DOMÁCÍ ZÁPAS VENKU

DOMÁCÍ ZÁPAS VENKU

Zítřejší zápas, který odehrajeme na Královce od 18:30, proti Brose Baskets Bamberg bude posledním před odvetami v základní části Basketball Champions League i před reprezentační přestávkou.

"Čeká nás domácí zápas venku,“ naznačuje Petr Benda, že po utkání s belgickým Giants Antwerp na nymburské palubovce zamíříme k dalšímu klání do pražského azylu. Bude to zápas nadmíru důležitý. Zatímco je v tabulce BCL Bamberg aktuálně na čtvrté (poslední) postupové pozici do play-off a my jsme se konečně odlepili ode dna tabulky a jsme sedmí. Ovšem výhrou bychom se na soupeře bodově dotáhli a kdyby byla výhra ještě výrazná, získali bychom i bodový polštář do odvety.


„Pro nás to bude jeden z rozhodujících zápasů, protože výhrou se dostaneme aktivně do souboje o play-off, což je náš předsezonní cíl. Podobně důležitý bude i ten další, který budeme hrát po reprezentační přestávce proti Dijonu,“ hodnotí význam utkání Petr Benda.


Zápas s Bambergem však určitě nebude jednoduchý, konečně žádný zápas v Lize mistrů není snadný, zvlášť ve skupině, kterou máme. Brose Baskets Bamberg je tým, který má tradici. V posledních devíti letech stal sedmkrát mistrem Německa a od roku 2004 hrál v Evropě buď Euroligu nebo Eurocup. V Lize mistrů je „nováčkem“, ale hodně zkušeným na evropských palubovkách – možná nejzkušenějším v naší skupině. V posledních dvou letech se Bamberg v Eurolize sice příliš neprosadil a skončil dvakrát na třináctém místě, ale to není pro zítřejší zápas podstatné. Bambergu se nedařilo ani v minulé sezoně a mistrovský titul musel přepustit Mnichovu. Po čtvrtém místě v dlouhodobé části (22-12) mu cestu do finále zatarasil už v semifinále budoucí mistr z Mnichova.


Oba dva týmy Nymburk i Bamberg v minulém kole BCL odehrály těsné zápasy a oba jsou po nich v rozdílném rozpoložení. Bamberg prohrál doma o tři body s Jeruzalémem, my jsme na palubovce španělské Fuenlabrady o bod vyhráli. Nicméně, pokud nepotvrdíme španělskou výhru zítřejším vítězstvím, bude to nepříjemné. Domácí zápasy ztrácet už nesmíme, zvlášť s těmi týmy, které bychom měli sklepat pod sebe.


„Teď jsme ale v daleko lepší formě, než když jsme hráli na začátku sezonu na stejné palubovce v Praze proti AEK. Tým se malinko obměnil, přišli noví hráči a naše forma se zvedá. Je vidět, že si rozumíme více na obranné polovině a jsme více konkurenceschopní lepším týmům. Především je to dáno tím, že se datum na kalendáři posunulo o několik týdnů,“ vysvětluje Petr Benda. A výsledky tomu dávají za pravdu – 17 obdržených bodů Brna za první poločase nebo 23 od Fuenlabrady za dvacet minut nebo 24 bodů za druhý poločas od Děčína.


Zajímavý zápas se svede i v hledišti. Zatím víme o 150 fanoušcích německého týmu, kteří zaplní jednu část haly na Královce. Jak početná bude opozice? To záleží na Vás, našich fanoušcích.


Bamberg na svých stránkách píše o Vojtěchu Hrubanovi jako o nejlepším střelci našeho týmu. Zapomenou nemůže pochopitelně na Gena Lawrence, kterého Němci znají z jeho delšího působení v Bonnu. Připomínají, že Nymburk má druhý nejméně produktivní útok ve skupině. Ovšem apelují na omezení ztrát, protože naši hráči dokáží získat průměrně 15 bodů po ztrátách soupeře.


Bamberg v minulém kole Bundesligy prohrál v Berlíně s Albou 88:92 a po prohře v Braunschweigu (66:92) si v domácí lize připsal druhou prohru. Je tak na čtvrtém místě společně s Oldenburgem. Na naší straně budou připraveni všichni hráči, na straně domácích bude chybět Ricky Hickman, který je stále zraněný, nastoupí však po roční absenci Bryce Taylor. Podle jeho slov chtějí v zápase bránit lépe než v Berlíně, praktikovat svou hru celých 40 minut a rozhodně prý v zápase vyhrají.


 
vloženo: 19.11.2018 17:41 / přečteno: 5259x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.