POSÍLÍME ÚTOČNOU SÍLU?

POSÍLÍME ÚTOČNOU SÍLU?

Do Nymburka už cestuje nový hráč. Na pozici rozehrávače jsme doplnili Američana Glenna Millera COSEY, který podepsal smlouvu do konce sezony s následnou opcí na sezonu příští.

Po odchodu Kendalla Smitha jsme za něho usilovně hledali náhradu. Musíme si uvědomit, že je před námi ještě dlouhá doba, vždyť nejsme ani v polovině sezony. Věřím, že nás Glenn udělá lepšími na obranné polovině a dodá nám více možností a více kombinací spolu s dalšími hráči na perimetru,“ poznamenal k nové posile trenér Oren Amiel.


Šestadvacetiletý rodák z stotisícového města Flint v Michiganu strávil čtyři roky na dvou universitách. První dva roky byl studentem Columbus St. CC, kde startoval v soutěži JUCO (Junior College) a další dva roky na Eastern Kentucky, kde už byl hráčem NCAA. Ve všech čtyřech letech patřil k pilným střelcům a v průměru doručoval mezi patnácti a devatenácti body na zápas.


Po ukončení studií v roce 2014 zamířil do Evropy, kde jeho prvním klubem byl francouzský druholigový Evreux Basket. I zde si udržel svoje střelecké výkony z university a se 16,3 bodů na zápas byl čtvrtým nejlepším střelcem v lize ProB, kterou hraje 18 týmů. V počtu asistencí 4,1 se Glenn umístil na 7. místě v ProB. Za zmínku stojí, že odehrál ve Francii 34 zápasů a ve 29 z nich nastřílel více než 10 bodů. Jeho francouzským maximem bylo 31 bodů proti Maurienne.


O rok později, tedy v roce 2015 přestoupil do chorvatského Zadaru, kde se prezentoval opět solidními výkony. V šestadvaceti zápasech Adriatické ligy nastřílel průměrně 12,5 bodů, doskočil 3,2 míčů a přidal 2 asistence na zápas. Ovšem, když Zadar ukončil základní část Adriatické ligy na šestém míastě a tedy nepostoupil do čtyřčlenného play-off , Glenn se s chorvatským přístavem rozloučil a po zhruba měsíci odehrál devět zápasů v Turecku v týmu nejvyšší soutěže Pertevniyal Istanbul. Ke Glennově účasti v Zadaru doplňme, že zde byl spoluhráčem Borise Barače. Byl nejužitečnějším hráčem s 328 valorizačními body a také hráčem nejvytíženějším, nejčastěji střílejícím trestné hody, protože byl také více než stokrát faulován – to byl další klubový rekord sezony. V 19.kole ABA ligy se stal MVP kola s 25 nastřílenými body, 3 doskoky a 4 asistencemi.

V předminulé sezoně si Glenn vyzkoušel druhou italskou ligu v týmu Orsi Derthona Tortona a provázela ho dobrá čísla: 18,8 bodů na zápas, s velice dobrou úspěšností z pole 52,6%. K tomu přidal 3,9 doskoků a 4 asistence na zápas. V Itálii se Glennovi líbilo, ale protože nenašel žádné vhodné angažmá, přesunul se do Polska.


Pro sezonu 2017/18 ho ulovil polský tým Polski Cukier Toruň. Ale protože zpočátku Glennm chvíli váhal, nehrál proti našemu družstvu přípravný zápas před sezonou. Zpočátku neměl dobrou formu. Trenér Dejan Mihevc však nabádal k trpělivosti a na konec kalendářního roku už patřil k oporám týmu. V deseti zápasech na přelomu roku skóroval více než 10 bodů na utkání a v pěti z nich přesáhl přes dvacet. Jeho příspěvek týmu gradoval ve finále Polského poháru, kdy Glenn nastřílel Zelené Hoře 36 bodů a byl hlavním strůjcem výhry Toruně 88:80 a získal pro svého zaměstnavatele pohár pro vítěze.


Tuto sezonu začal Cosey v Jižní Koreji v týmu Seoul Samsung Thunders, aktuální posledního týmu jihokorejské ligy. V 18 zápasech nastřílel v průměru 11,2 bodů a byl s tímto výkonem čtvrtým nejlepším střelcem svého týmu. 

 
vloženo: 03.12.2018 18:26 / přečteno: 5696x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.