PŘEKVAPENÍ BYLO BLÍZKO

PŘEKVAPENÍ BYLO BLÍZKO

Už se stává pravidlem, že Nymburk dokáže ve VTB lize potrápit velké favority, ale prohrává i s týmy ze spodních pater tabulky. Bohužel obě varianty body nepřinášejí. V pondělí došlo na tu první. Tým Kestutise Kemzury prohrál na palubovce euroligového Nižného Novgorodu po velmi solidním výkonu 80:89 a zůstal na 14. místě základní části.

Nymburk vstoupil proti Novgorodu do zápasu dobře. Košem zakončil první tři pozice v útoku a získal pro zbytek zápasu potřebné sebevědomí. Už od začátku mu ale dělalo problémy bránit vysoké, robustní, ale přitom velmi pohyblivé pivoty soupeře, kteří sbíhali do vymezeného území. V prvním poločase to byl především Thompkins, který z toho hostující obranu trestal nejvíce.


Hosté byli ale produktivní v útoku a opět jim fungovaly přechody na zónu. Dílčí pětibodovou ztrátu ve skóre dohnali šestibodovou šňůrou a zásluhou v pondělí výborného Tre Simmonse a trojky Martina Kříže vyhráli první čtvrtinu 21:18. V té druhé přišel první nástup Nižného Novgorodu v zápase podpořený zintenzivňující se obranou. Thompkins si pod košem stále dělal, co chtěl. Petr Benda ani Garrett Stutz, kteří se na něm v obraně nejčastěji střídali, si s ním nedokázali poradit. Potřebovali by pomoc od spoluhráčů, ale té se jim nedostávalo.


Nymburk na dostřel držely aspoň těžké střely z dálky Tre Simmonse a Dariuse Washingtona. V závěru poločasu se ale i Novgorod trefoval z dálky a začal si budovat náskok. Gerrett Stutz si navíc připsal třetí faul a nejvyšší muž hostující sestavy musel na delší dobu střídat. Domácí vedli v poločase 42:36.


Hned na začátku třetí čtvrtiny dostal Nymburk další dvě trojky a poprvé v zápase prohrával dvouciferným rozdílem. V následující části hry se Novgorod trefil z perimetru ještě třikrát, naštěstí ani útok Nymburka nebyl vůbec marný, přitom hosté měli na hřišti kromě Vojty Hrubana hráče z lavičky. Ti ale dokázali vrátit Nymburk na sedmibodový odstup.


V úvodů čtvrté čtvrtiny šel domácí tým znovu až do 14 bodového vedení, ale šňůra 11:0 dala Nymburku šanci na vítězství. Pak se sice trefil i Novgorod, ale následně nepřešel volnou střelu za tři body Garrett Stutz a Nymburk prohrával necelých pět minut před koncem jen o dva body.


Domácí kouč si vzal time out a po něm bylo vidět, co svým hráčům naordinoval za taktiku. Prostě tu, která byla v zápase nejúčinnější. Novgorod najednou věděl, co a přes koho má hrát. Tak jako byl v prvním poločase nezastavitelný Thompkins, tentokrát převzal jeho podkošovou úlohu Parakhouski a sázel Nymburku jeden koš za druhým. Hostující pivoti proti němu bez účinné výpomoci neměli šanci. Ačkoliv Tre Simmons si do Novgorodu přivezl horkou ruku a skóroval ze všech pozic, porážce svého týmu nezabránil. Nepomohlo ani to, že Nymburk soupeře výrazným způsobem přeskákal (39:28) a to především v útoku (15:3). I tak prohrál o devět bodů a připsal si šestou v řadě a celkově 11. porážku ve VTB lize.


Kompletní statistiky zápasu najdete ZDE.
 
vloženo: 12.01.2015 21:04 / přečteno: 8536x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.