UTKÁNÍ BYLO POD KONTROLOU

UTKÁNÍ BYLO POD KONTROLOU

Nymburští hráči při výsledku utkání 98:64 s Ostravou o sedm bodů překonali svůj dlouhodobý průměr nastřílených bodů a vyrovnali průměr počtu inkasovaných bodů.

Pokud bychom zápas rozdělili na sudé a liché čtvrtiny, vyhráli by Lvi liché 54:23 a sudé by byly podstatně vyrovnanější 44:41. Nejméně se nám dařilo na konci prvního poločasu, kdy jsme zahodili několik střeleckých pokusů a Ostrava nás potrestala přesnější střelbou. Druhým slabším úsekem byl nástup do poslední čtvrtiny, kdy hosté natáhli svou nejdelší šňůru 7:0, když využili naše chyby v obraně.

 

Utkání začali domácí sedmi body v řadě, hosté dvěma ztrátami a dvěma střelami do obroučky. Vzhledem k přehuštěnému prostoru pod košem se Ostrava snažila zpočátku více střílet z dálky. První koš hostů nakonec měl hodnotu tří bodů a jeho autorem byl pozdější nejlepší střelec utkání Vojtěch Bratčenkov. Jeho start do utkání byl úžasný, byl podepsán pod prvními devíti body svého týmu. Na domácí straně byl podobně při chuti jiný Vojta - Hruban.

 

Po šesti a půl minutách byl rozdíl desetibodový 19:9 a chystala se nejhezčí akce zápasu. Po zisku míče pod vlastním košem se do útoku rozběhl celý domácí tým. Nejrychleji byl pod košem Ostravy Howard Sant-Roos, kterému od půlky „nalil“ Bryon Allen na krásnou smeč. Jen to v hledišti zahučelo a celá domácí lavička vyskočila na nohy. Ostrava pod tlakem domácí obrany často chybovala a jeden rychlý protiútok za druhým se valil na druhou stranu, ať po ztrátě hostů nebo po dobrém obranném doskoku Nymburka. Bodový účet prvních deseti minut se zastavil na poměru 33:15.

 

I ve druhé čtvrtině využíval Nymburk časté ztráty míče a při perfektní souhře v obrovské rychlosti dobýval koš Ostravy. K vidění byla spousta pěkných kombinací s rychlým rozhodnutím a skvělým basketbalovým citem. Jako například rychlý útok po ose Kříž - Allen - Peterka, kterého našla Bryonova přihrávka zcela osamoceného pod košem. Ve 14.minutě už rozdíl atakoval dvacítku a po Pumprlově perfektním seběhnutí a neméně skvostné Peterkově přihrávce byl stav 44:23. Howieho dvoubodový koš a Pampiho rychlý protiútok posunul skóre na 48:23. Hosté nevyužili ani nesportovní faul Kříže, který hasil chybou přihrávku a ztrátu na půlce sáhnutím zezadu. Petr Bohačík však nedal ani jednu šestku a následný útok stejný hráč zakončil minelou. Poslední dvě minuty první čtvrtiny využili lépe hosté, kteří upravili skóre na 53:35.

 

První koš druhého poločasu dali hosté, když rychlými přihrávkami po perimetru uvolnili Bratčenkova, který trojkou otevřel skóre. Na straně domácích se po pivotmansku uvolnil pod košem Meier a začal jedenáctibodovou šňůru. V ní potěšila fanoušky Welschova trojka na 58:38, nebo Jirkova pěkná asistence na volného Meiera. Ostrava se skoro čtyři minuty nedokázala prosadit ani z volných pozic z dálky ani zpod koše a odražené míče vždy pochytali domácí. Až koš s faulem Smitha v polovině čtvrtiny znamenal přerušení nymburské série. Čtvrtinu nakonec vyhráli domácí 21:8 a její výsledek nejlépe vypovídá o poměru sil na hřišti.

 

V poslední čtvrtině se už na palubovce vůbec neobjevili Howard Sant-Roos, Bryon Allen, Tony Meier, Petr Benda nebo Jiří Welsch. Naopak celou čtvrtinu odehrál Martin Kříž a Vojta Hruban a oba také zaznamenalo za čtvrtou čtvrtiny čtvrtinu nejvíce bodů. Vojta přidal ke dvěma trojkám z první čtvrtiny další dvě a Martin přidal také šest bodů. Za čtvrtinu padlo do koše Ostravy pět trojek.

 
Body: Hruban 18, Meier 17, Pumprla 12, Sant-Roos a Kříž 11, Lawrence 7 (6 asistencí + 3 zisky), Simpson 6 (7 doskoků), Allen 5, Peterka a Svoboda 4, Welsch 3 - Bratčenkov 22, Painter 15, Bohačík 13, Smith 10,  Guercy a Klímek 2, střelba za 2 body: 45/28:32/18, trojky: 29/12:24/7, TH: 10/6:13/7, doskoky: 35:29, asistence 27:15, ztráty: 10:24, zisky: 16:6, fauly: 12:12, čtvrtiny: 33:15, 20:20, 21:8, 24:21
   


Dušan Medvecký (trenér NH Ostrava)

Gratuluji Nenovi a Nymburku k očekávanému vítězství. Už po zápase jsem mu děkoval, že nechal hrát už ve druhé čtvrtině mladé české  kluky a my jsme s nimi mohli hrát občas vyrovnaný zápas. V Nymburce se hraje jen o to, o kolik to bude, ne kdo vyhraje. Já bych chtěl spíše říct, hurá, že máme Nymburk. Kdybychom měli dva nebo tři takové týmy, bylo by to super. Pro kluky nejen od nás je to obrovská škola, když vidí, jak se basketbal hraje. Jsem rád, že je Nymburk, že jsou Pardubice a evropské poháry, ve kterých startují. Toto je cesta, aby se naši kluci zlepšovali.

 

Vojtěch Bratčenkov (hráč NH Ostrava)

Také bych chtěl po gratulovat Nymburku k vítězství. Jak říkal kouč, tady asi není moc co hodnotit. Jde o to o kolik s Nymburkem prohrajete. Vy se můžete snažit podat jen co nejlepší výkon. Myslím, že jsme dnes zabojovali , bohužel chybám se proti Nymburku vyvarovat nedá. Celkově bych utkání hodnotil kladně a můžeme se jen těšit na domácí zápas.

 

Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk)

Věděli jsme před zápasem, že Ostrava má čtyři pět kvalitních hráčů a nemá tolik hráčů na střídání. Kontrolovali jsme zápas od samého začátku, i když jsme v jeho průběhu udělali několik chyb v defenzívě. Především ve druhé části druhé čtvrtiny a během druhého poločasu. Nicméně zápas jsme měli pod kontrolou, a tak jsem mohl rozdělit minuty mezi všechny hráče. Víme, že v Ostravě to bude jiný zápas, tam se hraje úplně jinak. Vyhráli jsme a doufám, že se nám povede vyhrát i ve středu s Nahariyí.

 

Martin Kříž (hráč ČEZ Basketball Nymburk)

Do zápasu jsme chtěli vstoupit jako vždy na sto procent a podat, co nejlepší výkon. To se nám na začátku povedlo. Na konci druhé čtvrtiny jsme udělali pár chyba náskok se snížil. To však pro průběh utkání nemělo velký vliv.

 
MVP: Vojtěch Hruban

 
vloženo: 24.10.2016 02:52 / aktualizováno: 24.10.2016 10:00 / přečteno: 9753x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.