PODVANÁCTÉ MISTŘI!

PODVANÁCTÉ MISTŘI!

Tohle nikdy neomrzí. ČEZ Basketball Nymburk slaví podvanácté v řadě titul Mistra České republiky. Třetí finále Kooperativa NBL ovládl suverénním způsobem, když porazil BK Děčín 96:59. MVP finále byl vyhlášen Tre Simmons. Nejlepším střelcem zápasu byl děčínský Tomáš Vyoral se 17 body. Top skórerem Nymburka byl třináctibodový Jiří Welsch.

Na oslavu 12. ligového titulu se přišla podívat plná hala Sportovního centra. O skvělou atmosféru se starala jak nymburská většina fanoušků, tak i asi stovka příznivců Děčína. Oba tábory po zápase slavili. Děčín historické stříbro, Nymburk dvanácté zlato. Tým okolo kapitána Jiřího Welsche pak převzal zbrusu nový pohár pro vítěze Kooperativa NBL. Ten starý, symbolizující jedenáct předchozích titulů, už bude navždy zdobit prostory klubu.


doplnili jsme pro vás fotografie ze zápasu   i z dění po posledním finále  (v orig.rozlišení)


Třetí finále nabídlo dosud největší rozdíl mezi oběma týmy. Jen v úvodních minutách děčínský Tomáš Vyoral osmi body držel svůj tým v kontaktu, ale pak už se naplno rozjela mistrovská jízda Nymburka. Její základ byl položen hlavně v obraně, která povolila soupeři za tři čtvrtiny pouze 36 bodů. Až v poslední desetiminutovce Nymburk pod vlivem blížícího se konce a čtyřiceti bodového vedení v defenzívě polevil.


Do základní sestavy nastoupil po pauze v Děčíně centr Garrett Stutz. S ním do posledního zápasu sezony nastoupili od začátku Tre Simmons, Vojta Hruban, Jiří Welsch a Luboš Bartoň. Rozhodující částí první čtvrtiny byla sedmibodová pasáž, po které Nymburk odskočil z vyrovnaného stavu 8:8. Od té doby vedl v zápase až do konce už jej jeden tým. Na Děčínu byla patrná narůstající únava, zatímco Nymburk těžil z širšího kádru. Po první čtvrtině vedl 20:11.


Nymburk pokračoval ve výborné obraně i ve druhé části. Děčínu se ale dařilo zachytávat a zpomalovat na vlastní polovině jeho rychlý přechod do útoku. Stálo to sice zřejmě hodně sil, ale platilo to. Nymburk pak musel útočit do plných, což se mu ve druhé čtvrtině moc nedařilo, protože si tolik nepomáhal rychlým pohybem míče jako ve druhém finále. Občas tam ale něco spadlo, jako třeba trojka volnému Jirkovi Welschovi, po jehož trefě vedl domácí tým o 13 bodů.


Dominantním prvkem hry ale stále byla nymburská obrana, ve které si hráči výborně vypomáhali. Domácí měli i v tomto zápase vysoký počet získaných míčů poté, co vytvářeli velký tlak na hráče v držení míče. Zisky Dariuse Washingtona a Liboše Bartoně toho byly ve druhé části důkazem. A když Luboš přidal i trojku, skóre se zase skokově pohlo. V poločase vedl Nymburk 44:22


Zbytek zápasu už byl jasnou záležitostí. Hráči Nymburka bavili basketbalem nejen sebe, ale hlavně své fanoušky. Parádními přihrávkami zásoboval spoluhráče především Darius Washington, který měl již po třech čtvrtinách devět asistencí a nakonec jich nasbíral 11. Nymburk ale nepřestával dobře bránit. Do poslední části se šlo za stavu 71:36.


To už nebylo pochyb o dalším nymburském titulu. Celá poslední desetiminutovka se odehrávala v očekávání vypuknutí mistrovských oslav. Přestalo se bránit na obou stranách, čemuž odpovídá skóre čtvrté čtvrtiny 25:23. Fanoušci ve stoje tleskali oběma týmům. Po závěrečném klaksonu pak mohly mistrovské oslavy vypuknout naplno. Už dvanácté za sebou.


Statistika zápasu ZDE 

 
vloženo: 20.05.2015 21:36 / aktualizováno: 21.05.2015 11:00 / přečteno: 9807x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.