DALŠÍ DOMÁCÍ ZÁPAS A1 V KRÁTKÉ DOBĚ

DALŠÍ DOMÁCÍ ZÁPAS A1 V KRÁTKÉ DOBĚ

Ve druhém domácím zápase v nadstavbové skupině A1 přivítáme v sobotu 3.bžezna od 17:00 hodin v Nymburce družstvo Děčína. Je to tým, který nám v Kooperativa NBL na naší palubovce zatím nastřílel nejvíce bodů.

Devadesát bodů v lednovém utkání bylo společně s 90 body Pardubic nejvíce bodů, které jsme museli v Nymburce skousnout. Zápas jsme nakonec vyhráli bezpečně o 13 bodů, ale když se podíváme na poslední čtvrtinu, kterou jsme vyhráli 30:15, je jasné, že tři čtvrtiny se nehrálo podle našich not. V prvním poločase jsme klopýtali hlavně v obraně.
 

Výkony Děčína jsou v letošní sezoně trochu jako na houpačce. Mnohdy byly zapříčiněny horší zdravotním stavem mužstva, jindy nepochopitelnými výpadky v koncovkách zápasů. O postup mezi nejlepších šest týmů po základní části musel Děčín bojovat až do konce základní části. Na druhou stranu ale dvakrát porazil Pardubice, druhý tým tabulky. Negativní bilanci dvou porážek v základní části má Děčín kromě nás už jen s USK Praha. Vůbec s Pražany se Děčínu nehraje dobře. S těžkostmi přes ně postoupil do Final Four Českého poháru a před několika dny ve čtvrtfinále Alpe Adria Cupu byl týmem z Folimanky vyřazen. Po jedné výhře a prohře rozhodlo osm bodů rozdílu ne prospěch družstva z Prahy.  

 

Děčín je tým domácí palubovky. Z jedenácti domácích zápasů vyhrál devětkrát, nestačil jen na nás a USK. Stejnou bilanci v lize (9-2) mají Svitavy a Pardubice. Na venkovní palubovce ale Děčín sedmkrát prohrál. Vítězství přivezl z Pardubic, Ostravy, Brna a Jindřichova Hradce, ovšem ani jedna výhra nebyla nijak výrazná, nejvíce o 11 v Ostravě.

 

Trenér Oren Amiel před zápasem:

Čeká nás těžký zápas proti fyzicky dobře disponovanému týmu. Očekávám velice vyrovnané utkání za předpokladu, že se nám nepodaří soupeři vnutit náš styl rychlé hry. V posledním utkání s Děčínem hraném na domácí palubovce jsme soupeře zlomili až v poslední čtvrtině. I proto si myslím, že na utkání se musíme dobře připravit a být silní především mentálně.

 

Trenér Pavel Budínský před zápasem (využit web Děčína)

„Utkání s Nymburkem na jeho palubovce bývají vždy ta z kategorie nejtěžších a myslím, že tomu nebude jinak ani tentokrát. Přesto ale existují dny a v nich zápasy, ve kterých se dá Nymburku směle čelit. Naposledy to takto zvládly Svitavy. Uvidíme, jak na tom budeme my, momentálně řešíme opět zdravotní stránku našeho týmu, ale ať odjedeme v jakémkoliv složení, určitě se pokusíme zabojovat o co nejlepší výsledek."

 
 
 
 
vloženo: 02.03.2018 09:43 / přečteno: 7988x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.