NA USK O 14 BODŮ

NA USK O 14 BODŮ

Hodně podobný průběh jako ten první měl i druhý vzájemný zápas Nymburka s USK. Stejně jako na konci minulého roku na Královce i tentokrát na Folimance viděli diváci málo bodů, když Nymburk na Folimance zvítězil 69:55.

Kouč Kestutis Kemzura přijel do Prahy podle předpokladů v osekané sestavě. S týmem Jiří Welsch, Petr Benda ani Theo Dlugoš, který se s týmem Basketbalové akademie teprve vracel z turnaje na Kanárských ostrovech. Trenér poslal na palubovku základní pětku ve složení Raivio, Hruban, Pomikálek, Bartoň a Stutz.


Úvod vyšel lépe domácím, které táhl především pivot Krušič. Dařilo se mu jak v útoku, tak i v obraně, kde zvládal souboje s Garrettem Stutzem. Později se k němu s body přidal i Nikolič, či Mareš. Nymburku vázla útočná souhra a tak za první čtvrtinu stihl jen 15 bodů. USK 19.


Už na konci první čtvrtiny ale ofenzívu svého týmu rozhýbal z lavičky příchozí Darius Washington. Po jeho akcích stál dvakrát na perimetru volný Matěj Svoboda, který navázal na dva předchozí zápasy za áčko, když obě trojky proměnil.


Nymburk se rychle dotáhl a převzal vedení. Přesto mu nadále chyběla lepší úspěšnost střelby. Skóre tak na obou stranách narůstalo pomalu. V poločase byl stav 35:39 pro Nymburk. Ve druhé čtvrtině zranil bohužel Pavel Houška, který po úspěšné trojce špatně došlápl. Od té doby mohl kouč Kemzura točit jenom devět hráčů.


Do druhé půle vstoupil Nymburk mnohem lépe. Po trojce Vojty Hrubana už vedl dvouciferným rozdílem a do konce třetí čtvrtiny náskok narostl ještě jednou tolik. Hosté v této pasáži hry mladý domácí tým jasně přehráli a rozhodli o svém vítězství, když třetí čtvrtinu vyhráli o 18 bodů.


Nymburk odehrál pod vlivem vysokého náskoku poslední čtvrtinu více méně jen z povinnosti. Diváky na Folimance tak bavily především akce domácích, jako například smeč Nikoliče. Šest minut před koncem se také vyfauloval centr Garrett Stutz, jehož pod košem nahradil Chris Burns. Ten společně s Dariusem Washingtonem po jejich návratu na palubovku vnesli do nymburské hry přeci jen nějakou energii.


Minutu před koncem vyfauloval také domácí pivot Krušič (15 bodů). Nymburk v tu chvíli vedl o 14 bodů, což platilo i po závěrečném klaksonu. Kdyby USK nemělo v zápase velmi špatnou úspěšnost šestek, mohlo být Nymburku o dost hůře.  Burns ještě do konce zápasu stihl proměnit dvě šestky a stal se s 18 body top scorerem zápasů, když přeskočil sedmnáctibodového Nikoliče.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 24.02.2015 19:52 / přečteno: 9585x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.