PREMIÉRA A DERNIÉRA ZÁROVEŇ

PREMIÉRA A DERNIÉRA ZÁROVEŇ

Sobotní zápas proti Slunetě Ústí nad Labem je premiérou po vánoční přestávce a zároveň derniérou zápasů v roce 2018.

Stejně jako den a noc mohou být výkony Slunety v nedávné době. Stačí se podívat na výsledky dvou utkání před vánočními svátky. Nejprve Ústí rozprášilo o více než 20 bodů loňského vicemistra z Opavy, aby se po dvou dnech nechalo vyřadit z postupu do dalších bojů v Českém poháru od nováčka z Hradce Králové, a po čtyřech dnech přiveze dvoubodové vítězství z Kolína, kde se výhry nesbírají jako jahody v lese.
 

„Ústí má dobře vyvážený a zkušený tým a aktuálně hrají v dobré formě. Z posledních devíti zápasů v NBL padli pouze jednou. Především na domácí palubovce jsou velice silní. Stačí se podívat na posledních zápas proti Opavě, který vyhráli o 25 bodů,“ řekl asistent trenéra Saša Sekulić.

 

„Ústí hraje dobře a nebude to lehký zápas. Navíc je po svátcích a to bývají nevyzpytatelné zápasy. My musíme jet především plně koncentrovaní, abychom bodově odskočili co nejdříve a nedopustili vyrovnaný zápas. Dobrou formu měl před Vánoci Wallace, ale velká síla číhá i pod košem. Hráči jako Šteffel, Pecka nebo Houška jsou velmi zkušení,… ale naše podkošová sestava je silnější,“ říká odhodlaně pivot Martin Peterka.

 

Družstvo Slunety je aktuálně na šestém místě ligové tabulky, ale má stejně bodů jako čtvrté Olomoucko a pátý Děčín a s oběma týmy má aktivní bilanci z prvního domácího zápasu. V průběžné tabulce se však bere jen celkové skóre a v tom je Ústí nejhorší, i když jejich obrana patří k lepší polovině. Z hlediska dalšího vývoje má Ústí dobré vyhlídky si svoje umístění udržet, protože má na venkovní palubovce odehráno o jeden zápas více než na domácí a tedy potenciál vítězství má o trochu vyšší.

 

Mezi, řekněme pohledem střednědobé historie, překvapivé výsledky Ústí patří například čtyřbodová výhra ve Svitavách, na palubovce týmu, který to s účastí v play-off myslí hodně vážně. I když je Opava se silami trochu v háji, přesto se pětadvacetibodová prohra v Ústí od nich nečekala. Také pouze 11 bodů mínus v Nymburce považujme za dobrý výsledek Ústí. Na druhé straně spektra najdeme především vítězství nováčka z Hradce v Českém poháru a vyřazení Ústí z dalších bojů. Nehledejme však na tom větší senzaci, než je nutné, zvlášť když před několika lety vyřadilo Ústí v Českém poháru naše prvoligové béčko. Mezi méně očekávané výsledky bychom mohli zařadit i sedmibodovou prohru v Ostravě.

 

Ústí v letošní sezoně trochu bojuje se sestavou, což ale ani pro nás není cizí slovo. Poté, co v klubu od začátku sezóny z různých důvodů skončili Thompson, Payen-Boucard či Locke přišla před Vánoci další rána. Krátce po šesté ligové výhře Slunety v řadě totiž požádal o rozvázání smlouvy srbský mladík Marko Stevanovič. Netrvalo to ani týden a do Ústí na pozici čtyři přišel Američan Vinny Zollo - 203 cm, 104 kg. Pokud Zollo „přežije“ zkušební dobu, která vyprší 9. ledna po utkání v Hradci Králové, bude pokračovat do konce sezony.

 

Na konci našich postřehů z kotle Ústí doplňme, že Sluneta je jedním z týmů, který hraje Adria Alpe Cup. Základní skupina byla pro Brno a Děčín konečnou, na výsledek posledního zápasu ve skupině čeká USK Praha, ale poslední účastník z ČR však má jistotu postupu do play-off. V prvním kole se utká s chorvatským BC Adriaoil Skrljevo.

 

Zápas Kooperativy NBL začíná v Ústí v 18:00 a přenášet ho bude TVCOM. 

 
vloženo: 28.12.2018 23:28 / přečteno: 6283x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.