TISKOVÁ ZPRÁVA K LOSU BCL

TISKOVÁ ZPRÁVA K LOSU BCL

Ve středu před polednem bylo v House of Basketball v sídle FIBA ve švýcarském Mies rozlosováno play-off Basketball Champions League. Ze tří možných soupeřů AEK Athény, PAOK Soluň a EWE Oldenburg přidělil los jedinému českému zástupci v této soutěži tým z hlavního města Řecka AEK Athény.

Pokud český šampión zvládne ve dvou zápasech AEK vyřadit, postoupí do čtvrtfinále a středeční los už jim dal odpověď i na tuto otázku. Soupeřem by byl lepší ze dvojice francouzský Strasbourg a litevský Neptunas Klajpeda.

 

„V této fázi soutěže si již nikdo nemůže vybírat soupeře, všichni, kteří se do této fáze dostali, jsou silní. AEK se aktuálně zdá jako nejlepší z trojice potenciálních soupeřů. V této chvíli je to jen na nás, abychom se připravili na oba dva zápasy,“ okomentoval los bezprostředně po jeho skončení náš zástupce Ondřej Šimeček.

 

Osmifinále play-off se hraje na dva zápasy a do dalšího kola mezi posledních osm týmů postoupí ten, který bude mít v součtu více nastřílených bodů. První zápas odehraje Nymburk v Athénách šestého nebo sedmého března, odveta na nymburské palubovce přijde o týden později 13. nebo 14. března.

 
AEK Athény

Jsou jedním z nejstarších řeckých klubů, založen byl v roce 1924. Stal se osmkrát mistrem Řecka, především to bylo v šedesátých letech minulého století. Naposledy AEK získalo titul v sezoně 2001/02 právě pod vedením současného trenéra Dragana Šakoty. Klub se dostal v roce 2012 do velkých finančních problémů a na rok se propadl dokonce do třetí nejvyšší soutěže. Cesta zpět byla rychlá, hned v roce 2014 vyhráli druhou ligu, o rok později byli pátí v nejvyšší soutěži a v posledních dvou letech obsadil klub shodně třetí místo za oběma vládci řecké ligy Panathinaikosem a Olympiakosem.

 

V letošní sezoně je AEK v lize zatím na pátém místě s devíti výhrami a šesti prohrami a podobnou bilanci měli i v základní části Champions League (8-6). Doma prohráli stejně jako venku tři zápasy. V Athénách nestačili na Banvit, Strasbourg a Estudiantes, venku podlehli Strasbourgu, Bayreuthu a Banvitu. Jejich prohry však nikdy nebyli zdrcující, stejně tak jako výhry. Celkový rozdíl ve skóre byl o 39 bodů pozitivní. AEK patřil v BCL k podobně produktivním týmům jako my, nastřílel jen o 3 body méně, v obraně byl o 10 bodů horší než my.

 

Na soupisce AEK je šest Američanů, jeden Bosňan a zbytek tvoří Řekové. Ještě v minulé sezoně zde působil Michael Dixon, než odešel do Strasbourgu. Během této sezony došlo ke třem změnám na soupisce a tým z hlavního města posílili v lednu hned dva hráči. Vasilopoulos z Arisu a Vince Hunter.

 
 
vloženo: 14.02.2018 11:44 / přečteno: 7628x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.