ŘEZNÍCI TO NEBYLI

ŘEZNÍCI TO NEBYLI

Po utkání jsme probrali pár otázek s Pavlem Pumprlou, který v zápase odehrál 13 minut, za které proměnil v pět bodů všechny tři střely na koš, doskočil šest míčů a obešel se bez ztrát.

Rozhodla zápas až ta poslední ztráta, která nám neumožnila vystřelit?

Těžko říct, zda bychom se vůbec dostali ke střele za tři body a jestli bychom ji proměnili. Myslím, že zápas se lámal dřív. Dvakrát, třikrát jsme přišli o náskok větší než pět bodů. Kdybychom to jednou dokázali ubránit a natáhnout na deset bodů, mohlo se nám volněji dýchat a mohlo to vypadat úplně jinak. Nejvýrazněji do osudu zápasu zasáhlo několik našich ztrát.

 

Tedy ztráty byly tím faktorem, který nám prohrál zápas?

Měl jsem takový pocit. Ztráty pramenily ze zvýšené agresivity z jejich strany a my jsme se s tím nedokázali poprat. Nebyly to ztráty z hloupých rozhodnutí, ale vynucené agresivitou Bambergu.

 

Byla agresivita nějaká, řekněme, nadstandardní?

To bych neřekl. S takovou agresivitou jsme schopní se běžně porovnat. Ovšem než jsme si na to dneska přivykli, chvíli to trvalo. Po některých našich ztrátách jsme dostali soupeře zpátky do hry. A ta poslední ztráta byla už jen takovým vyvrcholením. Stačilo jen se některé z nich vyvarovat a mohli jsme být v roli vítězů my. Krom toho jsme několikrát soupeře v útoku ubránili a v tu chvíli stačilo se jedním, dvěma koši trochu trhnout … ale to bychom ale mohli rozebrat akci po akci…

 

Byl Bamberg agresivní více, než byste čekali?

Neřekl bych, že by bránili nějak extrémněji, než by bylo v jiných zápasech, co jsme viděli nebo než bychom se v evropských pohárech setkávali. Na druhou stranu z videa se to moc přečíst nedá. Posoudit se to dá jen podle toho, nakolik jejich hru cítíte na svém těle.

 

A bolel tenhle zápas?

Já jsem se s těmi nejtvrdšími mužiky ve hře nepotkal. Neměl jsem příležitost tolik najíždět do koše, spíše jsem pozoroval hru z dálky. Celkově to žádní velcí řezníci nebyli. Nemělo by nám zrovna toto prohrávat zápas.

 

Dneska se rozhodčí hodně často radili s videem. Je to ku prospěchu věci?

Ano, dnes tohoto bylo nad očekávání hodně. Pravdou je, že o preciznosti rozhodčího něco signalizoval už začátek zápasu, kdy řešil barvu tejpu na zápěstí a na rameni. Rozhodování za pomoci videa ve výsledku nic neměnilo, protože zpravidla po zhlédnutí videa zůstalo v platnosti původní rozhodnutí. Myslím si, že by se video mělo brát na dokázání toho, zda koš padl včas či po uplynutí času. Nesportovní faul by měli rozhodčí posoudit hned bez porady s technikou.

 
vloženo: 21.11.2018 16:11 / přečteno: 5378x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.