JUBILEJNÍ 10.VÝHRA

JUBILEJNÍ 10.VÝHRA

Z Domžale se vracíme s jubilejní desátou výhrou v základní části Basketball Champions League. Domácí Helios Suns jsme porazili 67:57.

Pro Helios to byla jediná dvojciferná prohra v domácí hale a nebýt našeho závěrečného polevení, mohla být porážka ještě mnohem výraznější. Naši borci hráli tak, jak slíbili. Enormní snaha o rychlé protiútoky slavila od druhé čtvrtiny úspěch. Nakonec jsme dali po rychlém přenesení hry 18 bodů, což je skoro třetina všech nastřílených. I domácí zůstali věrni své tradici a většinu svých bodů dali z postupného útoku.

 

Dalším charakteristickým rysem naší hry byly útočné doskoky. Dokázali jsme pod košem soupeře získat 17 míčů, což bylo o deset více, než měli domácí a byl to jeden z důvodů, proč jsme měli více střeleckých pokusů než Helios. Pozitivní byla i minimalizace ztracených míčů. Za třicet minut to byly jen dvě ztráty! Až v poslední čtvrtině jsme si trochu pohoršili. I když celkově se dají naši hráči jen chválit, za trestné hody to rozhodně nebylo. Trestné hody byly dnes pro nás opravdu za trest. Z jedenadvaceti pokusů jsme vytěžili jen sedm bodů. Přestože ani výkon domácích nebyl žádný oslňující, stále měli dvojnásobnou úspěšnost.

 

Bodově se ve středu dařilo nejvíce Bryonu Allenovi, který nakonec zaznamenal 18 bodů. Většinu bodů nasázel s kratší vzdálenosti, za zápas dal jen jednu trojku. Pod oběma koši kraloval Diamon Simpson, který si za 11bodů a 10 doskoků připsal jediný náš double-double. Škoda trestných hodů, ty byly v jeho podání opravdu tragické. Střelecky se nedařilo ani Howiemu (z pole 1/7, TH 1/3), a tak se věnoval doskoku. Se třinácti pod košem získanými míči překonal všechny pivoty obou týmů.

 

První čtvrtina byla z pohledu domácího týmu nejvíce povedená. Kromě jednoho krátkého úseku byl Helios ve vedení. Nejvíce škodil Atanackovič, po jeho trojce jsme prohrávali 2:7. V dalších dvou minutách jsme díky třem košům v řadě šli do vedení, ať už to byly akce s pěkným vběhnutím pod koš nebo z rychlého protiútoku. Poslední střelou první čtvrtiny, která byla výsledkem několika rychlých přihrávek po perimetru, byla trojka Vojty Hrubana z pravého rohu a vyrovnali jsme na 17:17.

 

Druhá čtvrtina byla z hlediska vývoje skóre rozhodující. Po pěti a půl minutách jsme vedli o deset bodů 32:22. Naše vedení bylo výsledkem útočných doskoků. Například Vojta Hruban doskočil nepovedenou druhou šestku Simpsona a skórovat sám dva body. Dalším podstatným rysem této části byly zisky a následné rychlé protiútoky. Krásný byl také individuální útok Allena, který si to od jednoho koše namířil k druhému a nikdo ho cestou nezastavil. Až faul při jeho střele, a tak kromě dvou bodů, přidal i trestný hod. Diváci viděli i přesnou přihrávku před tři čtvrtiny hřiště, nebo smečovaný koš Vojty Hrubana. I hosté se chtěli zalíbit domácím fanouškům, a tak zkusili alley-oop. Nicméně desetibodové ztráty se nezbavili.

 

Na začátku třetí čtvrtiny zaspala obrana Heliosu a středem jako král přinesl další dva body Petr Benda. Ještě na chvíli byl náskok dvouciferný, ale domácí v častější míře použili trojkopalbu a díky ní se přitáhli až na rozdíl čtyř bodů (39:43). Odpověď byla rychlá a perfektní. Jiří Welsch našel přesnou přihrávkou po zadní lajně nabíhajícího Allena. Další koš dal Sant-Roos, který systémem coast to coast mohutnými kroky předribloval hřiště, vyhnul se bránícím hráčům a přidal další dva body. Obrana Heliosu v podkošovém prostoru domácích si brala oddechový čas a definitivní tečku za třetí čtvrtinou napsal trojkou Allen za zvuků závěrečné sirény. Počet našich střel byl stále výrazně vyšší a to díky výbornému útočnému doskoku.

 

Ještě první minutu a půl poslední čtvrtiny jsme byli aktivní. Peterkova trojka znamenala vedení 61:41 a pak Jirka Welsch dotáhl svůj zisk ve dva body. Na ukazateli svítilo 41:63 a bylo to naše nejvyšší vedení v zápase. V posledních osmi minutách jsme vypadli z koncentrace, a úsek jsme prohráli 4:16. Nic to však neznamenalo na celkovém našem vítězství.

 

Body: Remekun 15 (12 doskoků), Atanackovič 12, Kyzlink 11, Močnik 7, Bratec 6, Oman, Klavzar a Bolčina 2 - Allen 18, Simpson 11, Hruban 9, Benda 8, Peterka 7, Welsch 6, Meier 5, Sant-Roos 3 (13 doskoků), střelba za 2 body: 33/12:47/24, trojky: 25/8:22/4, TH: 15/9:21/7, doskoky: 38:50, ztráty: 12:8, zisky: 2:11, čtvrtiny: 17:17, 10:20, 14:21, 16:9

  
 
vloženo: 26.01.2017 02:44 / přečteno: 8871x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.