NADSTAVBA ROZLOSOVÁNA

NADSTAVBA ROZLOSOVÁNA

Deset zápasů v každé z nadstavbových skupin A1 a A2 bylo včera rozlosováno.

Až do poslední chvíle nebyla šestice týmů, kteří si zajistily play-off, jasná. Jistotu postupu jsme pochopitelně nejdříve získali my a postupem času Pardubice a Opava. Teprve v předposledním kole se do skupiny A1 protlačily Svitavy a Děčín. V souboji o šesté poslední místo se v nepřímých soubojích utkaly týmy Ústí, Kolína a Olomoucka. I když bylo Ústí na tom pohledem na tabulku nejlépe, los měl nejjednodušší výběr trenéra Benáčka hrající pod názvem BK Olomoucko. Nakonec zvítězily papírové předpoklady. Olomoucko porazilo Brno, Kolín dostal doma od Pardubic nakládačku a Ústí by postoupilo, kdyby se zápasy hrály třicet minut. Jenže poslední čtvrtinu prohrálo 3:22 a zbyly jim jen oči pro pláč.
 

Nadstavbová skupina otevře své brány jen pár desítek hodin po ukončení reprezentační přestávky ve středu 28.února a o 35 dní později, 4.dubna, budeme znát složení čtvrtfinálových dvojic. Budou se tedy pravidelně hrát dva zápasy za týden. Do toho budou muset naši hráči vklínit osmifinále Champions League a doufejme že začneme i čtvrtfinále. Týmy Děčína, Brna a USK Praha odehrají každý dva zápasy v Alpe Adria Cupu, ve kterém všechny tři postoupily do vyřazovacích bojů. Jejich zápasy jsou naplánovány na konec reprezentační přestávky. Brno hraje s Heliosem Domžale 22.2. a 28.2.; Děčín v derby s USK 22.2. a 23.2.

 

Přípravu našich hráčů na skupinu A1 bude komplikovat neúčast reprezentantů. V našem případě je to více než polovina hráčského kádru. Chybět budou stejní hráči jako vloni: Jaromír Bohačík, Vojtěch Hruban, Martin Kříž, Martin Peterka, Pavel Pumprla, Tomáš Vyoral nominovaní trenérem Ginzburgem do širšího výběru. Zda se některý z hráčů zúčastní alespoň druhé části přípravy se dozvíme 21.2., kdy bude oznámena finální nominace dvanáctky. Kromě českých reprezentantů opustí tým i Dardan Berisha, kterého povolala kosovská federace, naopak oproti prvnímu reprezentačnímu oknu zůstává Boris Barać.

 

Kompletní rozlosování najdete na webu ČBF, naše zápasy v termínové listině na našem webu. První zápas nás čeká 28.2. na domácí palubovce proti Svitavám. Bude to tak v průběhu 14 dní po zápase v semifinále druhé měření sil. Je to tým, se kterým jsme měli v základní části NBL druhou nejhorší bilanci vzájemných zápasů. Vzhledem k tomu, že čeští reprezentanti se připojí 27. února nejdříve, bude tým kompletní v podstatě jen pár hodin před zápasem. „Když se podíváme na naše soupeře v A1, tak za snadnějšího soupeře, podle výsledků v základní části, můžeme považovat jen Olomoucko. Mezi ostatními si není co vybírat. Když mám los přihrál Svitavy, odehrajeme zápas se Svitavami,“ bere los prvního kola jako hotovou věc kapitán Pavel Pumprla. Ve druhém kole nadstavby přivítáme na domácí palubovce Děčín.

 

Podle výsledků základní části i postavení v tabulce nás nejtěžší soupeř čeká 16.3. Na domácí palubovce přivítáme Pardubice. Bude to jen dva dny po rozhodujícím zápase v Basketball Champions League proti AEK. „Doufám, že budeme v dobré náladě s myšlenkami na dalšího soupeře v Lize mistrů,“ přeje si Pavel Pumprla. I kdybychom však nehodou nebyli v dobré náladě, utkání s Pardubicemi nebude klíčové. „Nechci nijak snižovat význam jakéhokoliv zápasu, vždy je naším cílem vyhrát a nechceme si ani pohrávat s myšlenkou na prohru, ale vzhledem k bodovému náskoku, který si přinášíme ze základní části, nebude asi žádný zápas fatální,“ doplnil Pavel Pumprla.

 
Přehled domácích zápasů A1:
28.02. – 18:30 <> Nymburk – Svitavy
03.03. – 17:00 <> Nymburk – Děčín
16.03.  18:30 <> Nymburk  Olomoucko  16.03. – 18:30 <> Nymburk – Pardubice  
19.03. – 18:30 <> Nymburk – Pardubice
28.03. – 18:30 <> Nymburk – Opava

 

V případě, že postoupíme do čtvrtfinále BCL, jsou hracími dny 27./28.2. a 3./4.4., to bude znamenat minimálně jeden přesun v listině o to desátého kola. Utkání bychom hráli 3. nebo dokonce 4.dubna určitě na venkovní palubovce.   

 
vloženo: 16.02.2018 09:41 / aktualizováno: 22.02.2018 16:13 / přečteno: 7901x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.