SOUBOJ TROJKAŘŮ

SOUBOJ TROJKAŘŮ

Tři kola před koncem nadstavby nás čeká dlouhý výjezd do Opavy, aktuálně k pátému družstvu tabulky a tento tým je také naším horkým kandidátem na soupeře v semifinále.

Opava už má zajištěno nejhůře páté místo, ale pochopitelně se bude prát ještě o čtvrté, na kterém je teď momentálně USK Praha, Opava může myslet i na třetí místo, ale dostat se až sem, je závislé na více faktorech. Vzhledem k tomu, že USK i Opava mají zápas s námi před sebou, zisk bodů proti nám by se oběma klubům náramně hodil. USK i Opava mají na programu ještě zápas v Kolíně, který je také absolutně nevypočitatelným týmem. Třetím soupeře Opavy jsou doma Pardubice, které teď odevzdaly dva zápasy v řadě, USK hostí Děčín, se kterým má pozitivní bilanci. Boj o třetí až páté místo bude ještě docela zajímavý.

 

Uvědomuje se náš asistent trenéra Oren Amiel, jak je zápas pro soupeře důležitý? „Abych pravdu řekl, moc jsem nestudoval tabulku a možnosti posunu v pořadí týmů. Pro nás možná není výsledek důležitý pro tabulku, ale je velice důležitý pro sebedůvěru a dobré naladění týmu před blížícím se play-off. Z tohoto úhlu pohledu je důležitý každý zápas,“ vysvětlil Oren Amiel.

 

Družstva Nymburka a Opavy mají za sebou v neděli souboj B-týmů. BK Opava B ve finálové skupině 1.ligy nestačila na naši rezervu a prohrála 80:96. Na obou stranách na palubovku vyběhli dva hráči, kteří současně oblékají dres A-týmu. Za Nymburk to byli Martin Peterka a Matěj Svoboda a v modrých dresech Opavy se objevili Václav Bujnoch a Miroslav Kvapil. Naši dva hráči odehráli podstatnou část zápasu a byli hodně vidět. Martin Peterka nastřílel 33 bodů při střelbě z pole 21/14, doskočil 15 míčů a dohromady nashromáždil 47 valorizačních bodů. Matěj Svoboda přidal 32 bodů (z pole 17/11, trojky 7/4) a k 41 valorizačnímu bodu mu pomohlo 6 asistencí a stejný počet získaných faulů. Kvapil s Bujnochem za svých přibližně 25 minut dosáhli každý jen na 11 bodů a dohromady na 9 doskoků. Na utkání se byl podívat i Oren Amiel nemohl si nevšimnout výborného výkonu obou našich mladých hráčů do 23 let.

 

V této sezoně jsme s Opavou odehráli čtyři zápasy a svým průběhem neměli mnoho společného. Posledním bylo utkání, které jsme odehráli bezprostředně po smolném vyřazení z Champions League. Byl to zápas, který jsme v prvním poločase soupeři odevzdali. Padesát čtyři obdržených bodů byla velká nálož. Stačilo pět minut třetí čtvrtiny a bylo skoro vyrovnáno.  „Myslím, že jsme náladu po vyřazení z Ligy mistrů už vstřebali, stačí se podívat na zápas proti Děčínu. Očekávám, že už tak budeme hrát v každém zápase a náš výkon se bude zvedat,“ nemá obavy trenér Oren Amiel. 

 

Další tři zápasy, dva v lize a jeden v Českém poháru byly pod naší daleko lepší kontrolou. V Opavě, v prvním letošním měření sil, jsme vyhráli 89:71, když zpočátku mnoho bodů nepadalo. V odvetě v základní části se po vyrovnané první čtvrtině rozhodovalo o konečném třicetibodovém rozdílu ve druhé čtvrtině (29:15).

 

Finálový zápas Českého poháru je posledním zápasem, o kterém se zmíníme. Vyhráli jsme ho 72:52, když jsme v pohodě kontrolovali jeho průběh a v každé ze čtvrtin, kromě třetí, jsme mírně zvítězili. Jediné, co kazí dojem z utkání ve finále Českého poháru, bylo chování některých „fanoušků“ Opavy. Snad ze závisti zapomínali, že i Opava měla na soupisce cizince. „Já nevím, co křičeli, nerozuměl jsem jim (smích). Věřím, že naši hráči jsou profesionálové, že je to nechá v klidu. Navíc stejně jim nerozumí. My se budeme soustředit na to, co se děje mezi lajnami a ne na to, jak to vypadá v hledišti,“ mávl rukou Oren Amiel. Když pomineme pár jednotlivců, je atmosféra v Opavě vždy basketbalová a příjemná.

 

Jaký zápas na nás čeká? „Říkáme to vždy a bývá to tak – čeká nás těžký zápas, který musíme absolvovat po čtyřhodinové cestě. Opava je ofenzivní tým s dobrou komunikací, jejich systémy jsou dobře propracované. Hrají rychle dopředu, protože nedisponují těžkými pivoty,“ řekl o soupeři trenér Amiel, který však nepřemýšlí o tom, jestli je pro nás dobře nebo špatně, že má Opava subtilnější pivoty. „Prostě to tak je a hotovo. Náš systém tomu přizpůsobíme,“ usmíval se Oren Amiel. 

 

Na co si budeme muset dát pozor je střelba Opavy z dlouhé vzdálenosti.  „Jako tým  jsou hodně nebezpeční z trojkového území. Musíme dobře pokrýt perimetr. Mají nejvíce střel za tři body, mají nejvíce proměněných pokusů v lize, zalistoval Oren Amiel statistikami. Ale ani náš tým není pozadu v počtu úspěšných trojek. Dali jsme jen o jednu méně (267), ale při lepší úspěšnosti. 

 

Zápas v Opavě začíná v 18:00 hodin a sledovat ho můžete na serveru TV COM. 

 
vloženo: 28.03.2017 17:30 / přečteno: 8049x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.