ZÍTRA ZAČÍNÁ F4 ČESKÉHO POHÁRU

ZÍTRA ZAČÍNÁ F4 ČESKÉHO POHÁRU

V sobotu se po 15 letech vracíme to Svitav, abychom zde odehráli závěrečný turnaj Final 4 Hyundai Českého poháru. Tentokrát v roli favorita, nicméně Svitavy nám přinesly první medaili z Českého poháru v historii.

Od té doby jsme získali v Poháru celkem 11 zlatých a jednu bronzovou. Dvakrát, kdy jsme měli hodně nabitou termínovou listinu a poháru jsme se nezúčastnili. To bylo v letech 2015 a 2016. Pro spoustu našich hráčů to nebude první účast v závěrečném turnaji. Rekordmanem, v našem týmu určitě, je Petr Benda, který se zúčastnil už devíti závěrečných turnajů Poháru a má také devět medailí. Osm zlatých s námi a jednu stříbrnou s BVV Brno a to právě z toho roku, kdy jsme ve Svitavách skončili třetí. V semifinále tehdy porazili Spartu Praha.
 
Petře, není to nuda hrát na tolika závěrečných turnajích?

Jakýkoliv zápas, po kterém můžeme zvednout pohár nad hlavu, nejsou nuda. Doufám, že se nám ho zase podaří vyhrát. Pravdou je, že mi to hodně splývá. Už ani nedokážu říct, kde jsme všude hráli (smích).. vlastně naposledy v Prostějově. Dál už to nedám.

 

Jak náročné je odehrát dva zápasy za dva dny?

Pochopitelně je to náročnější, zvlášť když pak trenér musí ve druhém utkání dusit pětku, která v prvním zápase odehrála pětadvacet a více minut. My máme bezesporu výhodu ve vyrovnanějším kádru. Oba dva dvojzápasy ze sobot a nedělí v uplynulých víkendech jsme odehráli s dobrou minutáží. I díky tomu nebyla ve nedělním zápase únava tak velká.

 
Je na to šance i o tomto víkendu?

Trenéři se určitě budou snažit minuty rozdělit. Pochopitelně nejvíce bude záležet na vývoji utkání. Pravdou je, že začínáme před domácími diváky, což bude náročnější. Věřím, že v aktuální formě bychom měli postoupit do finále a finále vyhrát.

 

Je něco, čím by nás mohly Svitavy hodně trápit?

Před semifinále se nebudeme zaměřovat na to, čím by nás mohly potrápit Svitavy, ale hlavně na to, abychom předváděli svou hru, to znamená rychlý přechod, dobrou obranu a tlak na hráče s míčem. Pokud budeme hrát to co v Lize mistrů a ve většině zápasů NBL, nebudeme mít se Svitavami, doufám, problémy.

 

Je lepší, aby se závěrečný turnaj hrál jako Final 8 nebo Final 4?

Já osobně mám raději Final 4. Nejsou to tři zápasy za tři dny. Jakýkoliv hráč, když bude hrát tři zápasy za tři dny, bude v tom posledním už hodně unavený.

 

Složení Hyundai FINAL 4 je z poloviny jiné než před rokem. Nechybí zde obhájce prvenství ČEZ

Basketball Nymburk a bronzový celek z loňského turnaje BK JIP Pardubice. Po jednom vynechaném

Final 4 se na Hyundai FINAL 4 vrací dvojnásobný finalista z posledních tří let BK ARMEX Děčín a pro

DEKSTONE Tuři Svitavy je to bude domácí premiéra.
 
Program Hyundai Final 4
Sobota 17. 02. 2018

15:00 – BK ARMEX Děčín : BK JIP Pardubice

Souboj dvou tradičních soupeřů nabízí již předem záruku zajímavé podívané. Pohled do tabulky Kooperativa NBL by mohl ukazovat na to, že papírovým favoritem jsou hráči Pardubic. Vždyť v ligovém pořadí okupují druhé místo hned za suverénním Nymburkem. Jenže Děčín letos na svého východočeského soupeře umí. V obou vzájemných zápasech ve vyrovnané koncovce zvítězil. Doma o jediný bod a v Pardubicích o pět bodů. Ani v jednom zápase nehrála nová posila pardubického celku Brandon Spearman, který se ukazuje jako velmi platný hráč.

 

18:00 – DEKSTONE Tuři Svitavy – ČEZ Basketball Nymburk

Nejtěžšího možného soupeře přiřadil los do semifinále Hyundai FINAL 4 domácím Turům. Ti zažívají opravdu povedenou sezonu. S předstihem si zajistili postup do nadstavbové skupiny A1, kde chtějí ale čeřit vody v nejvyšších patrech a zajistit si výhodné postavení pro play-off. Jenže i Nymburk se může pochlubit skvostnou formou. V Kooperativa NBL zatím nenašli přemožitele a daří se jim i na evropské scéně. V Lize mistrů postoupil středočeský celek ze druhého místa ve skupině. Tuři však v zápase proti favoritovi neskládají zbraně předem a chtějí se před domácími fanoušky poprat o finálovou účast.

 

Neděle 18. 02. 2018

14:00 – zápas o 3. místo
17:30 – finále
 
vloženo: 16.02.2018 20:50 / přečteno: 7352x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.