V SOBOTU DO PARDUBIC

V SOBOTU DO PARDUBIC

Den před odletem na další trip do Ruska čeká nymburské basketbalisty důležitý zápas v domácí soutěži. V sobotu zavítají v rámci Kooperativa NBL na palubovku pardubické Tipsport areny, aby se poměřili s domácí Beksou. Zápas začíná v 18:00.

Tým BK JIP Pardubice je momentálně na čtvrtém místě ligové tabulky. V roce 2015 sehrál v KNBL již dva zápasy a jak ve Svitavách, tak i s Prostějovem prohrál. Sezonu ale odstartoval dobře a v druhé polovině listopadu sahal po senzačním vítězství i v Nymburce. Nakonec prohrál o jediný bod, když poslední akcí zápasu útočil na výhru.


„Náš poslední vzájemný zápas byl velmi těsný, ačkoliv jsme v něm vedli už o 20 bodů. Teď navíc budeme hrát venku, takže budeme muset předvést opravdu kvalitní výkon, abychom si domů odvezli výhru,“ ví dobře nymburský kouč Kestutis Kemzura.


„Pardubice mají několik kvalitních hráčů, ať už je to Dušan Pandula nebo zkušený Levell Sanders. I jejich mladí hráči jsou stále lepší. Musíme je zastavit v obraně a eliminovat jejich rychlý protiútok,“ nastínil litevský trenér taktiku.


Nymburk bude hrát v Pardubicích také o sebevědomí. To si pošramotil v prohraném domácím zápase Eurocupu se Zenitem Petrohrad, když ruskému soupeři na úvod skupiny LAST 32 podlehl o 12 bodů. Tým teď navíc v Rusku čekají další dva těžké zápasy, v nichž budou favority domácí týmy.


„Po Eurocupu na tom nejsme moc dobře psychicky. Před odjezdem na trip do Ruska, kde nás čekají dva mimořádně těžké zápasy, se nutně potřebujeme chytit výhrou po kvalitním výkonu,“ uvedl Kestutis Kemzura.


Druhý den po zápase v Pardubicích tým odlétá do Nižného Novgorodu. Na palubovce osmifinalisty Euroligy sehraje v pondělí další zápas VTB ligy. Ve středu se pak v Kazani utká v rámci Eurocupu s dalším týmem, který hrál v tomto ročníku Euroligu.

 
vloženo: 09.01.2015 20:20 / přečteno: 9589x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.