V SOBOTU PROTI OSTROSTŘELCŮM

V SOBOTU PROTI OSTROSTŘELCŮM

V sobotu nás čeká druhý nejofenzivnější tým české ligy, kde na trenérské židli sedí Pregrad Benáček a v roli nejvytěžovanějšího hráče najdeme Lukáše Palyzu – BK Olomoucko.

„Olomoucko je v poslední době v dobrém rytmu, ze sedmi zápasů vyhrál šest, přičemž naposledy to bylo proti Kolínu, kterému nasypal 111 bodů. V utkání předvedl úžasný výkon Lukáš Palyza a především mladík František Váňa. U tohoto týmu platí více než u jiných, abychom se soustředili na obranu a zastavovali jejich střelce. Jak důležitý je start do utkání jsme se mohli přesvědčit v zápase proti Svitavám.


Družstvu z Hané patří v tabulce aktuálně pátá příčka a na svém kontě nastřílených bodů se blíží jednomu tisící šesti stům bodů. Je to ze všech týmů nejvíce, dokonce více než máme my, ale to hlavně proto, že máme o dva zápasy méně než Olomoucko. Na ofenzivní straně to svěřencům trenéra Benáčka funguje dobře, na obranné polovině je to už podstatně horší. V počtu obdržených bodů jsou horší jen poslední tři týmy v tabulce – Ostrava, Kolín, Hradec Králové.


Stejně jako vloni jsou hlavními hráči zahraniční posily. Dva Američané Douglas a Dunans. Oba dva se ukázali být hvězdami i při All Star Game na konci minulého roku v Praze. První z nich zvítězil ve hře jedna na jedna, druhý z nich je nejlepším smečařem, když dokázal zasmečovat až od čáry trestných hodů. Dvoučlennou americkou kolonii doplňují hráči z Balkánu – Slovinci Močnik a Pelko a také od prosince Bosňan se slovinským pasem Josip Mikulić. Tato pětice hráčů + Smith, který již tým opustil, nastřílela dohromady přes 900 bodů, což je necelých 60% ze všech bodů družstva.


To největší eso jsme si nechali na konec. Není to žádný cizinec (i když je z původem Ostravy :-) ), je to Lukáš Palyza. Ten tráví na palubovce nejdelší porci minut a je také ze 397 body nejlepším střelcem Olomoucka a co víc, je zároveň nejproduktivnějším hráčem Kooperativa NBL s průměrem 22 bodů na zápas. Šedesát jedna trojek při úspěšnosti 49% je luxusní číslo. Však to ukázal i při All Star Game, kde ve střelbě trojek skončil druhý.


Ovšem rekordmanem v trojkové střelbě, o kterém se v poslední době mluví, je František Váňa. Dvacetiletý křídelník v utkání proti Kolínu proměnil 9 trojek a potřeboval na to stejný počet střel!! Na soupisce z úvodu sezony už nenajdeme Michala Křemena. Ten se ke konci roku rozhodl odejít do Rakouska, protože v Prostějově nenacházel tolik uplatnění, jak by sám chtěl. Hrát by měl ve druhé rakouské lize.


Utkání 19.kola začíná v ČEZ sportovní hale v sobotu v 17:00 hodin.  

 
vloženo: 11.01.2019 13:11 / přečteno: 5808x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.