RŮŽIČKA: SNAHA ZACHOVAT DNA TÝMU

RŮŽIČKA: SNAHA ZACHOVAT DNA TÝMU

Svitavy povede do bitvy s Nymburkem Lubomír Růžička. Neúnavný trenérský dříč má určitě v paměti, jak před svým odchodem do Nymburka, nás jako trenér Svitav trápil v ligovém utkání, které jsme vyhráli až v prodloužení.

Luboši, těšíš se do Nymburka, i když všechno svědčí o tom, že to nebude vítězný návrat?

Těším se moc, protože uvidím spoustu známých tváří. Nymburk byl v posledních dvou sezonách mým domovem a já na čas strávený v Nymburce mám skvělé vzpomínky.

 

Dá se hra Nymburka a Svitav porovnat, když tvoříš určitý spojovací článek mezi oběma týmy?

Spousta věcí je patrná z videí nymburských i našich. Mě je nymburská hra velmi blízká, protože je založená na jednoduchosti a na čtení hry, což se mně hodně líbí. Samozřejmě se to snažím vštěpovat i svým ovečkám do hlav během tréninku a videoporad. Připravovali jsme se na nymburský útočný i obranný systém a budeme se snažit hledat skulinky, abychom odvedli co nejlepší výkon.

Věřím, že v některých věcech překvapíme.
 

Jak těžké je najít skulinky?

Nymburk nemá na české poměry limitů mnoho. Nymburk nehraje s typickým „tězkotonážním“ pivotem. Na tomto postu alternují spíše hráči, kteří jsou čtyřky, a my máme klasické pivoty jako je Mickelson nebo Roseboro. To může být jedna z našich výhod. A ty další skulinky si nechám pro sebe (úsměv).   

 

Jak se změnil tým Nymburka po odchodu Dixona, Randla, Simmonse a dalších?

Klub přivedl Lawrence, který je více rozehrávačem, než byl Dixon nebo Randle, ale přišel Bryon Allen, který je více podobný oběma zmiňovaným hráčům. Meier zastoupil Maxe de Zeueva… Je vidět na týmu, se Neno snažil co nejvíce zachovat DNA loňského týmu, aby se výměny hráčů co nejméně projevily na hře týmu, která byla velmi úspěšná ve VTB lize. Myslím, že se to Nenovi a Orenovi hodně podařilo, výsledky v Champions League hovoří za vše.

  

Myslíš, je Nymburk lepší než vloni?

Na to je těžké odpovědět… Jak jsem říkal, klub se snažil vytvořit podobný tým, tím, že přivedl typově podobné hráče. Tedy je podobný, ale nechci říkat, jestli je horší nebo lepší. Navíc je teprve polovina sezony. Dílčí cíle si Nymburk plní. V Champions League skončí nejhůře na třetím místě, od května neprohrál domácí soutěžní zápas, naposledy s CSKA Moskva a to už samo o sobě budí velký respekt.

 

Budeš mít kompletní tým?

Stoprocentně nebude T.J.Bannister, jelikož si přivodit těžký výrok kotníku a je v péči lékařů. Kauzu Romana Marka bezesporu všichni sledují v médiích. My jako klub se k tomu nebudeme vyjadřovat, Roman zatím na soupisce není (v pátek 21.1.2017 v 17:30 hodin - pozn.) a nevím, jestli by se to v případě kladného rozhodnutí ještě dalo změnit. Datum konečného verdiktu nám znám není. Za tohoto stavu máme jen jednoho klasického rozehrávače Petra Andrese a pak na jedničku musíme přesunout Pavla Slezáka a to přeci jen není jeho hra.

 

Respekt je jeden z faktorů, se kterým musí bojovat trenéři družstev, které do Nymburka přijíždí. Je možné, že jsou hráči klidnější, když vědí, že jsi v Nymburce byl dva roky a znáš dobře poměry zde?

Nemyslím si, že je to naše výhoda a že by kluci přípravu brali jinak. My musíme hrát bez přehnaného respektu. Zápas bereme jako velkou výzvu. Není moc šancí pro klub našich poměrů, aby se utkal s družstvem, ve kterém působí hráči ošlehaní mezinárodními zkušenostmi ať už z reprezentace nebo z evropských pohárů.

   
 
vloženo: 21.01.2017 12:00 / přečteno: 8844x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.