ZAKONČENÍ A1 V OLOMOUCI

ZAKONČENÍ A1 V OLOMOUCI

Ve středu nás čeká zápas proti BK Olomoucko, jehož největší význam tkví v tom, že ani jeden tým před blížícím se play-off nevypadne ze zápasového rytmu.

„Alea iacta est“ nebo-li kostky jsou vrženy a s pořadím ve skupině A1 se už nemůže vůbec nic stát. Nymburk odehrál nadstavbovou skupinu s jednou porážkou. Olomoucko se dvěma výhrami, které ukořistil nad Svitavami a nečekaně nad Pardubicemi a dokonce na jejich palubovce. Ani jednomu týmu nepřinesly výsledky ve skupině A1 změnu v jejich umístění.

 

„Utkání s Olomouckem je poslední zkouška před zápasy play-off. Jeho důležitost pro nás tkví v tom, abychom se vrátili zpátky na vítěznou vlnu. Jak soupeř dokazuje po celou sezonu ve většině zápasů, je to nebezpečný tým svou ofenzivní činností. To pochopitelně klade na nás větší důraz na hru v obraně,“ řekl k zápasu trenér Oren Amiel.

 

Na utkání proti Olomoucku bude alespoň jedna změna a neobvyklost. Utkání se totiž odehraje v přímo v Olomouci v hale Gymnázia v komorním prostředí. Oficiální uváděná kapacita haly je 124 sedících a 80 stojících diváků.

 

Trenér Amiel hovořil o ofenzivním týmu a pohled o statistik mu dává za pravdu. Olomoucko je druhým nejproduktivnějším týme ligy s nastříleným 2701 bodem, což je průměr 87 bodů na zápas. Vzhledem k tomu, že Olomoucko má na svém kontě jen 13 vítězství a 18 porážek, je jasné, že jeho obrana nebude vykazovat žádné skvělé výsledky. Tým je ve skupině A1 daleko, daleko nejhorší v počtu inkasovaných bodů, ze všech týmů, včetně A2, je horší jen Jindřichův Hradec. V každém zápase ho soupeři odmění průměrně 91 bodem na jedno utkání.

 

Tuto skutečnost jen podtrhuje poslední vzájemný duel v nadstavbové skupině A1. Utkání skončilo v Nymburce výsledkem 116:100. V základní části se v prvním zápase odhalila horší obrana Olomoucka, ale zatímní nesehranost v útoku. První zápas skončil 124:62. Ve druhém, hraném v Prostějově, se v obraně nic nezměnilo, ale v útoku bylo družstvo Hanáků už nebezpečnější. V Prostějově jsme vyhráli 119:92. Průměrné skóre ze tří zápasů je 119,6:84,6.

 

V týmu Olomoucka jsou hlavními skórery Mitchell a Fuller. Dohromady mají na svědomí 45% všech nastřílených bodů týmu. Dalšími dvoucifernými střelci jsou rozehrávač Močnik (12,4) a pivot Čohadarevič (11,8). Tři desetiny pod deseti body na zápas má poslední zahraniční hráč Šepa. Tahle pětice hráčů nastřílela 78% všech bodů Olomoucka.

 

Utkání začíná v Olomouci v 18:00 a přenášet ho bude TVCOM.cz

 
 
                 
 
vloženo: 03.04.2018 12:08 / přečteno: 5973x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.