REPUBLIKOVÁ FINÁLE U12 i U19

REPUBLIKOVÁ FINÁLE U12 i U19

Také o tomto víkendu nás budou reprezentovat dva mládežnické týmy na Mistrovství ČR. V Plzni to budou mladší minižáci U12 a v Praze odehrají závěrečný turnaj junioři U19.

V sobotu ráno jako první vyběhnou na palubovku Přeborníci Středočeského kraje pro sezonu 2016/17 minižáci do 12 let trenérů Petra Svobody a Anety Pekárkové. Ty do závěrečného turnaje neposunulo vítězství v krajském přeboru, ale výhra v kvalifikaci o Národní finále MČR. V něm si poradili ve všech čtyřech zápasech s velkým přehledem, když vyhráli celkově o více než sto bodů.

 

Výhra v kvalifikaci však nebyla žádným bleskem z čistého nebe, naopak bouřka byla při každém zápase našeho týmu. Ze všech sedmi týmů, které se do soutěže přihlásily, měli naši Akademici nejlepší útok, který jim přinesl ve 12 zápasech 912 bodů a také nejlepší obranu, když inkasovali jen 315 bodů. Průměrné skóre na jeden zápas je tedy 76:26 bodů, tedy průměrná výše vítězství je 50 bodů. V krajské přeboru ztratili naši borci pouze jeden zápas proti BŠ Praha které navíc hráli ve středních Čechách mimo soutěž.

 

Jenže všechny výsledky jsou zapomenuty, teď se bojuje od nuly. Navíc v ostatních krajích je úroveň basketbalu, objektivně řečeno, přeci jen o trochu vyšší. V základní skupině Národního finále odehrají naši hráči dva zápasy. V sobotu od 9:00 proti Sokolu Kbely, který trénuje bývalý ligový rozhodčí Zdeněk Šedivý, a v 12:40 proti NH Ostravě, kterou zase trénuje bývalý ligový hráč Marek Stuchlý.

 

„Na Národní finále (MČR) odjíždíme s pocitem dobře odvedené celoroční  práce týmu, který si svými výkony zaslouženě vybojoval účast na tomto závěrečném klání. Dostali jsme se mezi dvanáct nejlepších týmů v republice a to už je pro naše kluky velká odměna. Určitě poznáme nejen jiné soupeře než ty "okolo komína" (Kolín, Poděbrady, Brandýs..), ale především očekáváme  velmi dobrou úroveň všech soupeřů,“ říká mimo jiné trenér Petr Svoboda.

Více najdete v článku na stránkách BA (http://www.bcm-nymburk.cz/comments/view/870)

 

Dvoudenní turnaj mají před sebou junioři do 19 let. Ti nemají cestu dalekou, jedou do Prahy na Folimanku, kde se společně s USK Praha, GBA Praha a Snakes Ostrava porvou o zisk Mistra ČR U19.

 

Nebude to rozhodně žádný lehký turnaj. Přes čtvrtfinále se do závěrečného turnaje probojovaly všechny prví čtyři týmy. Zajímavé je, že o pořadí v základní části na prvních dvou místech, i na třetím a čtvrtém rozhodovaly vzájemné zápasy Nymburka a USK, respektive Ostravy a GBA. Oba dva týmy měly po dvou resp. pěti prohrách. To znamená, že se v semifinále v neděli od 15:30 nejprve střetnou dva pražské týmy USK a GBA, ve druhém semifinále od 18:00 to bude Nymburk a Ostrava. Vítězové změří síly ve finále v pondělí od 14:00 hodin, poražení nastoupí v zápase o bronz již od půl dvanácté.

 

„Naše očekávání jsou stejně jako ostatních účastníků turnaje jen ty nejvyšší.  Rozhodne momentální forma a nasazení jednotlivých družstev. Kromě zkušeností, psychiky a basketbalových dovedností bude rozhodovat týmová soudržnost a chemie. Družstva, která mají s tímto často podceňovaným faktorem potíže, nemají na turnaji šanci uspět,“ říká Pavel Beneš, trenér juniorů, který si před několika dny vybojoval účast ve Final Four druhé nejvyšší soutěže 1.ligy. V družstvu mužů B hrají také mnozí junioři U19.

Více najdete v článku na webu Akademie: http://www.bcm-nymburk.cz/comments/view/871


 
vloženo: 28.04.2017 17:28 / přečteno: 9036x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.