BCL: PRVNÍ KOLO KVALIFIKACE SKONČILO

BCL: PRVNÍ KOLO KVALIFIKACE SKONČILO

Dnes skončilo první dvoukolo kvalifikačních bojů o účast v základní skupině Basketball Champions League, což pro nymburský tým znamená zatím jen zúžení počtu adeptů o dva.

V první kvalifikační skupině porazilo estonské Tartu holandský Groningen na domácí palubovce 65:57, když bylo podstatně úspěšnější ve střelbě za tři body (47% ku 19%) a vedlo od první čtvrtiny s náskokem kolem deseti bodů. První zápas hraný v úterý skončil v Groningenu remízou 76:76. Postupující Tartu se utká s Bakken Bears Aarhus z Dánska, který byl do druhého kola nasazený. Bude to souboj vicemistrů svých zemí. Bakken vloni prohrál ve finále 3:4 s týmem Horsens a Tartu 1:4 s Kalevem. S dánským týmem má Nymburk už své zkušenosti k minulé sezony v FIBA Europe Cupu. V základní skupině se s ním utkal dvakrát. Doma prohrál o dva body 64:66 a v Dánsku o tři 82:79. Kdo je favoritem této skupiny jen těžko předvídat, ani jeden z týmů svou ligovou soutěž ještě ani nezačal.

 

Ve druhé kvalifikační skupině se o postup do druhého kola kvalifikace utkal bulharský BC Rilski Sportist Samokov s mezinárodně ostřílenějším týmem Cmoki Minsk. Už první zápas, který se hrál na palubovce papírově slabšího týmu v Bulharsku, skončil výrazným vítězstvím Minsku 72:58, když Draci předčili svého soupeře ze všech střeleckých pozic. V odvetném zápase si Minsk postup pohlídal, i když utkání skončilo menším rozdílem než první utkání 74:64. Nejlepším střelcem druhého zápasu byl Justin Gray.

 

Minsk se ve druhém kole kvalifikace utká s izraelským týmem Ironi Nahariya. Nahariya působila na evropské scéně v letech 2003 až 2007, kdy startovala v FIBA Europe League. Během tohoto období se Nymburk s Nahariyí utkal celkem čtyřikrát. Na zápasy je účet vyrovnaný. Dva v sezoně 2003/04 vyhráli Izraelci (94:85 | 108:83), dva v sezoně 2005/06 Nymburk (93:86 | 70:64). Při posledním zápase zažili nymburští hráči i raketový poplach a byli odvedeni do hotelového krytu. Nahariya v letech 2010 až 2014 hrála ve druhé lize, kterou v roce 2014 vyhrála, vrátila se zpět do nejvyšší soutěže. První rok skončila na 10.místě, vloni na čtvrtém. I tento jejich postup je v souboji s Minskem trochu více favorizuje.  

 

Zápasy druhého kola kvalifikace se hrají 4. a 6.října a začíná se v Tartu a Minsku.

 

Na našich stránkách se můžete podívat na jízdní řád Ligy mistrů.

 
vloženo: 30.09.2016 02:01 / přečteno: 8705x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.