S CHUTÍ JSME SI ZASTŘÍLELI

S CHUTÍ JSME SI ZASTŘÍLELI

O čtrnáct bodů jsme v první čtvrtfinále proti Ústí nad Labem pokořili stovku. V obraně to však mohlo být přeci jen lepší než 78 inkasovaných bodů.

Diváci, kteří se přišli podívat na pěkné koše, si první čtvrtfinále věru užili. Dočkali se vyrovnání letošního rekordu NBL v počtu bodů v utkání a přišli si na své v kráse mnohých zakončení. Smečované koše, chytré přihrávky a neposlední řadě několik alley-oop vyseknutých našimi hráči pomohlo k atraktivitě utkání, které papírově neslibovalo nějaký velký zážitek.
 

O 114 bodů se podělilo deset hráčů, sedm z nich mělo dvojciferný počet nastřílených bodů. Nejvíce bodů nakonec nashromáždil Stephen Holt, který také strávil na palubovce nejvíce času. Do 25 minut mu chyběly tři sekundy. Stephen by také nejpilnějším střelcem z dálky. Na doskoku se nejvíce dařilo Hallovi, který k šesti doskokům přidal 3 asistence, 3 ztráty, 3 zisky a 11 bodů. Nejpreciznějším střelcem byl Tony Meier, který ze sedmi střel z pole neminul ani jednu a proměnil i jedinou šestku, kterou střílel. Překvapivě nevzal ani jednu trojkovou střelu. 

 

Začátek utkání nebyl z naší strany povedený. Soupeř vedl po dvou trojkách 8:0. Až po více než dvou minutách dotáhla dvojice Benda - Meier nacvičenou akci do snadného zakončení. I v dalším našem koši měl prsty Petr Benda, který výborně odclonil Abercrombieho, který přes Petrovo tělo nemohl vypomoci na nájezd Allena. Jenže mohutný pivot Ústí Abercrombie se blýskl dvěma trojkami během prvních tří minut. Za celý dosavadní průběh ligy nastřílel 19 trojek, z toho čtyři v tomto zápase, navíc mu na to stačily pouze čtyři pokusy. Poprvé jsme se do vedení v zápase dostali až minutu před koncem první čtvrtiny, kdy se efektně smečovaným košem prosadil Kenny Hall. První desetiminutovka nakonec skončila plichtou 26:26.

 

Na začátku druhého hracího období jsme získali čtyřbodové vedení, ale dvě rychlé trojky Carltona a Šotnara poslaly hosty ještě na chvíli do vedení. Nám se povedlo záhy dostat o dva body před Ústí a vyrovnaný průběh se pak ještě chvíli udržoval. Konec špásování přinesl trojkou Howie Sant-Roos na začátku 15.minuty. Byly to jeho první body v zápase. Jenže z dalšího útoku po minele hostů přidal Howie koš s faulem a naše rychlé odskočení ještě potvrdil jistou rukou Petr Benda (44:36). Tři minuty před koncem prvního poločasu jsme vedli o deset bodů. Do poločasové přestávky si pod košem Ústí otevřeli střelnici Holt s Meierem, kteří nasypali do koše hostů 14 bodů.    

 

Po celý první poločas bylo Ústí nebezpečné spíše z dlouhé vzdálenosti, naši hráči těžili hlavně ze střelby z podkošové vzdálenosti. Neobvyklé bylo, že Ústí dalo 8 trojek a 9 dvojek, my 20 dvojek a 3 trojky, proto je také poměr bodů z vymezeného území tak výrazně v náš prospěch (34:8). Námi nastřílených 62 bodů za poločas bylo stejné, jako měla Opava v souboji s USK po třech čtvrtinách.

 

Ve třetí čtvrtině ani jeden tým nevyužíval střelu z dlouhé vzdálenosti. První trojky druhého poločasu padly až v posledních třech minutách. I proto skóre nepřibývalo tak rychle, jako ve čtvrtině druhé. Po dvou a půl minutách třetí čtvrtiny jsme se dostali do dvacetibodového vedení (66:46). Právě vinou menšího počtu tříbodových košů skončila pro oba týmy čtvrtina nejmenším počtem nastřílených bodů ze všech čtvrtin.

 

Poslední čtvrtinu si užívali i hráči na střídačce. K vidění bylo několik smečovaných košů, Martin Kříž v ní vysázel devět svých bodů. Trojku na 101 proměnil Holt, který vzápětí dal ještě jednu. Celý příjemný večer vygradoval posledním košem. Marně vybízel generální manažer Ústí Tomáš Hrubý svého hráče Thompsona, aby už poslední útok nedotáhl do konce. Stále to vypadalo, že Thompson chce hrát, a tak přišel o míč. Do rychlého protiútoku vyrazil Martin Kříž a Bryon Allen. Prvně jmenovaný nalil našemu nevysokému rozehrávači míč nad obroučku a ten nepohrdl. Mohutný alley-oop roztancoval koš, až zhasla kostka nad košem. Diváci byli na nohou a lavička rozradostněně mávala ručníky nad hlavou.  


Dnes ve středu 12.dubna nás čeká opět Sluneta Ústí nad Labem. Zápas začíná od 18:30. Pokud by se Vám zdálo, že utkání bylo příliš jednoznačné a že druhé bude podobné, tak neváhejte a přijďte znovu. Utkání sice možná nebylo napínavé, ale basketbalových parád bylo více než na jeden zápas. 


 
vloženo: 12.04.2017 08:46 / aktualizováno: 12.04.2017 09:21 / přečteno: 8038x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.