SMUTNÝ VÍKEND

SMUTNÝ VÍKEND

O tomto prodlouženém víkendu jsme měli ve hře dva týmy na Mistrovství ČR. Mladší minižáci U12 bojovali v Plzni a junioři U19 v Praze. Bohužel se jim nepovedlo ani jednou vyhrát.

Juniory U19, kteří skončili ve dlouhodobé soutěži extraligy na druhém místě, nezastihl závěrečný turnaj v dobré formě. Naopak Ostravě asi v nejdůležitějším zápase sezony vycházelo skoro všechno.
 

V neděli jsme v prvním utkání proti Snakes Ostrava měli vynikající začátek. Vedli jsme 11:0 a nic nenasvědčovalo, že by se utkání mělo vyvíjet jinak. Pak ale Ostravští vsadili na tvrdou hru. Vytáhli obranu a svižně přistupovali k našim hráčům. Změna stylu hry nás rozhodila a přenechali jsme iniciativu najednou okřídleným Hadům (Snakes). Za sedm minut nám dokázali nasázet 29 bodů, když si pomohli i třemi trojkami a od té doby jsme už jen dotahovali. Ve druhé čtvrtině jsme dokázali propad přibrzdit, ale otočit vývoj zápasu jsme nedokázali. Stejně tak jako jsme nedokázali vnutit soupeři svou hru, na které jsme stavěli svoje úspěchy v extralize. V poslední čtvrtině se rozdíl dostal až ke dvaceti bodům, ale kdo zná Nymburk, věděl, že stále ještě není dobojováno. Skutečně. Naši se ještě vzepjali k odporu, dotáhli na 5 bodů. Pak ale obrana jednou pukla, Ostrava dala trojku a to je vyšvihlo zpátky do sedla.  Pro nás to znamenalo souboj o třetí místo s GBA Praha, která byla na MČR v plné zahraniční sestavě.

 

Utkání o třetí místo proti mezinárodní GBA Praha v pondělí v poledne přineslo v prvním poločase těsný souboj. Tvrdé souboje pod košem a dobrá obrana na obou stranách, to byla charakteristika prvních dvaceti minut. Dokázali jsme zastavit pořízky soupeře jako třeba Blumbergse a v poločase byl stav 35:35. Do druhého poločasu ale dokázal vstoupit lépe soupeř, dostal se k prvnímu bodovému trháku. Ten jsme ještě dokázali zastavit (48:45 pro GBA). Na druhý jsme už odpověď nenašli. Třetí čtvrtinu jsme prohráli o 14 bodů. V poslední desetiminutovce si už GBA udržovalo odstup a nepřipustilo žádné drama. Díky šťastnější ruce střelců nakonec zvítězili o dvacet a získali bronzové medaile.

 
Výsledky:
semifinále: BA Nymburk - Snakes Ostrava 77:86    

o 3. místo:  BA Nymburk - GBA Praha 60:80

 

 
Mladší minižáci U12 by mohli být klidně zvoleni šampiony smolařů. V celém turnaji skončilo šest zápasů rozdílem menším než 5 bodů, tři z nich sehráli naši hráči. Výrazně jsme prohráli jen s pozdějším vítězem Snakes Ostrava. Už jen to, že se hráči probojovali na Národní finále mezi 12 nejlepších týmů ČR, je velký úspěch. Faktem je, že kvalita týmů ve Středočeském je přeci jen nižší a každá konfrontace s jinými týmy je pro další vývoj hráčů velice důležitá.
 

Už první zápas proti Sokolu Kbely, který nakonec skončil na šestém místě, ukázal některé neduhy našeho týmu. Pomalejší začátek měl za následek jedenáctibodovou ztrátu v poločase, kterou jsme ve druhém poločase dokázali snížit o devět. Poslední střela na prodloužení se vykroutila z obroučky. Ve druhém sobotním zápase proti Snakes Ostrava se projevila dominance pozdějšího vítěze. Drželi jsme se v první čtvrtině, pak jsme neměli nárok na úspěch a prohráli jsme výrazným rozdílem. Jenže Ostrava vyhrála i finále o 25…


Ve velice důležitém zápase proti domácí Plzni, které by nám zajistilo souboj o 9.místo jsme utkání prohráli až čtyři sekundy před koncem. Chyba v obraně pustila domácího útočníka až ke koši a ten skóroval. Tím si pro sebe utrhli dvoubodové vítězství. Poslední utkání proti Pardubicím jsme začali dobře. Byla to nejlepší první čtvrtina na turnaji. Vedení o 13 bodů jsme však postupem času ztráceli a nakonec jsme o něj na začátku třetí čtvrtiny přišli. Pardubice šly před nás, a byť jsme se dotáhli na tři body, do vedení jsme se už nedostali.    


Přehled výsledků:
BA Nymburk : Sokol Kbely 56:58 (základní skupina)
BA Nymburk : BK Snakes Ostrava  39:82 (základní skupina)
BA Nymburk : TJ Loko Plzeň 59:61 (skupina 9. - 12.)
BA Nymburk : Synthesia Pardubice 55:58 (skupina 9. - 12.)
 
vloženo: 02.05.2017 07:16 / přečteno: 8375x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.