VSTŘÍC 50.VÝHŘE V ŘADĚ

VSTŘÍC 50.VÝHŘE V ŘADĚ

V sobotu pokračuje třetím kolem Kooperativa NBL utkáním Nymburka proti USK Praha. Vysokoškoláci změří s mistrem síly letos již podruhé. Zápas začíná na Folimance v 17:30.

Do druhé kopy vzájemných zápasů vstoupily týmy už svým přípravným utkáním v Nymburce na konci srpna. Třetí kolo je zápas s pořadovým číslem 62 a pokud Nymburk podle očekávání vyhraje, bude to padesátý vyhraný zápas v řadě. Poslední vítězství USK přišlo před třinácti a půl roky v únoru 2003. Od té doby je dobývání nymburské pevnosti marné.


I když se o hale na Folimance říká, že v ní body nepadají, v případě Nymburka toto mnoho neplatí. Počet nastřílených bodů v Praze je 89 na zápas, v hale v Nymburce 91 na zápas, tedy rozdíl je minimální.


Na názory před utkáním s USK jsme se zeptali trenéra Ronena Ginzburga:


USK Praha je v první řadě hodně mladý tým a jeho hráči jsou hladoví ukázat, co v nich je. Vedení klubu přivedlo do týmu velice kvalitního hráče na pozici čtyři Fina Madsena, ale nesmíme zapomínat ani na Bohačíka, Mareše, Šafarčíka nebo Feštra, kteří mají šanci svými výkony otevřít dveře reprezentace.


Jaká je charakteristika soupeře?

USK je disciplinovaný tým, který hraje organizovaný basketbal. Jejich mládí a schopnosti v obraně v kombinaci se specifikou haly na Folimance, dělá ze zápasu v Praze zatím nejnáročnější test výkonnosti.


Nedá se tedy očekávat třetí pokoření stovky?

Nechci spekulovat... Já vždycky chci dát alespoň o jeden bod více než soupeř (smích).


USK je jedním ze dvou týmů, proti kterému jsme hráli v přípravě. Je to pro nás výhoda?

Myslím, že to není podstatné. Zápas se hrál už před dlouhou dobou. Oba týmy se měnily, jak postupovala příprava. My trenéři jsme si o hráčích soupeře udělali obrázek jak v přípravných zápasech tak v dalším skautingu. Co se určitě posune, je spolupráce hráčů na hřišti.


Po 48 hodinách opět hrajete těžké utkání proti Pardubicím. Přizpůsobíte tomu hru v Praze například větším rozdělením minut mezi všechny hráče?

Ano, není to jednoduchá situace, ale stejné je to pro oba týmy. Vzhledem k tomu, že je to fakt, se kterým nedá nic dělat, tomu nepřikládáme žádný velký význam. Je začátek sezony a hráči jsou z letní fáze dobře fyzicky připraveni. A co se týče minut, naším cílem je vždy minuty rozdělit co nejrovnoměrněji. Jak to bude v sobotu, to bude záležet na vývoji utkání. 

 
vloženo: 30.09.2016 15:57 / přečteno: 9151x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.