moskvy a jeden ztracený kufr. Trénink zrušen, příjezd na hotel 22:30,“ hlásil cestou z novgorodského letiště vedoucí týmu Vratislav Šístek, když tým ukrajoval již patnáctou hodinu cesty. Následující program tak byl jasný: rychlá večeře a spánek.


Nymburk se tak v Novgorodu bude muset spokojit pouze s jedním předzápasovým tréninkem, který začne v pondělí v 10:00 místního času. Příprava na těžkého euroligového soupeře tak bude značně omezená.


„Musíme se s tím vyrovnat, nic jiného nám ani nezbývá,“ vzkázal kouč Kestutis Kemzura, který navíc postrádá na ruském tripu zraněného kapitána Jiřího Welsche. „Ostatní hráči budou muset hrát i za něj,“ uvedl smířeně s nelehkou situací.


„Nečeká nás tu nic snadného. Novgorod je letos mezi 16 nejlepšími týmy Euroligy, má velkou kvalitu, o tom se nemusíme bavit. My se pokusíme maximalizovat naše šance tím, že budeme hrát takticky, chytře a zároveň odhodlaně. Nepřijeli jsme sem nechat si naložit,“ řekl trenér.


„Klíčem k úspěchu bude eliminovat hru Taylora Rochestieho,“ varoval Kestutis Kemzura před centrálním mozkem Nižného Novgorodu. Americký rozehrávač však ze své pozice rozehrávače nejenže řídí hru, je zároveň i nejlepším střelcem týmu s průměrem 18,3 body na zápas. S průměrným ratingem úspěšnosti 20,3 je dokonce nejlepším v lize. V Novgorodu je vůbec na čele většiny statistik.


„Není to ale jen o něm. Velkou kvalitu Novgorodu představují i Trey Thompkins, Artsiom Parakhouski, Tarance Kinsey, Dimitrij Chvostov či Semjon Antonov,“ jmenoval kouč Nymburka další hvězdy soupeře, které pomohly nedělnímu soupeři Nymburka postoupit do TOP 16 tohoto ročníku Euroligy.


Jak se s loňským finalistou a aktuálně třetím týmem tabulky VTB ligy český mistr poměří, můžete vidět v přímém přenosu stanice Sport 5, který začíná dnes v 17:55.

 
vloženo: 12.01.2015 00:39 / přečteno: 9011x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.