PROGRAM SEMIFINÁLOVÝCH ZÁPASŮ

PROGRAM SEMIFINÁLOVÝCH ZÁPASŮ

Až šestý čtvrtfinálový zápas mezi čtvrtým USK a pátou Opavou rozhodly, že naším soupeřem bude tým, který útočil zezadu a jako jediný dokázal svého soka porazit na jeho palubovce.

Opava je naším, řekněme, již tradičním soupeřem v semifinále play-off a také soupeřem v jednom ohledu jedinečným. Ale postupně. V letošní sezonu nastoupíme k našemu šestnáctému semifinále v NBL. Z patnácti předchozích jsme jednou v sérii prohráli. Bylo to v sezoně 2001/02 a našim katem byla právě Opava. Tím je Opava výjimečným soupeřem. A aby byl přehled kompletní, Opava je také jediným týmem, který nás zatím porazil i ve finále. To bylo o rok později.

 

Opava se také stane lídrem v počtu s námi odehraných semifinálových sérií. Už má na svém kontě čtyři, stejně jako Pardubice a to Opava tři roky chyběla v NBL, protože hrála ve druhé nejvyšší soutěži. Podíváme-li se na nejčastější soupeře v sériích play-off s našim týmem, vede Prostějov (7), který byl naším finálovým soupeřem šestkrát a jednou jsme se utkali v semifinále. Pět sérií s námi odehrál Děčín - dvě finále, dvě semifinále a jedno čtvrtfinále a také Nový Jičín, případně hrající pod názvem Mlékárna Kunín, všechny ve finále.  Čtyři série play-off jsme stihli s Pardubicemi, zatím výhradně v semifinále, s Brnem (A plus nebo BVV) tři v semifinále a jedno ve čtvrtfinále a čtyři série máme také s USK, všechny výhradně ve čtvrtfinále.

 

Letošní semifinále je přeci jen v jedné skutečnosti netradiční. O postupujícím do finále se rozhone v sérii na čtyři vítězná utkání. Na „best of seven“, jak říkají anglicky mluvící, ještě nikdy v historii nebylo. Na rozdíl od předchozího čtvrtfinále se také začátek bude hrát v kvapíkovém rytmu. Začne se v úterý a už v neděli můžeme znát prvního finalistu. Mezi zápasy jedna, dva a tři, čtyři totiž nezasáhnou Velikonoce, jako tomu bylo ve čtvrtfinále. Hrát se tedy bude v Nymburce v úterý a ve středu, vždy od 18:30 a potom v sobotu a v neděli v Opavě. Tak rychlé tempo může mít vliv na výkony obou soupeřů, ale při užší sestavě Opavy to může hrát do karet spíše našemu týmu. Však ani Petr Czudek reálně nevěří v možnost postupu do finále, jak v návalu radosti přiznal při včerejším vítězství nad USK v televizním přenosu při pozápasovém rozhovoru.

 

Co nás čeká v Nymburce při prvních dvou zápasech série? Prvních 200 diváků obdrží v jednom z utkání aktuální magazíny od vydavatelství Empresa Media, ve druhém žvýkačky. K dispozici bude ochutnávka kávy Nespresso, pochopitelně ani zde není nabídka neomezená a chcete-li ochutnat, nechoďte na poslední chvíli. Ve druhém semifinále budou někteří z vás moci získat klubová trika, které mezi vás rozhází naše asistentky. Bude se tradičně střílet z půlky na koš a firma Barton navýšila jackpot na 10.000 Kč. V pátek odstartuje facebooková soutěž o víkend s automobilem Hyundai i30 od LOUDA AUTO, a.s. - Kolín. Při time outech a v poločase vystoupí naše cheerleaders. O poločasové přestávce také oceníme naše mládežnická družstva U11, U12, U14 a U19, kteří reprezentovali nebo o tomto víkendu budou reprezentovat naši Basketbalovou akademii na závěrečných turnajích Mistroství České republiky.

 

Vidíte, soupeř i program semifinále jsou zajímavé a bohaté. Rádi vás uvidíme v hledišti a věříme, že pro naše hráče připravíte bouřlivé basketbalové prostředí. 

 
vloženo: 27.04.2017 07:37 / přečteno: 8218x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.