OSTRAVA NEZLOBILA

OSTRAVA NEZLOBILA

Utkání proti Ostravě nepřineslo žádnou dramatickou zápletku, ale obvyklý souboj s týmem na opačném pólu tabulky. Vše podstatné se stalo v první polovině, čas po přestávce nepřinesl už nijak krásný basketbal.

Ostrava přijela do Nymburka k dohrávce 15. kola bez svého nejlepšího střelce Stojačiče a nejlepšího doskakovače Petra Bohačíka a také bez Zaharijeviče. Naopak náš tým byl kompletní, a byť měl v lednu za sebou už 11 zápasů, působil stále energičtějším dojmem. A jestli někdo očekával unavený výkon, tvrdě narazil.

 

Na obou týmech bylo vidět, že to není hala, na kterou by byli jejich hráči zvyklí. Spousty pokusů, i když byly volné, končily na obroučce, především z dlouhé vzdálenosti a určitě za to nemohly nové síťky na koších. Naším velkým plusem byly útočné doskoky, které alespoň trochu eliminovaly horší střelbu. Nakonec jsme si připsali 25 útočných doskoků, proti pěti hostů a není divu, že poměr bodů ze druhé šance byl 21:3. Celkově jsme doskočili 64 míčů, čímž jsme o 5 posunuli letošní ligový rekord a co víc, posunuli jsme o tři doskoky i rekord absolutní od roku 1998.  

 

Mašinou na doskoky se stal Martin Kříž, se 17 získanými míči pod oběma koši se zařadil v letošní sezoně za dva výkony Petra Bohačíka, shodou okolnosti právě z ostravského týmu. U Martina Kříže je třeba doplnit, že získal double-double za 15 bodů a 17 doskoků.

 

Školení v produktivitě střelby by mohl dávat Vojta Hruban, který přišel na palubovku jen na 11 minut, přesto stihnul 14 bodů. Ono se čtyřmi trojkami to jde rychleji. Do základní pětky přišel na pozici rozehrávače Tomáš Vyoral, a protože mu to dnes šlo, vystřídal ho Geno jen na deset minut. Skoro to vypadalo, že Geno vyběhl, jen aby nevyčítal trenérovi, že přišel do haly zbytečně. Tomáš si připsal cenný double-double za 10 bodů a 13 asistencí. Asistencí měl náš rozehrávač stejně jako celý tým Ostravy dohromady. Zajímavá čísla si připsal také Filip Novotný, který k šesti bodům přidal i osm doskoků, když na palubovku nastoupil už v první čtvrtině, a z ní pak už na dlouhý čas neodskočil. Ze sedadel zvedaly čtyři stovky diváků bloky Alexe Davise. Byly tři a všechny vypadaly i hodně efektně.

 

Průběh zápasu se příliš nelišil do několika posledních v lize. Už po třech minutách jsme vedli o deset bodů 12:2. Zatímco hosté se za deset minut dobelhali k desítce, my jsme byli o 13 bodů vpředu. Zpočátku jsme zkoušeli uspět trojkami, ale protože se z dlouhé vzdálenosti moc nedařilo, chodili jsme si pro body spíše ke koši. Až ve druhé čtvrtině jsme si otevřeli na Komendě střelnici. Nakonec se bodový účet zastavil na 39 bodech za deset minut. Od roku 2000 nedal žádný domácí tým ve druhé čtvrtině více než 39 bodů. Pravdou je, že devětatřicítka se objevila ve druhé čtvrtině šestkrát, naposledy však v roce 2007 v zápase Nymburka proti Ostravě, který skončil naším 68-bodovým vítězstvím. Když už jsme porovnávali druhé čtvrtiny, tak nejvíce bodů ve druhé čtvrtině zaznamenali naši hráči v roce 2005 v utkání proti Ostravě. Tehdy se zastavil ukazatel až na čísle 42! Do druhé čtvrtiny si nechal Vojta Hruban všechny své čtyři trojky, jednu přidal Boči, ale dařilo se i podkošovým hráčům Davisovi, Myersovi a Křížovi. Při takové naší potenci nebylo překvapením, že se rozdíl ve skóre vyšplhal až na 38 bodů. Do šatny se šlo za stavu 62:24.

 

Druhá poloviny utkání už žádnou velkou krásou neoplývala. Nedá se říct, že by nepřinesla nějaké pěkné akce, ale bylo jich méně a také zápas se opticky vyrovnal. Náš náskok se sice dostal nad čtyřicítku, ale na konci jsme si polepšili oproti poločasu jen o bod. Dopustili jsme se několika chyb v rozehrávce a tak agresivní nebyla ani obrana, že bychom ze zisků vyráželi do rychlých protiútoků. Poslední čtvrtina začala sporadickým zakončením útočných akcí. Hosté čekali na první své hody skoro 4 minuty, ale my jsme navýšili vedení jen o 4 body. Podepsaly se na tom nějaké ztráty a také horší střelba. Ve střední části se skóre trochu rozběhlo, ale žádné exhibice to nebyla. Čekání na stovku naši hráči prodlužovali. Už od poloviny 38.minuty stačil jeden dvoubodový koš, ale na ten jsem si počkali do poslední půlminutky. Jeho autorem byl Martin Peterka.

 

Body: Kříž 15, Hruban 14, Davis a Peterka po 13, Myers a Vyoral po 10, Pumprla a Bohačík po 8, Novotký 6, Benda 3  - Alleyn 21, Bažant 12, Nábělek 9, Boggs 7, Koloničný 4, Stanojevič a Svoboda po 3, střelba za 2 body: 52/30:43/19, trojky: 37/10:25/6, TH: 17/10:4/3, doskoky: 64:33, asistence 25:13, ztráty: 13:16, zisky: 11:7, fauly: 11:19, čtvrtiny: 23:10, 39:14, 21:20, 17:15, body z rychlého protiútoku: 37:15, body po ztrátách soupeře: 19:7, body po DÚ: 21:3, body lavičky: 40:6. 

 
vloženo: 31.01.2019 23:59 / přečteno: 4959x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.