NAZAVÁHALI JSME ANI VE 22.KOLE

NAZAVÁHALI JSME ANI VE 22.KOLE

Po poklidné první čtvrtině, kterou jsme dokonce o pět bodů prohráli, přišla obrana která dovolila hostům za druhou a třetí čtvrtinu jen 27 bodů a útok vyfutrovaný tuctem trojek přinesl 69 bodů. Celkové skóre 117:75 tak bylo spravedlivým vyjádřením dění na hřišti.

Zpočátku zápasu to v Nymburce ani na souboj prvního s posledním, který navíc dělilo při jedenadvaceti zápasech dvacet vítězství. Hosté byli lepší v mnohých statistikách, a protože se jim povedlo vsítit o jednu trojku více, byli i ve vedení. „Utkání jsme začali vlažně, chyběla nám energie. Hradec v první čtvrtině a částečně i ve druhé kontroloval tempo utkáni,“ musel po utkání přiznat Oren Amiel. „V první čtvrtině jsme dostali docela dost bodů,“ přidal Jaromír Bohačík, kterému se 25 obdržených bodů ani za mák nelíbilo. Paradoxně možná fanoušci v hale ani tolik po prvních deseti minutách nesmutnili. Devět bodů, tedy více než třetinu nastřílel Lukáš Stegbauer a vzhledem k jeho minulému ale i současnému sepjetí s Nymburkem, se to dá pochopit. Naši hráči se dopustili pěti ztrát, které hosté využili ke skórování deseti bodů. Jindřichův Hradec byl kromě krátkých úseků po celou první čtvrtinu stále ve vedení. Naše střelba z perimetru byla, řekněme, průměrná, a ani jsme se nijak razantně nehnali do zakončení z průniku. Tomu odpovídalo i to, že jsme na čáře trestných hodů stáli jen jednou.
 

Druhou čtvrtinu jsme už odehráli v jiném tempu. Jednak jsme zlepšili obranu. Hosté dali o 11 bodů méně než za první desetiminutovku, výrazně jsme zpřesnili střelbu. Jestliže jsme za první čtvrtinu minuli 10 pokusů z pole, ve druhé to byly již jen tři a pochopitelně se díky tomu zvedla úspěšnost střelby z 44% na 62%. Už první akce naznačila, proč tomu tak bylo. Po obranném doskoku Pampiho stačila jedna přihrávka a Tomáš Vyoral za pět sekund skóroval sám tváří v tvář koši. I druhá akce byla podobného scénáře, skóroval po Vyově přihrávce Boris a třetí akce druhé čtvrtiny, kterou jsme se dostali do vedení, byla ukázkou rychlých a přesných přihrávek se smečí Alexe na konci. Šest bodů za minutu a půl. Hosté nedávali ani zpod koše ani z dálky, zatímco my jsme byli úspěšní z většiny útoků. Skóre bylo naposledy skoro vyrovnané v šestnácté minutě po trojce Sinadinoviče (35:34). Poslední čtyři minuty jsme vyhráli 16:5, když se nám dařily trojky nebo útoky zakončené košem s faulem.

 

Ve třetí čtvrtině to byly opět naše ofenzivní manévry. Za čtvrtinu jsme zaznamenali devět úspěšných trojek z 12 pokusů. Začal to Boči hned z prvního útoku, další přidal Dardan a když Pampi obral Lukáše Stegbauera o míč hned při rozehrávce po vlastním košem Hradce a zasmečoval, vedli jsme o dvacet bodů. K 38 bodům za čtvrtinu výrazně pomohly i čtyři získané míče a 7 ztrát hostů. I když se prosazovali i hosté, naše hra byla nápaditější, rychlejší a přesnější v zakončení. Když se k tomu přidá i výborná obrana, která Hradec zastavila na 13 bodech, nejméně z celého utkání, nebyl rozdíl 43 bodů v průběhu předposlední čtvrtiny žádným překvapením. „Do druhého poločasu jsme vstoupili úplně jinak, začali jsme hrát více agresivně, zrychlili jsme hru a náš náskok narůstal,“ poznamenal k druhém poločasu trenér Amiel. „Nymburk ve druhém poločasu ukázal, že je nejlepší tým v této lize, zabrali na vyšší obrátky a my jsme pak nevěděli, kam máme skočit. Špatně jsme komunikovali v obraně. Naopak domácí si podávali míč a měli volné střely i doskoky,“ charakterizoval druhý poločas Lukáš Stegbauer.

 

Poslední čtvrtina byla podle očekávání odehrána už s menší intenzitou. Hosté opět nastříleli více než dvacet bodů. Náš útok, také podle očekávání, prolomil stobodovou metu, letos už počtrnácté. Tentokrát se radoval nejvíce Petr Benda, který „měl vsazeno“ na Alexe Davise, že on bude tím, co rozšíří počet našich nastřílených bodů do trojciferného stavu. Nakonec jsme dovedli zápas až ke 117 bodům, stejně jako Pardubice v souběžně hraném utkání v Kolíně. My jsme však byli v obraně o 3 body lepší než Váchodočeši. A mohlo to být ještě o dva body lepší, ale v posledních okamžicích bylo k vidění něco, co možná některý z fanoušků basketbalu ještě nikdy v životě neviděl. Poslední útok jsme vedli my už bez snahy zakončit. Vyo poslal míč k rozhodčímu, jako že už opravdu hrát nebude. Rozhodčí však míč do ruky vzít nemůže, a tak ho nechal válet na zemi. Najedenou přiběhl Upchurch, vzal ho a dribloval za pohledů překvapených hráčů směrem k našemu koši. Všichni si asi mysleli, že jen tak doběhne ke koši a tím zápas skončí. Jiného názoru byl útočník a bez skrupulí z dvojtaktu zakončil. Tak snad mu ty dva body v osobních statistikách přinesou štěstí.

 

V zápase jsme opět nešetřili úspěšnými střelami z tři body. Celkem jsme zaznamenali 17 trojek z 29 pokusů (58,6%). Soupeře jsme pak nejvíce přehráli na doskoku (39-27), v bodech z brejků (39-18) a bodech zpod koše (54-26). V zápase bylo celkem 12 dvouciferných střelců, sedm na naší straně. U nás neskóroval jen Geno, který ale rozdal 6 přihrávek, na straně Hradce Lukáš Kantůrek. Martin Kolář, který odehrál většinu druhého poločasu poprvé v NBK pokořil dvouciferný počet nastřílených bodů.

 

Body: Bohačík 19, Berisha 16, Ray a Barac 14, Kříž 12, Davis 11, Kolář 10, Pumprla 9, Vyoral 8, Benda 4 – Petrić 17, Upchurch a Stegbauer 14, Sinadinović 13, Rhymes 11, Novák 4, Bašta 2, střelba za 2 body: 41/29 (71%) : 36/16 (46%), trojky: 29/17 (59%) : 32/12 (38%), TH: 12/8:9/7, doskoky: 39:27, ztráty: 12:17, zisky: 12:8, fauly: 14:16, čtvrtiny: 20:25, 31:14, 38:13, 28:23

               
               
 
vloženo: 15.02.2018 10:26 / přečteno: 6693x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.