REPRÍZA FINÁLE ČESKÉHO POHÁRU

REPRÍZA FINÁLE ČESKÉHO POHÁRU

Přesně týden uplyne od posledního utkání proti Opavě ve finále Českého poháru a bude tu zápas stejných soupeřů také v Kooperativa NBL. Tentokrát se bude hrát na naší palubovce.

Bude to dokonce už třetí zápas s Opavou v tomto roce a celkově zápas s pořadovým číslem 62. Opava je také tým, který ze všech týmů aktuálně hrajících NBL dokázal zatím Nymburk nejvícekrát porazit. Celkem 16 zápasů skončilo vítězstvím Opavy. Pravdou je, že poslední radost zažíval náš soupeř před více než třinácti roky - 14.prosince 2003. V Nymburce Opava vyhrála naposledy ještě o půl roku dříve, ve velkém finále sezony 2002/03, které hrálo na plný počet sedmi zápasů a končilo v ostravské peci haly Tartanu. Na tohle finále pamatují například Petr Czudek, tehdy jako hráč byl nejlepším střelcem Opavy s 21 body. Za Opavu nastupoval Ladislav Sokolovský, v posledním finále autor 18 bodů a 10 doskoků a také Pavel Beneš (8). V nymburském dresu zářil Ashante Johnson 25 bodů, Maurice Whitfield (19) nebo David Panáček (18).
 

I z výše uvedených statistik vzájemných zápasů je jasné, že jsme v utkání favoritem, stejně jako jsme byli ve finále poháru. Na varovný prst však nesmíme zapomínat: „Hráči Opavy jsou dobře vedení. Systémy trenéra jsou schopni velice dobře aplikovat do své hry. Nebude snadné proti nim hrát zvlášť teď po prohraném utkání se Sassari v Basketball Champions League. Musíme v sobě najít fyzickou i psychickou energii po náročném úterním zápase,“ poznamenal asistent trenéra Oren Amiel.

 

Výhru nad Opavou by trenéři brali jako dobrou terapii po tak nešťastném vypadnutí z Ligy mistrů. „Musíme se zpátky dostat do dobré nálady a tím nejlepším způsobem je vyhrát tento zápas,“ myslí si Oren Amiel. Sám však ví, že Opava, jako každý jiný soupeř české ligy nemá v Nymburce co ztratit. „Náš soupeř má dva výborné rozehrávače Šiřinu a Kouřila, kteří dokáží velice dobře rozběhnout hru, ale nebezpeční jsou nejvíce jako celek,“ brání se trochu trenér Amiel vyjmenovat lídry Opavy.

 

„Opava je tým, který umí ukázat dvě tváře. Má zápasy, kdy prohrává se slabšími týmy a pak má zápasy, kdy dokáže v pohodě porazit kohokoliv z vršku tabulky. Musíme v utkání praktikovat stejnou obranu jako v minulém vzájemném zápase a když k tomu přidáme ještě lepší procento střelby, měli bychom utkání zvládnout v pohodě,“ má jasno Vojtěch Hruban.

 

Pro nymburské trenéry bude utkání i dobrou příležitostí zapojit do zápasového rytmu zpátky Tony Meiera, který v posledních čtrnácti dnech stál kvůli zranění. Na svou příležitost bude čekat také nová posila Kenny Hall. „Ano, bude připravený zasáhnout do zápasu. Trénoval s námi celý týden, poznával naše systémy, sžíval se s novým kolektivem. Potřebujeme Kena zapracovat co nejdříve, dříve než začne play-off,“ řekl k možnému nasazení Halla Oren Amiel. Otazník však visí nad startem Eugena Lawrence, který je lehce zraněný z posledního utkání proti Sassari.

 

Věříme, že si diváci v sobotu najdou cestu do haly a budou třeba zvědaví, jak se v zápase předvede Kenneth Hall. Jeho fyzické dispozice slibují, že bychom se mohli dočkat dobrých akcí v jeho podání. Připomínáme, že zápas proti Opavě začíná v sobotu v 17:00 hodin.

 
 
 
 
vloženo: 24.02.2017 03:17 / přečteno: 8039x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.