KDY UŽ PŘIJDE I ŠTĚSTÍ?

KDY UŽ PŘIJDE I ŠTĚSTÍ?

Byl to souboj prvního s posledním, ale průběh zápasu tomu vůbec nenasvědčoval a prohra 76:80 s AEK Athens je prostě k naštvání. Kdy už konečně budeme mít i štěstí?

Výkon našeho týmu byl po celý zápas výborný. Především v první polovině utkání jsme skvěle bránili a útočně doskakovali. Soupeř si s naší obranou nevěděl rady, škoda, že jsme nejvíce ze všeho nastřelovali obroučku koše. Kdyby padlo několik košů navíc, a možná by stačily dva nebo tři, mohlo být všechno v závěru jinak.


Utkání jsme začali se stejnou základní pětkou jako proti Kolínu: Geno – Boči – Vojtek – Krojc a Benda a tři a půl minuty vydrželo na výsledkové tabuli skóre 2-0. Pak se prosadil Martin Kříž po útočném doskoku, jedné z našich největších zbraní prvních dvaceti minut. Z krátké bodové přetahované vyšli lépe domácí, když po trojce Maciulise vedli 14:9. Pak přišly zase tři naše akce. Nejprve průnik Gena, pak první trojka našeho družstva od Wrighta a když Pampi od obranného doskoku zamířil jako tank až do koše domácích, bylo vyrovnáno 16:16. Domácí se ještě trhli na čtyři body rozdílu, ale Mičego trojkou minutu před koncem první čtvrtiny srazil rozdíl na bod. Škoda poslední střely Mike Myerse, že nepřišla o sekundu dřív…


Na úvod druhé čtvrtiny jsme vymysleli dvě povedené akce, finální provedení však body nepřineslo. Silná zbraň první půle – útočný doskok přinesl Petru Bendovi koš a když si pod košem šikovně zatancoval Boči, vedli jsme 23:22. Domácí trenér si vzal oddechový čas. Další výborná individuální akce Vojty přinesla vedení 25:22, jenže domácí opět otočili. Pomohlo jim i trochu štěstí. Fantastický útok dvojice Geno – Petr přinesla vyrovnání, ale první vážná chyba obrany dovolila domácím jít opět do vedení 29:27. Pak přišly velké chvíle Coseyho, který nejprve proměnil volnou dvojku a pak si sám vytvořil volný prostor na trojce a nemýlil se. Ve druhé čtvrtině body moc bodů nepadlo. Hledejme za tím naši výbornou obranu, která kromě jednoho koše nedala domácím žádnou volnou střelu. Naši vyšší bodovou potenci zase občas zařízla minela zpod koše. Při vyrovnané střelbě z pole rozhodovaly útočné doskoky, kterých jsme měli o 5 více než AEK a které nám přinesly o 8 střeleckých pokusů více.


Podobně vyrovnaná byla i třetí čtvrtina. Domácí se poučili z první poloviny a ve druhé části už nás nepouštěli k útočným doskokům. Druhý poločas jsme začali trojkou Petra Bendy a získali jsme do té doby nejvyšší vedení o šest bodů. Domácí však sedmi body v řadě skóre otočili. Ale my jsme se zase zásluhou Coseyho dostali zpátky před domácí. Jakmile nás rozehrávač vystřídal, našel si místo na vystřelení trojky a proměnil. Hned v dalším útoku jsme sehráli jinou akci než před tím, ale ze stejné parkety Cosey opět skóroval (41:45). Především zpočátku se AEK tlačilo do koše, což znamenalo větší pravděpodobnost faulů. V polovině třetí čtvrtiny si musel jít odpočinout Petr Benda, na jehož kontě už byly tři osobní chyby. Celkový poměr faulů v 27.minutě byl 1:5 (počítáno pouze ve třetí čtvrtině). Trestné hody pak domácí proměňovali bezpečně. Jak důležitou roli hrály trestné hody v celkovém skóre ukazuje statistika TH po třetí čtvrtině: AEK 19/17, Nymburk 3/1. I přesto tlak na hráče AEK nese své ovoce. Několikrát hráč soupeře střílející v časovém tlaku netrefil ani obroučku. Na konci třetí čtvrtiny jsme hráli, bohužel, trochu individualisticky. Sice jsme dlouho vedli, ale do poslední čtvrtiny šli ve vedení domácí, když se dvojici Griffin – Hunter povedl efektní alley-oop.


Ve druhé minutě poslední čtvrtiny skóroval Vojta za tři body, když domácí obrana zareagovala na naznačení Bočiho a Vojtu nechala chvilku volného. Pak přišly dvě naše ztráty a velké chvíle podkošového hráče Šakoty. Osmi body v řadě během minuty otočil sám skóre z 55:56 na 63:56. S naší psychikou to však neotřáslo a s trojkou naděje přišel Boči. Když Geno na milimetr přesně našel pod košem Mičega, ztráceli jsme jen dva body (63:61). Nejlepší hráč AEK Hunter sice přidal dva body, ale Mičego další trojkou rozdíl zase o bod stáhl (65:64). Čtyři minuty před koncem bylo vyrovnáno (69:69). To Vojta zužitkoval Bočiho výbornou přihrávku. Do vedení 72:71 jsme se dostali po Petrově trojce. Domácí přetočili skóre, vedli 78:74, ale čtyřicet sekund před koncem se po Vojtově asistenci snadno prosadil Mičego. Stav byl 78:76 a domácí na druhé straně neproměnili trojku. Martin Peterka doskočil, a měli jsme útok na vyrovnání a prodloužení nebo dokonce výhru. Bohužel Wright trojku na vítězství netrefil. Rychlý faul 4,8 sekundy před koncem už nic neřešil, zvlášť když Hunter proměnil obě šestky.  

 
vloženo: 20.12.2018 12:25 / přečteno: 5858x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.