JASNÁ VÝHRA NA ÚVOD

JASNÁ VÝHRA NA ÚVOD

Nymburk odstartoval finále jasnou výhrou nad oslabeným soupeřem. BK Armex Děčín bojuje s epidemií příušnic a k zápasu dorazil v osmi hráčích. Obhájce titulu nad ním zvítězil 109 – 46 a ve finále vede 1- 0.

Nymburk začal velmi koncentrovaně v obraně. Dlouhé minuty se do ní prosadil pouze Tomáš Vyoral a Nymburk si tak rychle stihl vypracovat dvouciferný náskok. Nebýt několika ztrát, mohl být ještě výraznější, i tak ale bylo ale skóre 19 – 9 po první čtvrtině dobrým vkladem do zápasu.


Druhou část načal trojkou Tomáš Pomikálek. Nymburk si ale dál hrál svou hru založenou na agresivní obraně a rychlých protiútocích a navyšoval náskok. Velmi dobrou práci na Vyoralovi odváděl Howard Sant-Roos. Děčínskému rozehrávači dal na palubovce minumum prostoru.


Oslabený Děčín nedosáhl v prvním poločase ani na 20 bodů. Za to dominance Nymburka sílila. Podpořil ji v závěru poločasu dvěma trojkami Vojtěch Hruban, který dvakrát takto zužitkoval velmi rychlé putování míče s nalezením volné střely na perimetru. Nymburk vedl v poločase 44:18.


Ve třetí části se rozpálil Chasson Randle, který v prvním poločase bodově mlčel. Za ten druhý ale stihl dát 26 bodů. Americký guard trefil ve třetí čtvrtině tři trojky a jen za tuto část zaznamenal 13 bodů. Hra Nymburka chvílemi nabírala exhibiční charakter. Závěrečný alley oop Michaela Dixona a Maxe De Zeeuwa byl ukázkový a zvednul fanoušky ze sedadel. To už domácí tým o 40 bodů.


Nymburk nepolevil ani za rozhodnutého stavu. Po další trojce Chassona Randla náskok prolomil 50 bodovou hranici. Hned na to Randle přidal další trojku, svou šestou a nymburskou třináctou. „Kilo“ pak trefil z čáry trestného hodu Marko Jagodič-Kuridža a může se těšit na příspěvek do týmové kasy. Již o 60 bodů to bylo po další trojce, tentokrát z levačky Martina Kříže. Konec byl pro hosty vysvobozením.


Body:

NBK - Randle 26 (za 3b 6/9), Kříž 13 (6d, FG 6/6), Hruban 12 (4D, 4a), Dixon 11 (5d, 8a), Peterka 11, De Zeuuw 10, Sant-Roos 6, Houška 5 Benda 5 (4d), Jagodič-Kuridža 4 (4d, 4a), Vaughn 4, Welsch 2


DEC - Pomikálek 16, Stria 12, Jelínek 7, Šiška a Vyoral 4, Kroutil 3.

 
vloženo: 18.05.2016 21:34 / přečteno: 9003x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.