UŽ DNES NA SEMIFINÁLE

UŽ DNES NA SEMIFINÁLE

Dnes v úterý 2.května se o půl sedmé otevřou brány semifinálové série. Jak všichni vědí, do Nymburka zavítá družstvo ze Slezska - BK Opava.

V letošní sezoně to bude již páté utkání těchto dvou soupeřů. Všechny byly pro nás vítězné, ale ne všechny měly stejný průběh. Tím nejvyrovnanějším bylo první utkání v nadstavbové skupině A1, které jsme vyhráli jen o 7 bodů 84:77. Bylo to utkání, nad kterým se vznášel stín vyřazení z Champions League a výkony právě v tomto období nebyly zcela ideální.

 

V ostatních čtyřech zápasech se už rozdíl na konci utkání držel kolem dvaceti bodů a to i v zatím jediném zápase, kdy „o něco šlo“ - finále Českého poháru. V Prostějově, kde se závěrečný turnaj hrál, jsme zvítězili přesně o dvacet 72:52. V tomto utkání jsme po relativně vyrovnané první desetiminutovce udeřili ve druhé čtvrtině a pak jsme průběh zápasu kontrolovali, když jsme Opavu pustili nejblíže na rozdíl osm bodů.

 

Nejjednoznačnější zápas jsme odehráli v lednu tohoto roku, skončil rozdílem 29 bodů. Utkání s Opavou bylo posledním ze šňůry tří zápasů v pěti dnech. V něm jsme rozhodli díky dvěma čistým sériím. Jedna přišla na začátku druhé čtvrtiny, kdy jsme skóre 26:28 upravili na 40:28 a druhá krátce po začátku druhého poločasu, tam jsme ze stavu 55:46 navýšili vedení, opět během nějakých čtyř minut, na 68:46.

 

Co říká o našem soupeři trenér Ginzburg:

Ronen Ginzburg

„Přes všechny úspěšné zápasy nesmíme zapomínat, že Opava je tým, který se během celé sezony pohyboval mezi prvními pěti týmy a byl na těchto pozicích oprávněně. Hrají trochu specifický basketbal daný tím, že využívají menší sestavu. Nevysocí hráči v podkošovém prostoru jim dávají trochu jiné možnosti hry. Pivoti jsou schopni dobře střílet z dálky, jsou rychlí při přechodech do obrany nebo do útoku. Ve hře dokáží praktikovat celou řadu obranných systémů, mají velký počet řešení clony na hráče s míčem, často hrají zónu a z presu přechází do zónové obrany. Jsou dobří v defenzivě a velice dobří v útoku.“

 

Neno, jak jste se připravovali, když jste určitou dobu nevěděli, kdo bude naším soupeřem?   

Na konci sezony víme o všech soupeřích, co je jejich nejsilnější zbraní, proto to ani nebylo nějakou větší komplikací. Soustředili jsme se na vlastní hru.

 

Ve hře na semifinálového soupeře bylo i USK. Byla by to lepší varianta?

Snad jedině kvůli cestování. USK je pro mě překvapením, jak hráli v této sezoně. Limitem byla kvalita hráčského kádru, ten má Opava vyšší. V Opavě může více hráčů skórovat.

 

Kdo jsou hráčské hvězdy Opavy?  

Podle mě oba rozehrávači - Šiřina a Kouřil. Jsou nejen dobrými skórery, ale umí „dělat“ spoluhráče lepšími. Proto bych tyto dva vyzdvihl jako lídry týmu.

 

Může hrát roli, že Opava hrála delší čtvrtfinálovou sérii a bude více unavená?

Pět šest dní je pro špičkové sportovce dostatek času pro odpočinek a přípravu na další zápasy. Myslím, že to pro Opavu nebude velký problém.

 

Hrají se čtyři zápasy během šesti dnů. Jak se může toto projevit?

Myslím, že to nebude mít žádný výrazný vliv, ale já o tom nepřemýšlím. Soustředím se na první zápas, maximálně hned ten následující. V Opavě se bude hrát zase nová písnička.

 

Po ukončení zápasů v Champions League se počet fanoušků v hale trochu snížil. Co očekáváte v semifinále?
Nám se líbí hrát v plné hale (úsměv). Já věřím, že si naši fanoušci cestu do haly najdou. Konec sezony se blíží. Pokud všechno půjde jako po másle, čekají nás do konce sezony už jen tři domácí utkání, a tak by si to fanoušci měli ještě užít.

 

Aby si fanoušci zápas ještě více užili, připravili jsme pro ně spoustu doprovodných akcí. Prvních 200 diváků obdrží v jednom z utkání aktuální magazíny od vydavatelství Empresa Media, ve druhém žvýkačky. K dispozici bude ochutnávka kávy Nespresso, pochopitelně ani zde není nabídka neomezená a chcete-li ochutnat, nechoďte na poslední chvíli. Ve druhém semifinále budou někteří z vás moci získat klubová trika, které mezi vás rozhází naše asistentky. Bude se tradičně střílet z půlky na koš a firma Barton navýšila jackpot na 10.000 Kč. Na facebooku probíhá soutěž o víkend s automobilem Hyundai i30 od LOUDA AUTO, a.s. Při time outech a v poločase vystoupí naše cheerleaders. O poločasové přestávce také oceníme naše mládežnická družstva U11, U12, U14 a U19, kteří reprezentovali naši Basketbalovou akademii na závěrečných turnajích Mistroství České republiky.

 
vloženo: 02.05.2017 03:28 / přečteno: 7267x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.