PŘEJEDE VÁLEC VÁLEČNÍKY?

PŘEJEDE VÁLEC VÁLEČNÍKY?

A už to zase frčí… tentokrát po dálnici D8 na sever do Děčína, kde se utkání tak s trochu jiným Děčínem než obvykle, odehraje. Zápas začíná v šest večer a naladit si ho můžete na TVCOMu.

Není to tak dávno, co měl Děčín dva Houšky, teď v aktivní hráčské službě už mezi Válečníky není ani jeden. Mladší z nich Pavel, náš bývalý hráč, neválčí za Válečníky ale Sluní ze na Slunetě o pár kilometrů proti proudu Labe. Jakub Houška nebo-li Kouba pověsil prvoligové boty na hřebík a přešel na stranu staffu. O žezlo služebně nejstaršího v Děčíně (kromě vedení klubu) se tak už trenér Budínský nemusí s Koubou dělit. „Několik stovek let je tam stejný trenér,“ naráží s nadsázkou na dlouhý mandát trenéra Budínského Martin Peterka, který při příchodu Pavla Budínského do Děčína hrál za minižáky.


„Uznávaný odborník Zdeněk Hummel končí u prvoligových děčínských basketbalistů. Jeho místo v ambiciózním klubu obsadí teprve třicetiletý Pavel Budínský. "Když mi to dopoledne oznámili do telefonátu, tak jsem si řekl: To je fakt pecka!" neskrývá nový kouč nadšení“ - psalo se v dobovém listu v dubnu 2004!


Další změna je patrná při pohledu na soupisku. Po mnoha letech, konkrétně od sezony 2012/13 poprvé, má Děčín v sestavě dva Američany Klinta Carlsona a Lamba Autreyho. Tehdy před šesti lety hájil barvy Děčína Patrick Pope a Levell Sanders. Pak se v Děčíně vystřídali ještě dva cizinci zpoza moře. V sezoně 2014/15 to byl James Tucker a o rok později půl roku Nathan Carter Jr. „Díky trenérovi zůstala snaha hrát tvrdě, hodně do těla a díky Lambovi se teď Děčín snaží rychle běhat dopředu. Hodně míčů chodí právě přes něj,“ potvrdil změnu stylu Martin Peterka. Druhým hráčem, který patří ke klíčovým je rozehrávač Dominik Feštr. „Základem bude zastavit oba tyto hráče, kteří mají míč ve svých rukách hodně často,“ ví Martin.


V historii vzájemných zápasu bude tento s pořadovým číslem 86. Devětkrát slavil úspěch Děčín, ve zbytku naši hráči. Šest zápasů jsme odehráli v Českém poháru. V této druhé soutěži jsme uspěli vždy my. Výsledky v jednotlivých zápasech byly rozmanité, od rozdílu 63 po těsné souboje o dva body. Celkové skóre už míří k velice vysokým číslům, aktuálně to je 7468 : 6008. Na soubojích s Děčínem se znatelně projevuje výhoda domácího prostředí. Zatímco v Nymburce končí průměrný zápas výsledkem 90:67 (+23), v Děčíně 86:74 (+12).


„Děčín je soupeř, kterého nemůžeme podcenit, navíc hrajeme venku a u nich se vždycky špatně hraje. My ale odjíždíme posíleni o vítězství v BCL, které nám jednoznačně zlepšilo náladu v týmu. Pochopitelně bychom chtěli v zápase urvat co nejpohodlnější výhru, ovšem Děčín v dosavadní fázi soutěže vypadá, že to bude jeden z favoritů na finále,“ přemítal o sobotním zápase Martin Peterka.


Určitě by bylo nanejvýš užitečné ušetřit nějaké síly do úterního utkání BCL proti Bamberku, ale právě v Děčíně to asi nebude ta správná cesta. „První musíme myslet na výhru a pak na šetření sil,“ odmítá možnost vypustit zápas Martin Peterka a pokračuje: „Není v naší povaze prohrávat zápasy kvůli úspoře sil, a v Děčíně určitě ne!! Jedeme vyhrát a nic jiného nebereme.“ Od utkání ve Španělsku utečou více než tři dny a to je na regeneraci dostatečná doba. „A když vyhraješ, regeneruje se daleko lépe,“ přidal známou pravdu Peterka.  

 
vloženo: 16.11.2018 16:06 / přečteno: 5901x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.