UTKÁNÍ S PRVKY EXHIBICE

UTKÁNÍ S PRVKY EXHIBICE

Utkání ve Svitavách, jež skončilo jasným vítězstvím Nymburka 114:72, muselo diváky bavit spoustou pěkných akcí. Horší to asi bylo s trenéry, protože obrana především v poslední čtvrtině nebyla příliš dobrá.

Hodně práce měl ten, kdo zapisoval body do Kooperativa faktoru. Během celého utkání bylo k vidění spousta bloků, smečovaných košů, koš z půlky hřiště, alley-opp v podání svou rozehrávačů. V utkání padlo o 22 trojek… prostě hodně prvků typických pro utkání All Stars.

 

Nymburští Lvi si po celý zápas udržovali velice pěknou úspěšnost střelby z pole a především 13 trojek z 26 pokusů pomohlo k vytvoření letošního rekordu v počtu nastřílených bodů. Zatím devětkrát jeden z týmů pokořil stobodovou hranici, pětkrát do byl Nymburk, dvakrát Opava a po jednom Prostějov a Ústí nad Labem. Horší to v sobotním zápase s úspěšností střelby trestných hodů, ani jeden tým nedosáhl 70%. Velice pozitivní bilanci dosáhl Nymburk v poměru ztracených a získaných míčů. Není častým jevem, že tým více míčů získá, než jich ztratí.  

 

Nymburk měl utkání od samého začátku plně ve svých rukách. Hosté začali trojkovou kanonádou, po minutě domácí inkasovali z rukou Sant-Roose a Meiera. Prvním hráčem, který se na straně domácích osmělil ke skórování, byl Vučica. To už ale běžela třetí minuta a na ukazateli skóre svítilo 0:8. Pak se hra, alespoň co se skóre týče, vyrovnala. Nymburský trenér začal na hřiště posílat hráče z lavičky a než skončila osmá minuta, nebyl ze zahajovací sestavy na hřišti ani jeden. Střídající hráči však byli více než adekvátními náhradami. V konečném účtování dali dokonce o dva body více než celý tým Svitav dohromady.

 

Rozdíl ve skóre dosáhl poprvé do dvouciferných hodnot v osmé minutě po trojce Peterky (12:22). Obrana hostujícího družstva nepouštěla domácí do bezprostřední blízkosti koše a pohled na jejich hru trochu připomínal házenou, kdy míč putoval kolem bránících hráčů na perimetru a do vnitřního prostoru se nikdo z nich nevydal. V závěru první čtvrtiny se ke dvěma výpadům z perimetru dostali Vaňák a Teplý. Na dvě trojky odpověděl Geno Lawrence, který v časové tísni vystřelil z vlastní poloviny a jako oslavná fanfára jeho trojky zazněl klakson konce první čtvrtiny.

 

Ve druhé čtvrtině začal řádit Bryon Allen, která pronikal nebojácně do podkošového prostoru a přidával jeden body za druhým, a do konce čtvrtiny byl na 11 nastřílených bodech. Domácí stačili odpovídat jen dvě minuty a pak se na sedm minut téměř úplně odmlčeli. Jediné dva body dal Roseboro, zatímco nymburští hráči zakončovali jeden rychlý protiútok za druhým. Za pozornost stál poslední koš prvního poločasu, kterého docílil Sant-Roos, když zasmečoval do koše odražený míč po neúspěšné střele jednoho ze svých spoluhráčů. Do šaten se šlo za stavu 30:54.

 

Karty do druhého poločasu byly rozdány a nedalo se čekat nic jiného, než navyšování bodového rozdílu mezi oběma týmy. Základní pětce, která jako tradičně otevírala druhý poločas, se povedlo posunout dál bodový rozdíl. Po dvou minutách třetí čtvrtiny chybělo domácím do vyrovnání už třicet bodů, na 30:61 upravoval svými prvními body Vojta Hruban, který však ještě do konce 26.minuty posbíral sedm bodů i včetně, v sobotu jediné, trojky. Závěr třetí čtvrtiny bodově ovládli Peterka (6) s Křížem (4).

 

V poslední desetiminutovce hráči obou týmů přešli pozvolně na utkání All Stars Game. Nenamáhali se tolik v obraně a koše přibývaly nezvykle rychlým tempem. Nakonec za poslední čtvrtinu padlo celkem 62 bodů! Takovou úrodu v poslední čtvrtině letos ještě nikde nezažili a v historických tabulkách (od roku 2000) bylo bodově výživnějších čtvrtých čtvrtin jen 29 (ze skoro 4100 odehraných zápasů). Po půl minutě poslední čtvrtiny vedl Nymburk o čtyřicet a stovku docílil tříbodovou střelou Tony Meier na konci 35.minuty. Obrana se na obou stranách vytratila a bodově se prosadili všichni nymburští hráči. Nejkrásnější koš si nechali na závěr Bryon Allen a Eugene Lawrence. Při šestkách Mickelsona se o něčem domlouvali na půlící čáře. Když se rozehrálo, míč si vzal Geno a dribloval na pravé straně kousek za půlící čárou. Na levé straně číhající Bryon se rozběhl směrem na koš. Co následovalo, se asi dá snadno domyslet. Ano, alley-opp, který tak ještě více podtrhl exhibiční závěr zápasu.

 

Body: Vučica 17 (5 doskoků, 3 bloky), Roseboro 14 (9 doskoků), Bašta 10, Bannister 7 (10 asistencí), Mickelson 7 (4 bloky), Teplý 6, Mays 6, Vaňák 3, Jacobs 2 - Allen 18 (8 doskoků, 4 asistence), Maier 18, Lawrence 17 (6 asistencí), Kříž 15, M.Peterka 14, Sant-Roos 7, Hruban 7, Benda 6, Pumprla 5, Svoboda 5, Welsch 2, střelba za 2 body: 36/17:53/33, trojky: 29/9:26/13, TH: 17/11 : 15/9, doskoky: 32:44, ztráty: 19:10, asistence: 18:29, čtvrtiny: 19:29, 11:25, 14:26, 28:34

 
vloženo: 30.10.2016 06:04 / přečteno: 9907x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.