OHLÉDNUTÍ ZA ZÁKLADNÍ ČÁSTÍ

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁKLADNÍ ČÁSTÍ

Po čtyřech měsících skončila základní část Basketball Champions League. Dneska ještě před obědem se dozvíme jméno osmifinálového soupeře a návdavkem i dvojici potenciálních soupeřů do čtvrtfinále, abychom se měli v případě postupu na co těšit.

Hráče nechává los relativně v klidu a v době jeho průběhu budou mít právě střelecký trénink před večerním zápasem s Jindřichovým Hradcem. Většina hráčů pragmaticky udávala jako jednoho z nejlepších soupeřů Oldenburg. Pravděpodobně mají cestování letadlem, jak se říká plné zuby. „Tam by se jelo autobusem,“ znělo nejčastěji při odůvodnění volby. Při tom, jak málo byli v letošní sezoně doma, se to dá pochopit. Cesta autobusem znamená, že se na návrat vydají hned po zápase, přes noc se přesunou do Česka a mají alespoň půl dne k dobru. Bílou vránou byl Dardan Berisha. „Já bych nejraději PAOK. Do Soluně by za mnou z Kosova mohlo přijet hodně kamarádů,“ dodal nás snajpr.
 

V základní části jsme se prezentovali výkonným útokem, který nás posadil na 8. pozici mezi všemi týmy BCL, v naší skupině jsme s 82,3 body na zápas byli nejlepší. Tabulce nejproduktivnějších týmů vévodí EWE Oldenburg, který byl o necelé tři body na zápas lepší než my. Také si dokážeme velice dobře ohlídat podkošový prostor a počtu doskočených míčů jsme skončili na krásném druhém místě s počtem 38,9 doskoků na zápas. Zde je lepší jen Tenerife (39,4). Výborně jsme si vedli také v počtu ztracených míčů. S cifrou 10,7 ztráty na zápas, jsme třetí nejlepší. Nejlepší je Oldenburg s 10,1 ztrát na utkání.

 

Čtyřem hráčům: Vojtovi Hrubanovi (VH), Jaromíru Bohačíkovi (JB), Dardanu Berishovi (DB) a Borisi Baračovi (BB) jsme položili šest stejných otázek.

 

V základní části Champions League jsme uhráli 10 vítězství. Co přineslo takový úspěch týmu?

VH: To, že máme dobrý tým (úsměv). Nejsou zde hráči, kteří by byli sobečtí na hřišti a hráli to moc na sebe. V každé situaci držíme při sobě a to je klíčem k úspěchu.

JB: Máme velmi dobrou týmovou chemii, každý z nás má svoje silné stránky, které využívá pro hru celého týmu.

DB: Může za to velmi dobrá rotace celého týmu. Komunikujeme spolu všichni a hrajeme jako tým. Samozřejmě postupem do play-off nic nekončí, spíše začíná. Musíme v takovém stylu i nadále pokračovat!

BB: Naším klíčem k úspěchu je naše týmová chemie. I když nezačneme nejlépe, dokážeme se vzpamatovat a dovést zápas do vítězného konce ve většině zápasů.

 

V kterém zápase jsme podle Tebe podali nejlepší výkon?

VH: Jsme jediný tým, co porazil Zelenou Horu na jejich palubovce, tudíž to bude asi tento zápas.

JB: Domácí zápas proti Arisu, vyhráli jsme více jak o 20 bodů, a myslím, že to byl náš nejlepší zápas tuto sezonu současně na obranné i útočné polovině.

DB: Neodehrál jsem všechna utkání, ale určitě bych vyzdvihl domácí zápasy proti Bonnu a venkovní proti Nanterre.

BB: Mým nejpovedenějším utkáním byl domácí zápas proti Telekom Bonn.

 

Mezi týmy BCL máme nejvyšší počet vystřelených pokusů. Proč tomu tak je?

VH: Snažíme se hrát rychle dopředu a zakončovat už před polovinou limitu pro postupný útok. Když nehrajeme takhle rychle, nemáme tolik střel a většina takových utkání končí porážkou.

JB: Vychází to z našeho rychlého stylu hry, snažíme se skórovat co nejrychleji.

DB: Hrajeme rychle a agresivně na obou stranách hřiště. Máme také hodně útočných doskoků, to tomu také hodně napomáhá.

BB: Myslím, že to bude naším rychlým stylem hry. Rychlé protiútoky a mnoho útočných doskoků.

 

V prvním utkání letošního ročníku BCL jsme doma s Nanterre prohráli, ale na jejich palubovce jsme jim to vrátili. Jaký jste z toho měli pocit?

VH: Samozřejmě to byl skvělý pocit. V prvním zápase jsme nehráli dobře, neproměňovali jsme lehké střely. Výhra v druhém zápase proti nim byla důležitá nejen kvůli postavení v tabulce, ale i kvůli našemu myšlení.

JB: Pomsta je vždy krásná (smích), ale určitě to byl těžký a namáhavý zápas. Nanterre nám nic nedalo zadarmo.

DB: Na domácím utkání jsem tu ještě nebyl. Vím ale jistě, že druhý zápas proti Nanterre byl velmi namáhavý a výhra byla a je velmi důležitá v cestě za naším cílem.

BB: I když jsme domácí zápas prohráli, věděli jsme že na tento tým máme a ukázali jsme to u nich doma.

 

Jediným týmem, který nás dokázal dvakrát porazil je Besiktas. Proč jsme prohráli dvakrát právě s tímto týmem?

VH: Podle mě mají nejlepší kádr ve skupině. Myslím, že skoro každý hráč od nich má zkušenosti z NBA nebo Euroligy. Mají dobrého trenéra a samozřejmě jsou mezi favority BCL. I přes jejich silnou sestavu jsme s nimi doma sehráli dobrý zápas.

JB: Mají velmi dobré hráče, mnoho zkušeností a hrají i jako tým velmi dobře. To z nich dělá jednoho z favoritů letošního ročníku BCL.

DB: Besiktas je prostě dobrý tým a myslím, že si první místo ve skupině zaslouží… i když to měl jen těsně a právě o dvě výhry nad námi.

BB: Mají opravdu dobrou soupisku s hráči s euroligovými zkušenostmi a skvělou týmovou chemii. Ale jestli se s nimi potkáme ještě jednou, tak je už porazíme!

 

Stejně jako vloni jsme postoupili do play-off Ligy mistrů, ale nezvládli jsme první kolo. Co musíme letos udělat lépe?

VH: Ano, je to tak. Minulou sezonu jsme prohráli důležitý zápas proti Sassari. Osobně mám hodně špatných vzpomínek na tento zápas, kdy jsme doma hráli dobře, ale prohráli jsme v celkovém součtu dvou zápasů o koš střelou v poslední sekundě hrací doby. Naopak je to pro nás dobrá zkušenost, že musíme hrát naplno nejen v domácím zápase, pokud si vzpomínám, prohráli jsme venku asi o 25 bodů.

JB: Nejlepší by bylo vyhrát oba zápasy (smích). Já nevím, jak to přesně v prvním kole play-off bylo. Když jsem byl v USK, nesledoval jsem to tak pozorně.

DB: Nevím, co se stalo vloni, ale letos chceme postoupit.

BB: Každý zápas je jiný, natož každá sezona je jiná. Protože máme letos velice dobrý a zkušený tým, doufám, že pojedeme podle jiného scénáře.  
 
vloženo: 14.02.2018 06:59 / přečteno: 7258x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.